Annonce
Fyn

Fynsk opsving: Ærøs huse sælges for næsten 30 procent mere end sidste år

Der er godt nyt til boligejerne på Ærø, hvis de ellers er i færd med at sælge deres huse. Her er priserne nemlig steget næsten 30 procent på blot et år. Foto: Katrine Becher Damkjær
I syv ud af ti fynske kommuner er boligpriserne steget, viser nye tal fra Boligsiden. I Ærø Kommune er huspriserne steget 29,4 procent i forhold til sidste års niveau.
Annonce

Det er gode tider for husejere, der har solgt deres bolig inden for det seneste år eller er på nippet til det, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks over husprisernes udvikling fra juni 2018 til juni 2019.

Heraf kan man læse, at salgspriserne for villa og rækkehuse gennemsnitligt er steget 2,5 procent i hele landet. Det dækker dog over store forskelle.

På Fyn er der fald i salgspriserne i tre kommuner, mens der er store stigninger i andre. I Faaborg-Midtfyn Kommune er priserne faldet 5,3 procent sammenlignet med sidste år, mens det ser ganske anderledes ud for de to største øer på Sydfyn.

På Langeland er salgspriserne steget 17,8 procent, mens de i Ærø Kommune er steget hele 29,4 procent. Det er den højeste stigning blandt alle kommuner. Og det overrasker en ejendomsmægler på øen, at tallet er så højt.

- Jeg tror, det handler meget om at slippe væk fra stress og storbyjag. Det er oftest de helt nye familier eller dem, der måske har voksne børn på øen, som vi ser som tilflyttere her, siger Steffen Høj, ejendomsmægler ved Øbolig på Ærø, til TV 2.

I Fyns største kommune, Odense, er huspriserne steget otte procent i forhold til sidste år.

Fynske boligstigninger fra juni 2018 til juni 2019

 • Ærø 29,4 procent
 • Langeland 17,8 procent
 • Nyborg 10,6 procent
 • Odense 8 procent
 • Svendborg 7 procent
 • Middelfart 5,8 procent
 • Kerteminde 1,2 procent
 • Assens - 3,2 procent
 • Nordfyn - 1,0 procent
 • Faaborg-Midtfyn - 5,3 procent
 • På landsplan er huspriserne steget 2,5 procent fra juni 2018 til juni i år. Et hus i Danmark koster dermed i gennemsnit 14.316 kr. pr. kvadratmeter
 • Regionalt set findes den største stigning i Region Sjælland, hvor priserne er 4,0 procent over sidste års niveau
Annonce

Større afstand mellem top og bund

Generelt er det kommunerne i toppen, der i kroner og ører har oplevet det største prisløft. Det fortæller Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Det betyder også, at der på fem år er kommet en større afstand mellem top og bund. I 2014 lød forskellen på 32.785 kroner, mens den i dag er 41.266 kroner. Vi ser dog, at prisudviklingen i nogle af de dyreste kommuner flader ud, mens mange kommuner i den nedre halvdel oplever stigninger. Det betyder dog ikke, at vi nogensinde kommer i nærheden af en udligning, siger hun.

I alle fem regioner er prisudviklingen positiv. Største regionale stigning er sket i Region Sjælland, hvor priserne i juni ligger fire procent over sidste års niveau, mens priserne kun er steget ganske lidt i Nordjylland.

Et hus i Danmark koster i gennemsnit 14.316 kroner pr. kvadratmeter.

Prisudviklingen på ejerlejligheder er på landsplan rundt regnet status quo sammenlignet med samme tid sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce