Annonce
Erhverv

Fynsk robotfirma slår igennem til stort marked: Svejserobotter skal bygge isbrydere i USA

Robotterne fra fynske Inrotech skal bruges til at bygge isbrydere hos værft i Mississippi i USA. Det er Inrotechs største ordre hidtil og den første til det amerikanske marked. Illustration: Inrotech
Mere end et års hårdt arbejde kan nu fejres med den største ordre nogensinde og den første til det amerikanske marked for de fynske svejserobotter fra Inrotech.

Odense: 10 fynske svejserobotter skal afsted til Mississippi-værftet Halter Marine i USA bliver ikke kun den største ordre til dato for den fynske robotvirksomhed Inrotech.

- Det er vores største ordre nogensinde på et tocifret millionbeløb, men det er også en ordre, som kan fungere som et udstillingsvindue, der forhåbentligt kan åbne det amerikanske marked op for os, siger salgsdirektør Thomas Bøgner.

Ordren er netop faldet på plads efter mere end et års arbejde i den fynske virksomhed, som ligesom flere andre i den fynske robotbranche bogstaveligt talt står på skuldrene af skibsbyggertraditionerne hos Lindøværftet i Munkebo.


Det er vores største ordre nogensinde på et to-cifret millionbeløb, men det er også en ordre, som kan fungere som et udstillingsvindue, der forhåbentligt kan åbne det amerikanske marked op for os.

Thomas Bøgner, salgsdirektør, Inrotech


Stifterne kom fra Mærsk-værftet, hvor man lagde grundstenen til det, der i dag er robotklyngen i Odense. Nu skal svejserobotterne fra den fynske virksomhed altså flyttes til USA, hvor de amerikanske skibsbyggere hos Halter Marine skal bruge dem konkret på opgaven til nye isbrydere, som værftet har fået en ordre på.

Halter Marine er interesseret i at automatisere dets produktion af skibe. Den første svejseopgave bliver bygningen af isbryderen Security Polar Cutter, som er på 450 fod og som skal støtte NATO´s forsvarsindsats i de arktiske og de antarktiske farvande.

Annonce

Vindue til USA

Tilbage i Odense lægger salgsdirektøren Thomas Bøgner, der har været i firmaet i godt et år, ikke skjul på, at der er tale om en stor og meget betydende ordre for virksomheden.

- Vi forventer, at der vil være andre værfter i USA, som kigger til Halter, og forhåbentlig kan den være med til at sikre os flere ordrer i fremtiden, siger han.

- Jeg er tilfreds med, at vi som international frontløber inden for avancerede svejserobotter, er kommet ind på det amerikanske marked. Vi sikrer blandt andet en markant forbedret konkurrenceevne for Halter Marine, ligesom vi sikrer et klart forbedret arbejdsmiljø for adskillige svejsearbejdere, siger han.

Salgsdirektøren og hans ansatte har ikke haft de bedste betingelser for at få den historiske ordre i hus på grund af corona.

Halter Marine har indgået en aftale med fynske Inrotech, som dermed slår hul til det amerikanske marked. Foto: Inrotech

- Vi har ikke kunne besøge kunden overhovedet, da vi har været afholdt fra at rejse derover, så det gør ikke ordren mindre god. Det er alligevel lykkedes gennem digitale salgskanaler, men det er altid bedre at mødes med folk direkte, siger Thomas Bøgner, som understreger, at de vilkår har været ens i hele branchen.

Corona har i det hele taget været udfordrende for den fynske robotvirksomhed, siger han.

- Det har været svært at skaffe de store ordrer i det forløbne år. Vi har fået dem, men ikke i det omfang, vi havde forventet, siger han.

Inrotech har 40 ansatte og leverer svejserobotter til værfter i Asien og Europa, men leverer bl.a. også teknologi til vind- og hydromarkedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce