Annonce
Fyn

Fynsk sag ryster justitsministeren - politiformand er frustreret over, at kriminelle går fri

Den 24. maj 2018 stjal otte mænd droner til en værdi af 31.570 kroner fra Kim Nannestads forretning i Søndersø, RC Kongen. Et år efter er sagen endnu ikke opklaret, selvom politiet har fået tydelige videobilleder af tyvene, og flere personer har kunnet navngive dem. Arkivfoto.
Det er ikke usædvanligt, at forbrydelser, hvor der er klare beviser, ikke bliver opklaret, erkender Politiforbundets formand. Og det er frustrerende for alle i politiet, siger han.
Annonce

Nordfyn: Tirsdag fortalte TV2 om Kim Nannestad, som ejer forretningen RC Kongen i Søndersø. Den 24. maj sidste år begik otte mænd tyveri fra hans forretning, som sælger droner, men overvågningskameraer fik gode billeder af tyvene, og da Kim Nannestad lagde videoen på Facebook og hurtigt fik tips om, hvem tyvene kunne være, regnede han med, at det ville være en smal sag for politiet at opklare.

Men i november sidste år meddelte Fyns Politi ham, at efterforskningen af tyveriet var standset, fordi politiet ikke så sig i stand til at identificere tyvene. Og selvom Kim Nannestads klage over den afgørelse betød, at efterforskningen blev genoptaget, er sagen i dag, et år efter, fortsat ikke opklaret.

TV2 kunne på ved at vise overvågningsbillederne til folk i Vollsmose på meget kort tid få identificeret flere af tyvene, og efter at have set tv-indslaget beklagede justitsminister Søren Pape Poulsen (K) tirsdag som øverste chef for politiet forløbet.

- Jeg håber, at Fyns Politi nu vil stramme ballerne og få løst den her sag. Få fanget de her folk, som tydeligvis er nemme at genkende og så må man beklage over for butiksejeren, og så må vi komme videre, sagde han til TV2.

Annonce

- Ingen må tro, at det ikke frustrerer hele dansk politi

Men det kommer ikke som nogen overraskelse for Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, at en sag, hvis opklaring synes ligetil, ikke er blevet opklaret. Han siger til TV2, at betjente dagligt oplever at måtte fravælge opklaring af indbrud og tyverier på grund af manglende tid.

- Jeg kan også sagtens finde sager rundt omkring i landet, hvor vi har beviser til at anholde og dømme gerningsmænd, men hvor vi bare ikke har ressourcerne.

- Det er frustrerende, at sager, der kunne løses med en minimal indsats, ikke bliver det. At vi må lade kriminelle gå fri. Ingen må tro, at det ikke frustrerer hele dansk politi, siger Claus Oxfeldt.

Løsningen - ifølge både Søren Pape Poulsen og Claus Oxfeldt - er at uddanne flere betjente.

Fyns Politi har ikke villet lade sig interviewe af TV2 om sagen fra Søndersø. Politiet beklager i en mail, at efterforskningen blev standset i november sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce