Annonce
Erhverv

Fynsk robot stormer frem: MIR ni-dobler resultat i nyt regnskab

MIR - Thomas Visti
De amerikanske ejere hos Teradyne klapper voldsomt i hænderne på østkysten, efter at den fynske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots (MIR) i sit første regnskabsår under amerikansk ejerskab har øget forretningen markant og tjent ni gange så mange penge efter skat som året før.

Da amerikanske Teradyne for lidt over et år siden lagde 1,7 milliarder kroner i en handel for fynske Mobile Industrial Robots (MIR), var det med en forventning om, at det fynske selskab kunne blive en lige så god forretning for Boston-koncernen som den anden fynske robotvirksomhed, Universal Robots, som amerikanerne købte i 2015.

Nu er det første regnskab efter salget netop offentliggjort fra Odense-virksomheden, og det kan næppe skuffe ejerne på den amerikanske østkyst, for Mobile Industrial Robots sprøjter sine MIR-robotter ud med en fart, så bundlinjen efter skat er ni-doblet i forhold til 2017-regnskabet.

Direktør Thomas Visti og resten af holdet i hovedkontoret i Tietgenbyen i Odense har netop afleveret regnskabet for det første år under Teradyne, og tallene viser, at den mobile fynske robot har øget salget markant. Og såvel Visti som Teradyne er meget tilfredse, lyder det fra den administrerende direktør:

- Vi er særdeles tilfredse med regnskabet, som er bedre end budgetteret. Teradyne er også meget tilfredse og især imponerede af, at vi er lykkedes med at øge bundlinjen markant, selv om vi stadig er i en udviklingsfase, siger Thomas Visti, der selv var del af den ejerkreds, som solgte til Teradyne.

Mobile Industrial Robots ApS

Hjemsted: Odense SØ

CVR No 35 25 12 35

Direktion: Thomas Visti Jensen

Bestyrelse: Gregory Robert Beecher (formand), Charles Jeffrey Gray, Michael Dennis Callahan

Regnskabstal 2018 (2017 i parentes)

Bruttofortjeneste: 119 millioner kroner (31)

Overskud før skat: 36 millioner kroner (5)

Overskud efter skat: 34 millioner kroner (4)

Egenkapital: 73 millioner kroner (10)

Antal ansatte i gennemsnit: 94 (42)

Runder 200 mio. kroner

Mens bruttofortjenesten er øget fra 31 millioner kroner til 119 millioner kroner, er resultatet før skat steget fra fem millioner kroner til 35,5 millioner kroner, og efter skat er resultatet i MIR løftet næsten ni gange fra små fire millioner kroner til lige knap 34 millioner kroner.

- Vi øger vores omsætning fra 76 millioner kroner i 2017 til lige over vores mål på 200 millioner kroner sidste år. Vi nåede 201 millioner kroner i omsætning, og da vi samtidig er blevet bedre til at tjene penge på vores produkter og har øget vores volumen, kan vi løfte vores indtjening, som vi gør, siger han.

Antallet af ansatte er også øget markant i perioden, hvor 100 nye ansatte kom til, efter at Teradyne overtog virksomheden. I dag tæller den flere end 170 ansatte på verdensplan. Den fynske robotvirksomhed producerer i dag lige så mange MIR-robotter om ugen, som man gjorde på et helt år for blot fem år siden.

- Vi har ansat 100 nye ansatte på 12 måneder og har i dag 30 åbne stillinger, fortsætter Thomas Visti.

Annonce

Fra Tokyo til Mexico

Der investeres ikke kun i nye medarbejdere i Odense, hvor man har udvidet markant. Der er åbnet afdelinger og salgskontorer fra Tokyo til Shanghai - og virksomheden er på vej med investeringer i salgskontorer i Sydamerika, Mexico og Sydkorea.

Derudover investerer MIR, som sidste år bl.a. lancerede MIR 500-robotten, også fortsat i udvikling af eksisterende robotter og i udvikling af nye produkter, understreger Thomas Visti.

- Vi lancerer et nyt produkt på Automate-messen i Chicago om to uger, hvor vi også præsenterer vores første AI-løsning, hvor robotterne for første gang kan træffe valg selv ved hjælp af kunstig intelligens, siger han.

For at nå ud til så mange kunder og nye forhandlere som muligt, investerer Mobile Industrial Robots også fortsat i at deltage i messer og konferencer.

- Vi var i Shanghai i sidste uge, i denne uge er vi i Polen, og om to uger er vi i Chicago, hvor vi sender et hold på 20-25 mand afsted. Undervejs skal vi holde et forhandlerarrangement med over 100 tilmeldte, så det kræver også store investeringer, siger han.

Annonce

Ingen ånde i nakken

Investeringer i nye ansatte, forhandlernetværket og udviklingen af produkterne - nye som eksisterende - skal alt sammen være med til at fastholde MIR's position i markedet, selv om Visti faktisk ikke føler, at der er nogle konkurrenter, der ånder ham i nakken. Ikke endnu i hvert fald.

- Vi kigger ud over et "Blue Ocean" (blåt hav, red.) stadigvæk, hvor der ikke er nogen, der rigtigt truer vores position. Jeg forventer, at den største konkurrence vil komme fra Kina om nogle år, men den er der ikke endnu, og vi taber stort set ikke nogen projekter i dag, siger han.

Visti understreger, at udviklingen skal fortsætte i år.

- Vi fortsætter udviklingen med kraftig vækst og store investeringer. Ambitionerne er massive.

Annonce

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Assens For abonnenter

Efter stormøde om spyt, hærværk og trusler skal forældre på banen: - Vi skal passe på med ikke at stigmatisere nogen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Erhverv For abonnenter

Svin med betændte klove blev transporteret af fynsk vognmand - en fik revet trynen revet af: - Det er kun toppen af isbjerget

Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

Nordfyn

Ukrainsk ambassadør på fynsk besøg: - Det gav dem en tryghed og en forståelse

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Kerteminde

Ny drejning i byggeskandale: Byggebrødre med ejendomme på Fyn undersøges af politiet

Kerteminde For abonnenter

De synger stadigvæk ikke 'vi går aldrig hjem' på Den Røde: Regina kæmper dog videre trods nyt afslag

Kritikken hagler ned over omstridt virksomhed, men esbjergenserne boykotter ikke: - Folk har måske en mening, men de går oftest ud med en kasse under armen alligevel

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tog imod Esbjerg Vikings

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

OB

Bo Henriksen har noteret sig Hans Christian Bernats fejl og vil søge at udnytte det i pokalfinalen

Middelfart For abonnenter

Ægtepar vil kæmpe mod stor solcellepark: - Jeg har ikke bosat mig på landet for at se på solceller

Faaborg-Midtfyn

Se video: Fyn springer ud i lilla - Syren Bjarne anbefaler særligt disse steder, du skal se

Annonce