Annonce
Erhverv

Fynsk rigmand udvider imperium: Thorborg åbner bank

Rigmanden Niels Thorborg tilføjer nu en netbank til sin store portefølje af forretningsområder i 3C-koncernen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Han står i forvejen bag L'Easy, ejendomme, robotter og fodboldklubben OB, og nu lancerer den fynske milliardær Niels Thorborg også sin egen bank - Facit Bank med hovedsæde i Odense. Den får ingen filialer og bliver en ren netbank, som vil tilbyde positive indlånsrenter og henvende sig til privatkunder, herunder alle kunderne i Thorborgs egne L'Easy og DER.

Den fynske rigmand og milliardær Niels Thorborg udvider fredag sit imperium, som i forvejen tæller virksomheder og ejerandele i alt fra L'Easy til fodboldklubben OB, reklame og kommunikationsbureauer, hoteldrift, ejendomme, robotvirksomheden Blue Ocean Robotics og Middelfartkoncernen Dinex, med sin egen bank.

Under navnet Facit Bank lancerer Thorborg en netbank, som fredag har modtaget sin banklicens af Finanstilsynet, fortæller Niels Thorborg. Banken får ingen filialer, mens bankforretningen placeres i Odense, som også er hovedsæde for den samlede koncern, der beskæftiger 2600 ansatte og årligt omsætter for tre milliarder kroner.

Efter at licensen er kommet på plads, er målet nu at skabe en netbaseret nichebank til privatkunder i løbet af vinteren, som dermed tilføjer bankforretning til Thorborgs omfattende portefølje i Thorborgs 3C-koncern.

- Facit Bank er et projekt, vi har overvejet grundigt gennem en længere periode, og som hænger rigtig fint sammen med vores strategi. Banken bygger på et tæt samarbejde med 3C RETAIL og vil både styrke vores position og komplementere vores samlede forretning, siger koncernchef Niels Thorborg i en pressemeddelelse.

Banken har fra start en aktiekapital på 250 mio. kr. og er ejet af 3C Facit Holding, der bliver en ny gren i 3C-koncernen.

Positive renter på opsparringen

I koncernen er det 3F Retail med L'Easy og DER, der sammen med Thorn i Norge og Sverige, udgør nogle af de største brands og det økonomisk tungeste forretningsområde i Thorborgs forretningsgruppe. Netop retail-kunderne i bl.a. L'Easy, der tager lån til køb af alt fra nyt tv til en kummefryser, bliver fremover også kunder i den nye bank, som udover forbrugslån også vil tilbyde kreditkort og indlånsrenter med positive renter, lyder det fra Thorborgs nye førstemand i banken, Jesper Lyhne. Derimod bliver der ikke mulighed for at optage realkreditlån gennem Facit Bank.

Lyhne, der ifølge pressemeddelelsen har 32 års erfaring fra banksektoren, kommer fra en stilling som Børsprocesdirektør i Den Jyske Sparekasse. Han har store forventninger til den nye bank, som er tænkt som bank nummer to for kunderne, som med Facitbank får mulighed for at opnå en positiv rente, når de sætter deres penge i banken.

- Vi ser lige nu en udvikling på de finansielle markeder, hvor nogle kunder præsenteres for en negativ rente på indlån. Det kan vi gøre bedre. Vi har færre omkostninger end de traditionelle banker, og på det grundlag kan vi tilbyde en attraktiv rente for indskud på op til 750.000 kr., som alle er dækket af indskydergarantien. Desuden kommer vi til at tilbyde kreditkort, siger Jesper Lyhne.

Med etableringen af Facit Bank har danskerne på blot et par uger fået to nye banktilbud på nettet, efter at Lunar Way midt på måneden også fik licens fra Banktilsynet til at drive bankforretning i Danmark. Lunar Way er også en netbaseret bank, der ligesom Facit Bank heller ikke har filialer og er tænkt som et banktilbud nummer to til kunderne.

Udover Lyhne i direktørstolen får Facit Bank en bestyrelse bestående af Jørn Tolstrup Rohde, der er formand, Ole Friis, Peter Schou Jørgensen, Peter Schak Larsen og Nicoline Erika Hyldahl.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Sælger overfaldt biografdirektør med kniv: Efter medieomtale dukkede Marilyn Monroe figuren pludselig op

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Kerteminde For abonnenter

Der gik 15 år før folk fik øjnene op for Flemmings opfindelse: Efter ny lov bliver han kimet ned

Odense

Nu har bilisterne lært det: Bøder for 25 millioner har sænket farten på Odense-strækning

Odense

Fjernvarmekunder kan roligt skrue op for radiatoren: Trods milliardinvestering i CO2-fangst vil Fjernvarme Fyn holde prisen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Konkursen slog grundlæggeren af Munkebo Mikrobryg ud: - Men en dag rejste jeg mig op og gik

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Nordfyn

Ung, politisk spire: - Jeg vil gøre en forskel for lokalområdet

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Odense

- Det lyder som science fiction, men det er et eventyr: Minister satser på klimaløsning fra Fyn

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kommune vred armen om på erhvervsmand: Betal dummebøde - eller din ejendom går på tvangsauktion

Kerteminde

Så skete det igen: Pludselig fløj der en sten gennem ruden ind til kvindes lejlighed

Annonce