Annonce
Erhverv

Fynsk robot kan forhindre sygdom: Fremhæves af verdens største tekniske organisation

UVD Robot desinficerer overflader på hospitalsstuer ved hjælp af UV-bestråling og efterlader stuerne 99,99 procent rene, viser en rapport fra Teknologisk Institut. Foto: Blue Ocean Robotics.
UVD Robot fra Blue Ocean Robotics i Odense dræber 99,99 procent af alle bakterier, vira og mikroorganismer på hospitalsstuer. Nu er Odense-virksomheden nomineret til en af robotbranchens mest prestigefyldte priser.

Odense: Et gammelt ord siger, at det kræver et godt helbred at være syg, og i Danmark anslås det, at op mod hver tiende, der indlægges på et sygehus, får en infektion under indlæggelsen. Rengøringen på sygehusene har derfor høj prioritet, og på både Odense Universitetshospital, Sygehus Lillebælt og Sygehus Sønderjylland afprøver man i år, om robotter kan forbedre rengøringen.

Region Syddanmark har givet penge til indkøb af gulvvask-robotter og desinfektionsrobotter, som blandt andet gør rent ved hjælp af UV-bestråling. Det kan sikre næsten 100 procent desinfektion af patientstuer, viser en rapport fra Teknologisk Institut.

Det er Blue Ocean Robotics i Odense, som fremstiller desinfektionsrobotten UVD Robot, og onsdag aften dansk tid kan virksomheden blive hædret med en af robotbranchens mest prestigefyldte priser for sin UVD Robot.

IERA Award uddeles i Montreal af The International Federation of Robotics og The IEEE Robotics and Automation Society, som er verdens største professionelle tekniske organisation med flere end 420.000 medlemmer.

- Det er en fantastisk international anerkendelse af vores udvikling af professionelle servicerobotter og ventures fra idé over kommercialisering til exit. Vi står med et banebrydende produkt, som ikke blot reducerer risiko for at få hospitalsrelaterede infektioner for patienterne, men i høj grad også besøgende og hospitalspersonale, siger Claus Risager, administrerende direktør i Blue Ocean Robotics.

UVD Robot er selvkørende og dræber bakterier og mikroorganismer ved at belyse alle overflader på en patientstue fra flere vinkler og på tæt hold, og Blue Ocean Robotics forventer et stort marked for robotten.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce