Annonce
Erhverv

Fynsk shoppingmekka tæt på fire milliarder: Ejere hæver 155 millioner

Ejerne bag Rosengårdcentret havde et godt år på Fyn i 2019, hvor de kunne trække 155 millioner kroner ud i udbytte. Arkivfoto.
Rosengårdcentret er netop genåbnet igen, men coronakrisen kommer til at påvirke centret i år, lyder det fra ejerne, som dog kan glæde sig over et gevaldigt løft i sidste regnskabsår.

Der var langt mellem kunderne, da Rosengårdcentret genåbnede efter corona-nedlukningen den 11. maj, og selv om centret nu er åbent igen, så vil corona påvirke resultatet for dette års regnskab.

Til gengæld kan ejerne så glæde sig over sidste år resultat.

I 2019 skabte centret en omsætning på 154 millioner kroner - to mere end året før. Det fremgår af det offentliggjort regnskab fra Datter Rosetum K/S, som ejer driftselskabet bag Rosengårdcentret.

Overskuddet er dog steget betragteligt. De tyske ejere ECE Progressive Income Growth Fund og danske ATP kan notere sig et plus på bundlinjen på ikke mindre end 198 millioner kroner. Det skyldes, at værdien af Rosengårdcentret er blevet justeret op af ledelsen, så det store fynske shoppingmekka er blevet 121 millioner kroner mere værd.

Året før blev værdien i øvrigt nedjusteret med 24 millioner kroner.

Dermed kan overskuddet altså stige fra 54 millioner kroner til knap 200 millioner kroner.

Ejerne kan dermed også glæde sig over, at forventningerne til regnskabet i 2019 er overgået med mere end 20 millioner kroner i forhold til regnskabet fra 2018.

Det gode resultat har også fået de to ejere til at trække et større beløb ud i udbytte, så man efterhånden har hævet flere end 340 millioner kroner fra den fynske center-forretning.

I 2019 var der råd til at betale udbytte på 155 millioner kroner.

Annonce

Corona påvirker forventningen

Centrets samlede værdi er også steget betragteligt siden ejerskiftet for otte år siden. Rosengårdcentret nærmer sig i dag en værdi på fire milliarder kroner.

Den nuværende krise forventes naturligvis at påvirke økonomien i den forkerte retning, selv om centret åbnede døren igen i forrige uge.

Før krisen satte ind lød forventningen til dette års omsætning på 168 millioner kroner - et løft på 14 millioner kroner - og et overskud på 82 millioner kroner.

Hvordan det regnestykke skal se ud med corona regnet ind, fremgår ikke af regnskabet. Ledelsen understreger dog, at man har lagt lån om til fast rente over de kommende 10 år og har sikret likviditeten mindst et år frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce