Annonce
Erhverv

Fynsk rejsegigant solgt til Aller-koncernen

Gislev Rejser er landets største og prisvindende arrangør af busrejser - men de senere år har kunderne i endnu større grad fået stukket en flybillet i hånden, når de skulle med Gislev på tur. Nu er Gislev del af den større Allerkoncern, som har overtaget 85 procent af selskabet. Arkivfoto

Familien Andersen har solgt hovedparten af fynske Gislev Rejser A/S i Ringe til Aller Leisure, som overtager 85 procent af det fynske rejseselskab, som blev stiftet i 1946 af Poul Andersen - i dag drives Gislev af tredje generation i familien med samme navn, som fortsætter i rollen som adm. direktør.

Efter 72 år som et rent familiedrevet fynsk rejseselskab, skifter Gislev Rejser A/S hænder i dag, hvor Allerkoncernen overtage 85 procent af landets største arrangør af busrejser, som forlængst også har fået flyrejser på programmet. Fly fylder i dag mere end de traditionelle busrejser.

Aller Leisure køber hovedparten af selskabet fra Andersen-familien, som i dag driver Gislev Rejser med tredje generation Poul Andersen i spidsen. Det var hans farfar, der også hed Poul Andersen, som stiftede selskabet tilbage i 1946.

Poul Andersen, der tog over efter sin far Mogens Andersen i 2017, fortsætter i rollen som adm. direktør i selskabet, hvor Andersen-familien altså fortsat har en ejerandel. Han ser frem til at få en større medspiller og medejer på banen.

- I forbindelse med den løbende udvikling af virksomheden, dukkede en god mulighed op med Aller Leisure. Her kan vi kombinere vores ønske om at investere yderligere i nye destinationer, digitalisering, marketing og branding. Samtidig kommer Gislev Rejser ind i et nyt fællesskab med andre rejsebureauer, hvor faglighed og passion for at rejse er helt i top, siger Poul Andersen.

Nu har han solgt hovedparten af det selskab, som hans farfar startede, til Allerkoncernen, hvor Gislev bliver del af en større familie af rejsebureauer. I forvejen ejer Aller Leisure rejseselskaberne Nyhavn Rejser A/S, Kulturrejser-Europa A/S, Nilles Rejser A/S, Aller Travel AS og Beach Tours A/S.

Gislev Rejser A/S

Grundlagt i 1946 med lillebilskørsel af Mogens Andersens forældre, Kathrine og Poul Andersen, der hurtigt købte den første turistbus og begyndte at arrangere busrejser til udlandet.

I 1970 omdannes firmaet til et aktieselskab, og i 1972 bliver Mogens Andersen direktør i firmaet, da hans far dør.

I 1992 begynder firmaet at arrangere de første flyrejser, og de seneste år er selskabet fem gange blevet kåret som Danmarks bedste arrangør af busrejser samt tildelt Europæiske Rejsepris 2011.

I dag sender selskabet størstedelen af sine kunder på rejser med fly - bl.a. fra HCA Airport i Beldringe.Selskabet havde i 2017 158 destinationer md rundrejser i hele verden, krydstogter, storbyferier, aktive ferier og koncertrejser, som omkring 50.000 kunder benytter sig af.

Tredje generation Andersen, med fornavnet Poul, er i dag adm. direktør i Gislev.Hans far, Mogens Andersen, der tidligere i år fyldt 70 år, sidder på posten som bestyrelsesformand i selskabet, som Aller Leisure fra i dag ejer 85 procent af.

Fra venstre er det tredje og anden generation i rejseselskabet Gislev Rejser - adm. direktør Poul Andersen, t.v, og bestyrelsesformand og indtil 2017 direktør, Mogens Andersen, hvis far, Poul Andersen, stiftede selskabet i 1946. Nu er størstedelen af det familieejede selskab solgt til Aller Leisure. Arkivfoto

158 destinationer og 50.000 kunder

Rejseselskabet i Ringe er i dag vokset til at være et af landets største med omkring 50.000 kunder om året og 158 destinationer i 2017, hvor man dog ikke havde noget godt år. Faktisk kaldte familien Andersen selv det nyeste regnskab utilfredsstillende, da man for nyligt offentliggjorde det. 2017 bøde da også blot på et mindre plus på lidt over 3 millioner kroner før skat - det dårligste resultat i mere end fem år.

Hos Aller Leisure A/S er man dog mere end begejstret for handlen, lyder det Morten Aaberg Sørensen, der er administrerende direktør i Aller Leisure A/S:

- Med opkøbet af Gislev Rejser, der primært servicerer kunder i Syddanmark, dækker Aller Leisure nu hele Danmark med lokalforankrede rejseselskaber. Jeg ser meget frem til samarbejdet med de engagerede og kompetente medarbejdere og Poul Andersen, der fortsætter som administrerende direktør i Gislev Rejser. Sammen vil vi fortsat udvikle selskabet til gavn og glæde for vores kunder, siger han.

I Ringe er Mogens Andersen, bestyrelsesformand og indtil 2017 også adm. direktør, glad for den handel, som han og sønnen Poul Andersen har indgået med Aller:

- Vi er overbeviste om, at fundamentet, som synergien og den inspiration vi kan give hinanden, er det helt rigtige. Forhandlingsforløbet har bygget på en gensidig forståelse og respekt, som borger for et godt og stærkt samarbejde i fremtiden. Det glæder vi os til, siger Mogens Andersen, der fyldte 70 år i maj måned.

Gislev Rejser A/S fortsætter som et selvstændigt selskab og brand under Aller Leisure A/S, hvor bestyrelsesformanden i Aller Leisure Katinka Aller netop er glad for de værdier og traditioner, man får med i sit fynske køb.

- Vi har en ambition om vækst, og vi vil være en betydelig spiller på det skandinaviske marked. Med købet af Gislev Rejser er vi nu et skridt nærmere vores ambition på det danske marked. Gislev Rejser er samtidig en familiedrevet virksomhed, som værdi- og holdningsmæssigt passer rigtig godt ind i vores organisation, siger hun.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Villy måtte flygte fra sit hus: - Ellers vil jeg ikke længere være den ældste mand i Hundslev

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Se video: Vej spærret efter kraftig brand - kan lugtes otte kilometer væk

Nyborg For abonnenter

Kæmpe vinkup i Nyborg: Professionelle tyve bakkede lastbil til og stjal 11 paller af Kenneths vin

Odense

Stor kloakregning på vej til borgere i Lumby og Seden: Nyt kloaksystem skal forhindre oversvømmede kældre og rotter

Odense

Byens butikker slipper for skilteregning, men får løftet pegefinger fra rådmand: - Der skal strammes lidt op

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Odense For abonnenter

Snus-virksomhed fra Odense idømt stor bøde: Reklamerede ulovligt for tyggetobak

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Faaborg-Midtfyn

Vedtaget i rungende tavshed: Nu ruller tusindvis af skraldespande ud i indkørslerne

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Fyn

Se på samfundssmitte ikke antallet af covid-patienter på intensiv: Jeg kan ikke se gode argumenter for at åbne mere

Assens For abonnenter

Poul Erik solgte halvdelen af huset til sin datter: - Jeg lever ikke evigt, og vi ved ikke, om jeg en dag går hen og bliver syg

Odense

Odense er et bekymrende sted: Reagerer du, hvis der bliver råbt 'bøssekarl' efter folk?

Annonce