Annonce
Erhverv

Fynsk robotfirma får 13 millioner til revolution

Firmaet Odico har store forventninger til projektet Bladerunner, som skal udvikle en robot til at skære alle mulige former i flamingo til støbeforme. Arkivfoto.

Virksomheden Odico i Odense får 13 millioner kroner i støtte fra Højteknologifonden. Pengene skal bruges til udvikling af projektet Bladerunner, som Odico er primær partner i. Det fortæller Udvikling Fyn.

Odico har udviklet en robot, der kan skære støbeforme til byggeindustrien ud af flamingo. Og projektet Bladerunner handler om at forbedre robotten, så den ikke blot kan skære støbeforme i lige linjer, men også i organiske former.

- I en lang række tilfælde har man brug for at kunne lave helt frie former, som det er tilfældet i en række store byggerier i udlandet og i Danmark. I BladeRunner-projektet vil vi skabe en ny teknologi, som kan producere alle former uden begrænsning – med samme høje hastighed som på nuværende tidspunkt, forklarer Anders Bundgaard, direktør for Odico.

- Dermed kan danske og udenlandske arkitekter realisere deres mest kreative former inden for en økonomisk overkommelig ramme. Det vil efter vores overbevisning bringe den danske byggesektor i den absolutte front internationalt, siger Odico-direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Odense

Ekstern analyse giver politikere ondt i maven: - Unge bliver tabt på gulvet

Annonce