Annonce
Sport

Fynsk roer klar til VM-semifinale

Christina Juhl Johansen sidder her forrest i den danske firer uden styrmand, der efter en andenplads i søndagens indlende heat er klar til VM-semifinalen. Foto: Svend Bertil Frandsen, Dansk Forening for Rosport
Christina Juhl Johansen og resten af den danske firer uden styrmand blev nummer to i det indledende heat og er klar til torsdagens semifinale ved VM i roning.

Roning: Det fynske medaljehåb ved VM i roning, Christina Juhl Johansen, der er opvokset i Tommerup Stationsby, kom godt i gang ved VM, der afvikles i østrigske Linz.

På VM's første konkurrencedag sikrede 27-årige Christina Juhl Johansen sammen med Ida Gørtz Jacobsen, Frida Sanggaard Nielsen og Lærke Berg Rasmussen i den danske firer uden styrmand sig adgang til semifinalen, der afvikles på torsdag.

I søndagens indledende heat sluttede den danske båd som nummer to, og det var nok til at gå direkte videre til semifinalen. Dermed slipper danskerne for at skulle igennem et opsamlingsheat. Den danske tid for de 2000 meter var 6.42,82, hvilket var 3,47 sekunder efter Holland, som vandt heatet. Men danskerne havde god afstand ned til nummer tre, Storbritannien, der kom i mål i tiden 6.45.44.

Der var i alt tre indledende heat, og fra de to øvrige heat gik Australien, USA, Rumænien og Polen videre til semifinalerne.

Den danske firer uden styrmand har i sommerens løb vundet guld og sølv ved to World Cup-stævner i Poznan og Rotterdam og er blandt de danske medaljehåb ved VM, hvor der også er OL-billetter på spil. Det kræver en placering blandt de otte bedste ved VM.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce