Annonce
Erhverv

Fynsk robotsucces vinder international pris: Gør det sikrere at være turist under corona

Senest er UVD-robotten blevet taget i brug af Odense Kommune, som vil undersøge om den kan gøre gavn i kommunale bygninger. Her kører den rundt på Abildgårdskolen i Odense. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
UVD Robots og dets moderselskab Blue Ocean Robotics er igen-igen blevet hædret for den selvkørende virus- og bakteriedræbende UVD-robot. Denne gang er det den internationale rejsebranche, der giver et klap på skulderen til robottens fynske skabere.

Fyn: Smittedræber-robotten fra UVD Robots, der hører under Odense-koncernen Blue Ocean Robotics, kan tilføje endnu en hæder til en efterhånden lang liste.

Den såkaldte UVD-robot, der på egen hånd slår 99,99 procent af bakterier og virusser på overflader ihjel ved hjælp UVC-lys, har denne gang vundet en international pris fra rejsebranchen ved Skift Idea Awards for "designing safety", der gives for at gøre det sikrere for folk at opholde sig på eksempelvis hoteller, hvor robotten er blevet en del af rengøringsrutinen.

- Blue Ocean Robotics og UVD Robots er beæret over at modtage “Designing Safety” prisen ved dette års Skift IDEA Awards, udtaler direktør i UVD Robots Per Juul Nielsen i en pressemeddelelse.

Annonce

- Den største fordel ved UVD-robotten er dens enkelthed. En UVD-robot passer perfekt ind i den daglige rengøringsrutine, på et hotel, i en lufthavn på en togstation- eller i et konferencecenter, idet den arbejder autonomt som en del af teamet og udfører vigtige UV-C desinfektioner mod skadelige mikroorganismer, fortsætter han.

Populær robot

Oprindeligt blev UVD-robotten udviklet til brug på sygehuse, men med coronapandemiens start i 2020 er robotten eksploderet i popularitet. Derfor har UVD Robots udviklet en model, der kan bruges mange andre steder end i sundhedssektoren. Nu kører robotten rundt med sit desinficerende lys i mere end 60 lande.


I en typisk rengøringscyklus desinficerer en enkelt UVD-robot effektivt mere end 30 hotelværelser på 5-6 minutter pr. værelse.

Claus Risager, direktør


- I en typisk rengøringscyklus desinficerer en enkelt UVD-robot effektivt mere end 30 hotelværelser på fem-seks minutter pr. værelse. Rejsebranchen drager fordel af UVD-robotterne, da de aktivt bruges i lufthavne, hoteller, togstationer, butikscentre, farmaceutiske virksomheder, krydstogtskibe, og fitnesscentre, forklarer direktør i Blue Ocean Robotics, Claus Risager, i pressemeddelelsen.

Den nye pris skal Blue Ocean Robotics forsøge at presse ind i det efterhånden trængte trofæskab.

I maj blev Blue Ocean Robotics kåret som Europas bedste til at udvikle og kommercialisere servicerobotter af det internationale analysehus Frost & Sullivan, og i juni blev UVD-robotten inkluderet på Boston Robotics Business Review liste over verdens bedste robotinnovationer.

Tidligere i år modtog koncernen euRobotics Tech Transfer Award fra den europæiske robotindustri, og sidste år vandt koncernen blandt andet IREA Award, der er en af robotbranchens største internationale priser.

Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce