Annonce
Fyn

Fynsk politichef gør status over 2019: - Vi har gjort det godt - trods massivt arbejdspres

Trods et stort arbejdspres så Fyns Politis politidirektør Arne Gram ved nytårsparolen positivt på året, der gik, og politikredsens resultater. Et år, der dog startede trist med togulykken på Storebælt. Foto: Michael Bager
Fyns Politi har også i 2019 haft særdeles travlt. Alligevel har politikredsen gjort det godt på en række parametre, lød det fra politidirektør Arne Gram, der gjorde status ved nytårsparolen.
Annonce

Terrortrusler, Folketingsvalg, uroligheder på Nørrebro, krav om hurtigere sagsbehandling i sager om vold, våben og voldtægter. Og en teledatasag, der har betydet, at Fyns Politi måtte genbehandle omkring 800 sager.

Listen af årsager er lang, og konklusionen klar: Den fynske politikreds har også i 2019 været under massivt pres og har måttet notere utallige overarbejdstimer.

- Der er en ubalance mellem opgaverne og ressourcerne, sagde Arne Gram, der er politidirektør i Fyns Politi, under sin tale ved nytårsparolen på politigården mandag eftermiddag.

Alligevel så Fyns Politis øverste chef overordnet lyst på indsatsen i det forgangne år.

- Det er med glæde, at vi kan se tilbage på et år, hvor Fyns Politi på en række parametre har gjort det godt, sagde Arne Gram, der blandt andet fremhævede indsatsen mod indbrud og narkosalg.

Politichefen var hele vejen rundt med en tak til en lang række eksterne samarbejdspartnere. Men også de forskellige afdelinger i det fynske politi fik store roser fra deres øverste leder:

- Jeg er oprigtigt imponeret over og taknemmelig for det store stykke arbejde, der hver dag ydes af dygtige kolleger i Fyns Politis anklagemyndighed, i politidelen og i staben. Ledere såvel som medarbejdere.

- I har knoklet, I har leveret, og vi kan bryste os af gode resultater i 2019 – også selvom det engang imellem går hårdt for sig i pressen. Tak for resultaterne, I kan være stolte af dem hver især. Jeg er i hvert fald, sagde Arne Gram, der dog senere også havde ros til pressen for det tætte samarbejde.

Morten Andersen (V), borgmester i Nordfyns Kommune, var en af flere folkevalgte til nytårsparolen hos Fyns Politi, hvor politidirektør Arne Gram gjorde status over det forgangne år. Foto: Michael Bager
Annonce

Togulykken og skudramt kollega

Politidirektøren så frem mod det nye år, hvor der blandt andet skal falde en ny flerårsaftale for dansk politi på plads, og hvor justitsministeren har lovet at styrke både politi og anklagemyndighed.

Men han benyttede også lejligheden til at se tilbage på de hændelser, der gjorde stort indtryk i 2019. Ikke mindst togulykken, der på en trist baggrund testede beredskabet.

- Vi kan bryste os af, at vi er blevet skarpere, vores udstyr er blevet bedre og rent beredskabsmæssigt står vi stærkere, end vi har gjort i mange, mange år - måske nogensinde. Den tragiske ulykke på Storebæltsbroen viste, hvor langt vi er kommet. Ikke bare i Fyns Politi, men i det tætte samarbejde med vores gode samarbejdspartnere i beredskabsarbejdet, sagde Arne Gram.

Også en voldsomt tilspidset situation på Tåsinge blev nævnt af politichefen. Den 30. juli havde en 53-årig mand forskanset sig på en ejendom ved Bjerreby, og det endte med en stor politiaktion, hvor både manden selv og en betjent blev ramt af skud.

- Det lykkedes at nedkæmpe og anholde gerningsmanden og at sikre, at han undgik at komme meget alvorligt til skade. Flot arbejde! Heldigvis er kollegaen ved at være fysisk tilbage. Det er en hændelse, som fortæller lidt om den virkelighed, man færdes i som politimand, lød det fra Arne Gram.

Endelig roste politidirektøren sine ansatte for arbejdet ved en række store begivenheder, hvor Fyns Politi indimellem blev til dansk politi. Eksempelvis Folkemødet på Bornholm og EU- og Folketingsvalget. På Fyn var der også store opgaver i form af Ed Sheeran-koncerterne, Tinderbox, Rock Under Broen og dronningens sommertogt, der bød på et besøg i Nyborg.

- Det er alle opgaver, der kræver minutiøs planlægning og mange ressourcer. Vi løste det til topkarakter, vurderede politichefen.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Julie Skovsby og partifællen Kasper Ejsing Olesen, der er borgmester i Kerteminde, var også mødt op til nytårsparolen. Foto: Michael Bager
Odense Politiorkester stod for festlige toner til fællessangen Vær velkommen, Herrens år og spillede blandt andet også en march og en stemningsfyldt version af Elvis Presley's Can't Help Falling in Love. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce