Annonce
Odense

Fynsk politiker: Homo-ægteskab er til grin

Enhedslistens byrådskandidat i Odense Dahir Jama Roobleh beklager homofobiske udsagn, men har sagt det før som SF'er.

Enhedslistens byrådskandidat i Odense Dahir Jama Roobleh har beklaget, at han i weekenden kaldte det en "katastrofe", at socialdemokraten Tim Vermund foreslog at undervise i homoseksualitet i odenseanske skoler.

Nu oplyser TV 2/Fyn, at han som SF'er sidste år sammenlignede homo-ægteskaber med at gifte sig med en kamel.

Dahir Jama Roobleh sagde lørdag til Fyens.dk, at det var "dumt", at han havde kaldt det en "katastrofe" at undervise i homoseksualitet. Men han har det angiveligt meget svært med homoseksualitet. Den 8. juni 2012 skrev han som SF'er på sin Facebook-side:

"Hvis mand til mand er kærlighed til dansk folkkirke, hvorfor er mand til hund er ikke kærlighed så, kære Manu Sareen?? Jeg elsker også min kamel kan jeg vie ham og få han på familiesammeforing til Dk Manu Sareen ?? Helt til grin med den homoloven."

I juni 2012 var Dahir Jama Roobleh SF'er i Odense byråd. SF's Karsten Hønge oplyser, at SF i en kammeratlig samtale med Roobleh forklarede, at hans udsagn ikke var acceptabelt i partiet.

Siden forlod Dahir Jama Roobleh SF og blev løsgænger, men er nu opstillet for Enhedslisten, hvor han er nummer tre på partilisten.

TV 2/FYN har spurgt Enhedslistens nummer to, Brian Skov Nielsen, om Dahir Jama Roobleh kan opstille for Enhedslisten.

- Enhedslistens holdning er meget klar på det her område, og jeg vil mene, at hvis en person ikke har den holdning, så bør vedkommende ikke være kandidat, siger Brian Skov Nielsen.

Enhedslisten kan kun ændre opstillingslisten på en ekstraordinær generalforsamling.

TV 2/FYN har ikke fået en kommentar fra Dahir Jama Roobleh, som ikke tager sin telefon. Han skriver i en sms:

"..jeg har aldrig sammenlignet dyr med noget mennesker, så det passer ikke det."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Badmintonforbund er begejstret for Odense

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce