Annonce
Erhverv

CalWin solgt: It-gigant glad for sit fynske opkøb

Den amerikanskejede koncern EG har overtaget fynske CalWin, som nu skal brede sine softwareløsninger til installatører og entreprenører ud i hele Skandinavien i første omgang. Arkivfoto
EG-koncernen har i mange år kigget på CalWin fra Højby, som nu er blevet del af den skandinaviske koncern, der tidligere i år blev overtaget af en amerikanske kapitalfond.

Med 1200 ansatte i Skandinavien og knap 10.000 kunder er det en meget stor storebror, der har været på opkøb i Højby uden for Odense, hvor den amerikanskejede koncern EG har overtaget it-specialisterne fra CalWin A/S, der udvikler og leverer softwareløsninger til installatørbranchen.

Købet er det tredje i EG, efter at koncernen i foråret selv blev købt af Francisco Partners, og der er tale om et perfekt match, lyder det fra adm. direktør hos EG.

- CalWin A/S har i mere end 20 år været markedsleder med branchesoftware til installationsbranchen herhjemme og har stærke kunderelationer. Vi har et perfekt match mellem EG, CalWin og vores eksisterende løsninger på markedet. Vi har samme fokus på at udvikle branchespecifikke softwareløsninger og på høj kundetilfredshed. Med opkøbet bliver EG førende på markedet for intelligente softwareløsninger til installationsbranchen på det nordiske marked, siger Mikkel Bardram, adm. direktør i EG.

CalWin har et indgående branchekendskab og udvikler software til især installatører, grossister og entreprenører. Såvel de ansatte som den nuværende ledelse i CalWin A/S fortsætter hos EG, understreges det fra den nye ejer.

- CalWin kommer med en dyb brancheviden og løsninger, som supplerer vores produktportefølje, især i vores forretningsområde Byg & Installation, hvor vi har et stærkt segment blandt murere, tømrere og malere. Vi ser en synergi og et stort potentiale for at udvikle nye og bedst mulige løsninger for vores kunder i EG Private. Vi ser frem til at dele vores egen ekspertise med vores 20 nye kolleger, fortæller Jesper Andersen, divisionsdirektør i EG Private.

Annonce
Amerikanere lagde forleden et trecifret millionbeløb for it-firmaet CalWin, der er stiftet af Carsten Rasmussen, t.v., og Kenneth Dreymann for 23 år siden. Yderst til venstre står bestyrelsesformand gennem to år i firmaet Torben Frigaard Rasmussen, der med overtagelsen er trådt af som formand, men spillede en stor rolle i forbindelse med købet. Foto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce