Annonce
Film

Fynsk skuespillerinde i ny storfilm: Skal spille Margrete I

Charlotte Sieling er instruktøren bag "Margrete den Første" med den fynske Trine Dyrholm i hovedrollen. Foto: Robin Skjoldborg
Den fynske skuespillerinde Trine Dyrholm skal spille Margrete I i en ny storfilm af Charlotte Sielings.

Den fynske Trine Dyrholm har landet rollen som Margrete I i Charlotte Sielings nye storfilm "Margrete den Første". Blandt andre store navne som Søren Malling og Jakob Oftebro kommer den odenseanske skuespillerinde til at spille dronningen, der har samlet Norge, Danmark og Sverige i en union, som hun styrer gennem sin adoptivsøn, Kong Erik. En konspiration sætter dog Margrete i et dilemma, der kan koste hende alt.

Trine Dyrholm har høstet stor anerkendelse både internationalt og i Danmark. Hun har lige modtaget sin 10. Robert for sin rolle i "Dronningen", og hun er nomineret for bedste kvindelige hovedrolle til bodilprisen 2020.

”Margrete den Første” optages fra 2. marts og forventes at få premiere i første halvdel af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce