Annonce
Erhverv

Fynsk reklamebureau på mission i USA: Amerikanerne skal drikke snaps i stedet for whisky

De sociale medier styrer mere og mere, hvordan budskaberne sælges bedst muligt. Og selv en afgående reklamedirektør skal ofte tjekke sin smartphone. Foto: Michael Bager
En af de mere usædvanlige opgaver for Nørgård Mikkelsen er en kampagne i USA for den norske snaps Linie Akvavit.

Meget har ændret sig i de 35 år, Erik Laumand har været ansat hos Nørgård Mikkelsen A/S. Han er netop stoppet som adm. direktør i bureauet, og selv om branchen i hans 35 år har undergået store forandringer, stopper det ikke med det, er han overbevist om.

- Hvor det tidligere var produktet, der var ”helten”, er det i dag mere en fortælling, hvor produktet så har en mindre rolle, og hvor det er fortællingen, der er det vigtigste, siger Erik Laumand og fortsætter: - I 1980'erne var det toppen, hvis du kunne få indrykket en helsides annonce i en stor avis. Og det skulle helst være et helt lille kunstværk, så der var knalddygtige tekstforfattere og tegnere (AD'ere) tilknyttet. - Så kom TV 2 i 1988, og det allermest effektfulde var at lave tv-reklamer og få dem placeret i bedste sendetid. Her begyndte det med at fortælle en historie om produktet - f.eks. fiskereklamen med Minna og Gunnar, som vi lavede, Tuborg Squash-reklamerne med Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard og Scandlines-reklamen med de to måger, Kaj og Bøje, på Storebælt.

Annonce

Fortællingen vigtigst

I dag har fortællingen så overtaget endnu mere af opmærksomheden, og kanalerne er også nogle andre. Nu er der rigtig meget data og mange medier til rådighed, og ved at bruge begge dele begavet kan man kommunikere meget mere relevant og effektivt med de rigtige kunder.

- På de digitale kanaler kan vi fortælle helt andre historier, hvor fortællingen rundt om produktet og dets tilblivelse kan blive mere levende. Vi laver for eksempel reklamer for den norske snaps Linie Aquavit i USA, og de handler slet ikke om snaps, men om at prøve noget nyt, fortæller Erik Laumand. - Først langt henne i rækken af små fortællinger kommer så pointen med, at det nye for eksempel kunne være at drikke en snaps i stedet for en whisky, tilføjer han.

Opgaven for Linie Aquavit er af nyere dato, og i og med det er en kampagne i udlandet, er det også udtryk for de nye tider i bureauet, som nu kalder sig selv et innovations- og kommunikationsbureau. - Før de sociale medier kom til at betyde noget, havde vi ikke haft en chance for at komme ind på det amerikanske marked. Det havde været alt for dyrt at lave tv- eller print-reklamer, men på de sociale medier er det nemmere at lave noget, som ikke er så dyrt, men som alligevel kan få stor gennemslagskraft. Bare du har den rigtige idé.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce