Annonce
Erhverv

Fynsk robotfirma åbner i Singapore

Fynske Blue Ocean Robotics står bl.a. bag robotten Wallmo, som kan bruges til at montere store glasflader eller vinduespartier i byggebranchen. En automatiseret løsning, der ligesom de øvrige robotter og løsninger i BOR er lagt ud et selvstændigt firma. Nu går Blue Ocean Robotics aktiv ud på markedet i sydøstasien, efter at man har åbnet kontor i Singapore og etableret et nyt selskab til den del af koncernen. Arkivfoto

Fynske Blue Ocean Robotics leder både efter samarbejdspartnere og nye markeder fra det nye kontor, firmaet har åbnet i Singapore.

Det er verdens tredjestørste marked, fynske Blue Ocean Robotics kaster sig ud i, efter at firmaet har åbnet kontor og nyt selskab i fjernøsten.

Fra et nyetableret joint-venturekontor i Singapore er målet både at sælge og udvikle robotter og løsninger til markedets mange kunder, men også at finde nye asiatiske samarbejdspartnere.

Dermed fortsætter BOR stilen med knopskydninger og senere frasalg af robotfirmaer, som man har praktiseret i en række år nu, men den fynske indtræden på det sydøstasiatiske marked er dog ikke helt som i bl.a. Europa og USA, hvor firmaet også er aktiv.

- Blue Ocean Robotics SEA (southeast asia, red.) ser frem til ikke blot at bringe ny teknologi, men også en ny partnerskabsmodel på markedet, siger Peter Tan, som er nyudnævnt adm. direktør og partner i selskabet, som bliver del af BOR-gruppen i Odense.

En vigtig del af den nye Blue Ocean Robotics- satsning bliver et nyt partnerskabsprogram ved navn Robi-X, hvor robot og løsninger skal udvikles i tæt samarbejde med slutbrugere og andre virksomheder. Et program BOR håber at kunne bruge til at indgå samarbejder bl.a. gennem et stort vækstprogram, som regeringen i Singapore har lanceret med 330 millioner dollars i ryggen.

Tan, som har 30 års erfaring med ledelse og drift inden for automation og robotteknologi, skal stå i spidsen for den fynske satsning fra Singapore-kontoret, som bliver et joint-venture-kontor. Udover Tan skal de to asiatiske virksomhedsledere C.L. Goh og Chee Bin Tay fra robot- og automationsbranchen i asien også være del af det nye selskab.

Annonce

Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics er stiftet i 2012 og har hovedsæde i Odense. Der er cirka 50 ansatte på hovedkontoret.Firmaet har specialiseret sig i at udvikle og markedsmodne robotter og robotløsninger til kunder i en lang række lande. Der samarbejdes med en lille snes firmaer i lande som Malaysia, Letland og USA. Partnerne overtager typisk salg og markedsføring af en robotløsning, som Blue Ocean Robotics har været med til at udvikle, men fortsat beholder en bestemmende ejerandel over.Ejerkredsen består af John Erland Østergaard, Claus Risager og Rune Klausen Larsen.Ud over de tre grundlæggere har den fynske erhvervsmand Niels Thorborg også investreret i virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce