Annonce
Speedway

Fynsk profil misser DM-finalen med brækket kraveben: Har godt øje til den forsvarende mester

Peter Kildemand må se DM-finalen fra sidelinjen. Foto: Michael Bager
Peter Kildemand var uden skyld, da han i sidste uge styrtede og brækkede kravebenet. Skaden holder ham ude af den individuelle DM-finale, der køres onsdag i Vojens.

SPEEDWAY: Det er altid træls for en speedwaykører at blive skadet, men nogle tidspunkter er bare værre end andre.

Og timingen var ikke god for Team Fjelsteds kaptajn Peter Kildemand, da han onsdag 2. juni styrtede og brækkede kravebenet i forbindelse med den første semifinale i Liga Cuppen i Holsted.

- Det var et træls styrt, og jeg var uforskyldt i det. Det er selvfølgelig irriterende, siger han til Sport Fyn.

AnnonceDet skal ikke være nogen hemmelighed, at det var ét af mine store mål for sæsonen at gøre en god figur i DM-finalen

Peter Kildemand, Team Fjelsted-kaptajn, der misser onsdagens DM-finaleSkaden betyder, at den tidligere DM-sølvvinder fra 2014 går glip af den individuelle DM-finale, der køres onsdag aften i Vojens.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det var ét af mine store mål for sæsonen at gøre en god figur i DM-finalen. Det er rigtig træls, fortæller Kildemand, der ikke kan huske, hvornår han sidst har glippet en DM-finale.

Han tilføjer:

- Det er det første løb med publikum i år og med fornuftig eksponering, så det er helt klart en streg i regningen at misse det.

- Jeg har aldrig prøvet at brække kravebenet før, men jeg kunne godt mærke, at der var noget galt. Skulderen hang ikke dér, hvor den skulle. Det første, der gik gennem hovedet, var bare, at jeg var færdig for den aften. Jeg følte, at jeg skuffede mit hold lige i øjeblikket, men de vandt heldigvis, fortæller Kildemand.

To til Thomsen

Selvom han ikke skal sidde på en speedwaycykel, når der køres DM-finale onsdag i Vojens, vil han være til stede alligevel for at se finalen.

- Det bliver spændende. Anders (Thomsen, red.) er en super god fyr, og det kunne være fedt, hvis han kunne vinde titlen to gange i træk, siger Kildemand, der altså ser den forsvarende mester som lille favorit.

- Men der bliver kamp til stregen, fastslår han.

Det gør der også, når Liga Cup-finalen køres sankthansaften 23. juni - måske med Fjelsted på hjemmebane. Det afhænger af om ét af de hold, der kører den anden semifinale 16. juni, scorer flere point, end de 43 Fjelsted scorede i første semifinale.

Om Peter Kildemand når at blive klar til dén finale, er fortsat tvivlsomt.

- Jeg vil ikke sige, det er urealistisk, men jeg vil heller ikke sige, at jeg kører den. Det skal være forsvarligt, og jeg håber på det. Men det er uvist lige nu, fortæller han.

Annonce

Rolig genoptræning

I fredags blev Peter Kildemand opereret og fik indsat en skinne, der skal holde det brækkede kraveben sammen.

Og det går allerede fremad for fynboen, der regner med at være ude i cirka tre uger.

- Operationen gør, at jeg kan komme hurtigere tilbage, end hvis det selv skulle gro sammen. Nu må vi se, hvordan det går med at få styrken tilbage, siger han.

- I starten må jeg ikke overbelaste det, så jeg genoptræner med løse elastikker. Det gælder om at få noget bevægelighed tilbage i armen og få venepumperne i gang. Der skal også lige et par træninger til, så jeg er sikker på, at alt er som det skal være, tilføjer Peter Kildemand.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce