Annonce
Erhverv

Fynsk robotfirma åbner i Singapore

Fynske Blue Ocean Robotics står bl.a. bag robotten Wallmo, som kan bruges til at montere store glasflader eller vinduespartier i byggebranchen. En automatiseret løsning, der ligesom de øvrige robotter og løsninger i BOR er lagt ud et selvstændigt firma. Nu går Blue Ocean Robotics aktiv ud på markedet i sydøstasien, efter at man har åbnet kontor i Singapore og etableret et nyt selskab til den del af koncernen. Arkivfoto

Fynske Blue Ocean Robotics leder både efter samarbejdspartnere og nye markeder fra det nye kontor, firmaet har åbnet i Singapore.

Det er verdens tredjestørste marked, fynske Blue Ocean Robotics kaster sig ud i, efter at firmaet har åbnet kontor og nyt selskab i fjernøsten.

Fra et nyetableret joint-venturekontor i Singapore er målet både at sælge og udvikle robotter og løsninger til markedets mange kunder, men også at finde nye asiatiske samarbejdspartnere.

Dermed fortsætter BOR stilen med knopskydninger og senere frasalg af robotfirmaer, som man har praktiseret i en række år nu, men den fynske indtræden på det sydøstasiatiske marked er dog ikke helt som i bl.a. Europa og USA, hvor firmaet også er aktiv.

- Blue Ocean Robotics SEA (southeast asia, red.) ser frem til ikke blot at bringe ny teknologi, men også en ny partnerskabsmodel på markedet, siger Peter Tan, som er nyudnævnt adm. direktør og partner i selskabet, som bliver del af BOR-gruppen i Odense.

En vigtig del af den nye Blue Ocean Robotics- satsning bliver et nyt partnerskabsprogram ved navn Robi-X, hvor robot og løsninger skal udvikles i tæt samarbejde med slutbrugere og andre virksomheder. Et program BOR håber at kunne bruge til at indgå samarbejder bl.a. gennem et stort vækstprogram, som regeringen i Singapore har lanceret med 330 millioner dollars i ryggen.

Tan, som har 30 års erfaring med ledelse og drift inden for automation og robotteknologi, skal stå i spidsen for den fynske satsning fra Singapore-kontoret, som bliver et joint-venture-kontor. Udover Tan skal de to asiatiske virksomhedsledere C.L. Goh og Chee Bin Tay fra robot- og automationsbranchen i asien også være del af det nye selskab.

Annonce

Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics er stiftet i 2012 og har hovedsæde i Odense. Der er cirka 50 ansatte på hovedkontoret.Firmaet har specialiseret sig i at udvikle og markedsmodne robotter og robotløsninger til kunder i en lang række lande. Der samarbejdes med en lille snes firmaer i lande som Malaysia, Letland og USA. Partnerne overtager typisk salg og markedsføring af en robotløsning, som Blue Ocean Robotics har været med til at udvikle, men fortsat beholder en bestemmende ejerandel over.Ejerkredsen består af John Erland Østergaard, Claus Risager og Rune Klausen Larsen.Ud over de tre grundlæggere har den fynske erhvervsmand Niels Thorborg også investreret i virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];