Annonce
Indland

Fynsk SF'er vil skrotte broafgift: Det skal koste penge at køre på vejene

Fynsk folketingskandidat for SF Mikkel Dragmose-Hansen vil gøre turen gratis over Storebæltsbroen. Løsningen er i stedet roadpricing, mener han.

Mikkel Dragmose-Hansen, folketingskandidat for SF, vil afskaffe broafgiften. I stedet skal Storebæltsbroen finansieres af roadpricing, mener han.

Folketingskandidat for SF på Fyn Mikkel Dragmose-Hansen vil kæmpe for at afskaffe broafgiften over Storebæltsbroen, hvis han vælges ind i Folketinget.

I stedet skal broen finansieres ved, at der indføres takster for at køre på vejene, såkaldt roadpricing, i Danmark, mener han.

- Det er retfærdigt og solidarisk, hvis broen finansieres af alle, der har mulighed for at bruge den. Det går i dag hårdt ud over pendlere og dem, der skal besøge familie, siger Mikkel Dragmose-Hansen.

Den unge politiker tror på, at roadpricing fordeler udgifterne til infrastruktur mere bredt, så regningen deles af alle.

- Jeg tror, der er realistisk at finansiere Storebæltsbroen ved, at trafikanter betaler for, hvor meget de benytter vejene og belaster miljøet, fortæller Mikkel Dragmose-Hansen.

Annonce

SF afviste i 2013

Mikkel Dragmose-Hansen håber, at roadpricing og dermed afskaffelse af broafgiften kan være en realitet allerede inden for en til to valgperioder.

I 2013, da SF var i regeringen og nuværende partiformand Pia Olsen Dyhr var transportminister, afviste hun roadpricing, fordi teknologien ikke var til det.

- Teknologien ændrer sig hurtigt, og derfor skal vi i gang nu. Det tager tid, og det bliver hverken i dag eller i morgen, at broen bliver gratis, fastslår Mikkel Dragmose-Hansen.

Annonce

Ikke vendt forslag med partiet

SF har i valgkampen tidligere meldt ud, at Storebæltsbroen skal være billigere for pendlere, og Mikkel Dragmose-Hansen har da heller ikke vendt forslaget om at afskaffe afgiften med resten af partiet.

- Broen skal finansieres, og jeg mener, det er realistisk at finde en ny finansieringsmulighed. Forslaget er et indspark i debatten for at se på andre løsninger end den nuværende, siger han.

SF'eren vil ikke give løfter om afskaffelse af broafgiften uden at have finansieringen på plads.

Syv ud af 10 fynske folketingskandidater fra både rød og blå blok ønsker en billigere løsning over Storebæltsbroen, viser Fyens Stiftstidendes rundspørge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv For abonnenter

Iværksættermiljøet bobler over: - Jeg kan ikke drikke kaffe med alle

Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Annonce