Annonce
Fyn

Fynsk opsving: Ærøs huse sælges for næsten 30 procent mere end sidste år

Der er godt nyt til boligejerne på Ærø, hvis de ellers er i færd med at sælge deres huse. Her er priserne nemlig steget næsten 30 procent på blot et år. Foto: Katrine Becher Damkjær
I syv ud af ti fynske kommuner er boligpriserne steget, viser nye tal fra Boligsiden. I Ærø Kommune er huspriserne steget 29,4 procent i forhold til sidste års niveau.

Det er gode tider for husejere, der har solgt deres bolig inden for det seneste år eller er på nippet til det, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks over husprisernes udvikling fra juni 2018 til juni 2019.

Heraf kan man læse, at salgspriserne for villa og rækkehuse gennemsnitligt er steget 2,5 procent i hele landet. Det dækker dog over store forskelle.

På Fyn er der fald i salgspriserne i tre kommuner, mens der er store stigninger i andre. I Faaborg-Midtfyn Kommune er priserne faldet 5,3 procent sammenlignet med sidste år, mens det ser ganske anderledes ud for de to største øer på Sydfyn.

På Langeland er salgspriserne steget 17,8 procent, mens de i Ærø Kommune er steget hele 29,4 procent. Det er den højeste stigning blandt alle kommuner. Og det overrasker en ejendomsmægler på øen, at tallet er så højt.

- Jeg tror, det handler meget om at slippe væk fra stress og storbyjag. Det er oftest de helt nye familier eller dem, der måske har voksne børn på øen, som vi ser som tilflyttere her, siger Steffen Høj, ejendomsmægler ved Øbolig på Ærø, til TV 2.

I Fyns største kommune, Odense, er huspriserne steget otte procent i forhold til sidste år.

Annonce

Fynske boligstigninger fra juni 2018 til juni 2019

 • Ærø 29,4 procent
 • Langeland 17,8 procent
 • Nyborg 10,6 procent
 • Odense 8 procent
 • Svendborg 7 procent
 • Middelfart 5,8 procent
 • Kerteminde 1,2 procent
 • Assens - 3,2 procent
 • Nordfyn - 1,0 procent
 • Faaborg-Midtfyn - 5,3 procent
 • På landsplan er huspriserne steget 2,5 procent fra juni 2018 til juni i år. Et hus i Danmark koster dermed i gennemsnit 14.316 kr. pr. kvadratmeter
 • Regionalt set findes den største stigning i Region Sjælland, hvor priserne er 4,0 procent over sidste års niveau

Større afstand mellem top og bund

Generelt er det kommunerne i toppen, der i kroner og ører har oplevet det største prisløft. Det fortæller Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Det betyder også, at der på fem år er kommet en større afstand mellem top og bund. I 2014 lød forskellen på 32.785 kroner, mens den i dag er 41.266 kroner. Vi ser dog, at prisudviklingen i nogle af de dyreste kommuner flader ud, mens mange kommuner i den nedre halvdel oplever stigninger. Det betyder dog ikke, at vi nogensinde kommer i nærheden af en udligning, siger hun.

I alle fem regioner er prisudviklingen positiv. Største regionale stigning er sket i Region Sjælland, hvor priserne i juni ligger fire procent over sidste års niveau, mens priserne kun er steget ganske lidt i Nordjylland.

Et hus i Danmark koster i gennemsnit 14.316 kroner pr. kvadratmeter.

Prisudviklingen på ejerlejligheder er på landsplan rundt regnet status quo sammenlignet med samme tid sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce