Annonce
Erhverv

Fynsk robotinvestor slår til igen: OnRobot køber sig større

Enrico Krog Iversen har investeret i OnRobot, som laver gribere og udstyr til robotarme. Ambitionen er, at OnRobot skal blive verdensledende på sit område. Arkivfoto: Michael Bager
OnRobot skal vokse i år blandt andet gennem opkøb. Derfor har OnRobot-direktør og medejer, Enrico Krog Iversen, købt dele af nordjyske Blue Workspace, der gik konkurs for små to uger siden. 12 robotudviklere har fået ansættelse hos OnRobot, der nu har 145 ansatte.

Den enes død, den andens brød.

Det gamle ordsprog kan bruges i forbindelse med, at det fynske robotfirma OnRobot har overtaget en del af det nordjyske robotfirma Blue Workforce fra Aalborg, der er gået konkurs. OnRobot har overtaget alle designrettigheder til produkterne i Blue Workforce samt maskiner, lagerbeholdning og værktøj. Samtidig er 12 robotudviklere fra Blue Workforce blevet ansat i OnRobot. De får mulighed for at arbejde videre i Aalborg.

Forhandlingerne mellem OnRobot og kurator for konkursboet i Blue Workforce er netop faldet på plads. Det skete kun godt 10 dage efter, at Blue Workforce blev taget under konkursbehandling som følge af en fejlslagen finansieringsrunde. Firmaet beskæftigede før konkursen 30 ansatte, og 12 af disse er nu beskæftiget hos OnRobot.

- Vi så en oplagt mulighed for at udbygge vores portefølje af produkter med nogle unikke teknologier og kompetencer, som kan håndtere sarte emner og fødevarer uden at beskadige dem. Desuden er der tale om kamerabaserede løsninger til inspektion på produktionslinjer, fortæller adm. direktør i OnRobot, Enrico Krog Iversen.

- Vi forventer meget hurtigt at kunne skabe nye OnRobot-produkter med ingredienser fra de nordjyske opfindelser. Vi har ni forskellige produkter i dag, og inden for de næste 21 måneder vil vi gerne nå op på 40-50 produkter, gribere og sensorer og vision og alt, hvad der ellers skal bruges for at udvikle og implementere kollaborative (samarbejdende, red.) robotløsninger. I slutningen af 2020 forventer vi at være klar med et komplet produktprogram med udstyr til det område, fortsætter han.

Annonce

OnRobot

Cvr-nr.: 36492449.

Adresse: Teglværksvej 47H, 5220 Odense SØ.

Adm. direktør: Enrico Krog Iversen.

Ejere: Enrico Krog Iversen ejer gennem et par af sine selskaber en del af virksomheden, Vækstfonden ejer mellem en fjerde- og en tredjedel. Der er flere andre ejere.

Blev grundlagt i 2015 af Bilge Jacob Christiansen og Ebbe Overgaard Fulgsang.

Fusionerede med Perception Robotics og OptoForce i 2018 og købte virksomheden Purple Robotics i efteråret 2018.

Senest er 2019 Blue Workforces rettigheder erhvervet sammen og 12 udviklere herfra ansat.

Produktsortimentet omfatter et bredt udvalg af robotudstyr: Elektriske gribere, kraft- og momentfølere, gekkogribere, vakuumgribere og værktøjsskiftere.

Den nye produktsammensætning fra OnRobot gør det hurtigt og nemt at automatisere opgaver som emballering, kvalitetskontrol, materialehåndtering, maskindrift, montage og svejsning.

Hovedkontoret ligger i Odense, og OnRobot har desuden afdelinger i Ungarn, Tyskland, Polen, Spanien, USA, Kina og Singapore. Virksomheden har planer om yderligere ekspansion gennem opkøb i de kommende år.

OnRobot i sit femte år

OnRobot er en af de nye, fremadstormende robotvirksomheder i den succesrige fynske robotklynge. Virksomheden blev grundlagt af Bilge Jacob Christiansen og Ebbe Overgaard Fuglsang i 2015. I efteråret 2017 kom så den første store kapitalindsprøjtning, da en række investorer skød et millionbeløb i virksomheden. Blandt investorerne var Enrico Krog Iversen og Thomas Visti, to af de mest succesrige fynske robotinvestorer, som begge har tjent trecifrede millionbeløb ved salg af deres virksomheder, Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR) til amerikanske Teradyne.

Vækstfonden har også skudt penge i OnRobot, senest i 2018, hvor Enrico Krog Iversen også skød yderligere kapital ind. Samtidig blev OnRobot slået sammen med en ungarsk virksomhed, som Enrico Krog Iversen også var en del af, og et amerikansk firma. Desuden blev et lokalt firma i Odense opkøbt i efteråret 2018.

Vil være verdensledende

Ved den lejlighed forklare Enrico Krog Iversen det således:

- Man kan sige, at Vækstfonden og jeg nu geninvesterer nogle af de penge, vi tjente på vores exit (fra Universal Robots, red.) i 2015. Det nye OnRobot er eksponent for en megatrend på automatiseringsområdet i disse år. Samarbejdende robotteknologi er blevet tilgængelig for små og mellemstore virksomheder. De brugervenlige cobots (collaborative robotter, red.) er nu et gængs værktøj på mange arbejdspladser, og markedet er sultent efter intuitivt cobot-tilbehør som gribere, sensorer og lignende som supplement til de kendte industrirobotter.

Han har aldrig lagt skjul på, at ambitionen med OnRobot er at skabe en verdensledende koncern inden for udvikling og produktion af avanceret robotudstyr. OnRobot er især stærk på gribere og med overtagelsen af dele af det nordjyske firma får OnRobot nu fingre i en del udstyr, som virksomheden ikke havde på hylderne i forvejen.

Det er så at sige en genvej til at få flere produkter, og samtidig har den fynske virksomhed sikret sig de bedste af Blue Workspaces ansatte, idet der er ført samtaler med hver enkelt for at være sikker på, at de havde de rette kompetencer.

OnRobots samlede stab tæller nu godt 145 medarbejdere globalt, hvoraf 50 er beskæftiget på hovedkontoret i Odense. Ved udgangen af 2019 ventes medarbejderantallet at være vokset til 175 ansatte. Desuden udbygger OnRobot sit globale forhandlernetværk fra 200 til 1000 forhandlere i løbet af de kommende år.

Thomas Knudsen er chef for Nordeuropa i OnRobot og forudsagde i efteråret, at der ville ske tilkøb i løbet af 2019. Det gør der nu med overtagelsen af dele af Blue Workspace i Aalborg, som gik konkurs for små to uger siden. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce