Annonce
Film

Fynsk skuespillerinde i ny storfilm: Skal spille Margrete I

Charlotte Sieling er instruktøren bag "Margrete den Første" med den fynske Trine Dyrholm i hovedrollen. Foto: Robin Skjoldborg
Den fynske skuespillerinde Trine Dyrholm skal spille Margrete I i en ny storfilm af Charlotte Sielings.

Den fynske Trine Dyrholm har landet rollen som Margrete I i Charlotte Sielings nye storfilm "Margrete den Første". Blandt andre store navne som Søren Malling og Jakob Oftebro kommer den odenseanske skuespillerinde til at spille dronningen, der har samlet Norge, Danmark og Sverige i en union, som hun styrer gennem sin adoptivsøn, Kong Erik. En konspiration sætter dog Margrete i et dilemma, der kan koste hende alt.

Trine Dyrholm har høstet stor anerkendelse både internationalt og i Danmark. Hun har lige modtaget sin 10. Robert for sin rolle i "Dronningen", og hun er nomineret for bedste kvindelige hovedrolle til bodilprisen 2020.

”Margrete den Første” optages fra 2. marts og forventes at få premiere i første halvdel af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce