Annonce
Fyn

Fynsk selskab vil afnoteres fra børsen

Esoft Systems A/S beskæftiger flere end 650 ansatte, hovedparten i Vietnam. Nu ønsker selskabet at blive afnoteret fra børsen. Foto: Nils Svalebøg
Esoft Systems A/S har anmodet om at blive taget af børsen. Der er dog ikke tale en tvangsindløsning, og bestående aktionærer kan fortsætte, hvis de vil.
Annonce

Det børsnoterede fynske selskab Esoft Systems A/S, der leverer tekst, fotos og software til  ejendomsmæglere i Darnmark, Sverige og andre steder i udlandet, vil ikke mere være et børsnoteret selskab.

Bestyrelsen, hvor iværksætter og business angel Torben Frigaard Rasmussen er formand, har anmodet Nasdaq First North Growth Market, hvor Esoft  er noteret, om at blive afnoteret.

Det sker, efter generalforsamlingen den 1. juli besluttede at tage dette skridt. Det har været planen gennem længere tid, fordi alle de krav, der skal opfyldes for at være et børsnoteret selskab, ikke står mål med udgifterne på over en million kroner om året.

De penge kan bruges bedre på andre områder, vurderer selskabet, f.eks. udvikling, hvor Esoft satser meget på big data og kunstig intelligens. Således har Esoft inden for de seneste par år ansat 20 nye techtalenter.

Nasdaq har på sin side også påpeget det lave antal aktionærer (220, red.) og begrænset handel med aktien som begrundelse for afnotering.

Annonce

Har opkøbt aktier over tid

Gennem længere tid har hovedaktionæren opkøbt aktier til omkring kurs 25 på det frie marked, og da andelen nu har passeret to tredjedele af den samlede aktiekapital, anmoder selskabet om afnotering.

De resterende aktionærer kan dog beholde deres aktier, hvis de vil, idet der ikke er tale om en tvangsopløsning, understreger Esoft Systems i anmodningen til Nasdaq.

- Aktionærerne er ikke tvunget til at sælge, de kan frit vælge mellem at forblive aktionærer eller afhænde aktierne i markedet til hovedaktionæren eller andre senest på den sidste handelsdag for aktierne, skriver Esoft i anmodningen.

Aktierne vil blive handlet i 10 uger endnu på børsen, hvor hovedaktionæren har en stående købsordre på kurs 25. Det vil sige, at alle kan sælge til kurs 25, hvis de ikke ønsker at fortsætte som aktionærer.


De resterende aktionærer kan dog beholde deres aktier, hvis de vil, idet der ikke er tale om en tvangsopløsning.

Fra artiklen


Hovedaktionær er Esofts grundlægger og administrerende dirketør, Rene Hermand Dines, der etablerede virksomheden for 20 år siden. Især de senere år er det gået stærkt frem for Esoft, der betegner sig selv som en tech-virksomhed.

Ifølge regnskabet for 2019 var nettoomsætningen på godt 162 mio. kr., mens årets resultat landede på cirka 4,5 mio. kr.

Der er i dag over 650 ansatte, de fleste i Vietnam, men der er også medarbejdere i Sverige og Spanien, mens hovedsædet ligger i Odense, hvor Esoft også har en stor udviklingsafdeling.

Esoft Systems A/S

Tech-virksomhed inden for ejendomsmæglerbranchen. Henvender sig til både kæder og uafhængige mæglere i hele verden.

Har specialiseret sig i innovative løsninger inden for billedredigering, 3D-visualiseringer og online markedsføring.

Kontorer i Danmark, Sverige, Spanien og især Vietnam, hvor over 600 er ansat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce