Annonce
forside

Fynsk opfindelse: Nu er det muligt: Traileren uden ledning

Kurt Nielsen med lygtesystemet, som overflødiggør ledningen fra bilen til traileren. Foto: Katrine Becher Damkjær

Kurt Nielsen fra Svendborg har opfundet et system, som gør ledningen fra bilen til traileren overflødig. Han har allerede solgt de første sæt og har ordrer på yderligere 10.000, og det er kun begyndelsen, mener han.

Annonce

Jeg har solgt 650 sæt allerede, og jeg har ordrer inde på 10.000 sæt, som skal leveres til trailerproducenter i blandt andet Tyskland først i det nye år.Kurt Nielsen, direktør i Conektcar og opfinder af et trådløst lyssystem til trailere.

Lygterne skal kobles til batteriet og modtageren her, og den skal så monteres et sted på traileren. Og når først en sender er sat i anhængertrækkets stik, er der lys på traileren.Foto: Katrine Becher Damkjær

Svendborg: For godt og vel tre år siden arvede Kurt Nielsen en trailer efter sin mor.

Og det er faktisk årsagen til, at vi er på besøg på hans base i kontorfællesskabet på Sørupvej i Sørup.

- Jeg er jo en ældre mand, og jeg oplevede, at det var noget værre bras at ligge og rode med stikket. Og lyset virkede heller aldrig ordentligt, fortæller 64-årige Kurt Nielsen, som er uddannet socialpædagog og på det tidspunkt var leder af en institution i Esbjerg.

Og han kunne ikke slippe tanken om det drilske stik.

- Når jeg kørte til og fra arbejde i Esbjerg, så lavede jeg statistik over, hvor mange trailere der havde problemer med lyset. Hver gang, jeg så en trailer, så indtalte jeg på en diktafon, fortæller han.

Resultatet var nedslående.

Omkring 800 - altså næsten hver tredje - af de 2.500 trailere, han mødte på sin vej, havde problemer med lygteføringen, og da han ydermere lavede en rundspørge på genbrugsstationen i Svendborg og erfarede, at især ældre mennesker er trætte af at bøvlet med stikket, besluttede han at tage affære.

Kurt Nielsens firma hedder Conektcar og er stiftet i starten af 2016.Det har kostet omkring tre millioner kroner at udvikle lygtesystemet til trailere.

Pengene er kommet fra forskellige investorer, oplyser han.

Et sæt kan erhverves for omkring 1.700 kroner.

Det kan erhverves hos NK Biler i Svendborg, Linhardt Auto i Aarup samt hos tre forhandlere i Jylland.

Det kan også købes på hjemmesiden www.conektcar.dk.

I støbeskeen har Kurt Nielsen desuden et system, som kan monteres på bådtrailere, tåler saltvand og har batterier, som er drevet at solceller og derfor ikke skal lades op.

Annonce

Uden ledning

Idéen om et system, hvor der ingen ledning er fra bilen til traileren, begyndte at tage form, og så tog han kontakt til firmaer, der kan hjælpe med at udvikle den slags.

Tre prototyper senere senere er resultatet klart: et snedigt system af lygter, stik, sendere og modtagere.

Lygterne, som er forsynet med led-pærer med lavt strømforbrug, skal monteres på traileren i stedet for dem, der er der i forvejen, og også en modtager og et batteri skal placeres et sted på påhængsvognen.

I anhængertrækkets stik skal så sættes et patenteret sendemodul, som ved hjælp af radiosignaler giver lygterne besked om, hvad de skal.

- Af sikkerhedsmæssige årsager har man så et usb-stik, som man sætter i cigarettænderen, og det vil så lyse rødt, hvis der skulle være problemer med systemet, siger Kurt Nielsen, der også fortæller, at der er strøm til ni timer på det genopladelige batteri, men at det er muligt at sætte flere batterier sammen og dermed få lys i længere tid.

Annonce

Ordrer på 10.000 sæt

De fornødne godkendelser er allerede i hus, og troen på, at han har fat i en succes, er intakt.

- Jeg har solgt 650 sæt allerede, og jeg har ordrer inde på 10.000 sæt, som skal leveres til trailerproducenter i blandt andet Tyskland først i det nye år, fortæller Kurt Nielsen, der forventer et salg på omkring 50.000 enheder i 2017.

- Det her kan blive meget stort, siger han.

Annonce

Politiet: En god ting

Hos Fyns Politi oplyser vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen, der er leder af færdselsafdelingen, at han ikke ligger inde med tal på, hvor ofte der er problemer med lys på trailere.

- Men der er helt sikkert udfordringer med trailerstik. De bliver jo pillet af og sat på og får grus og sne og fugt, og det er ikke alle, der i en travl hverdag får behandlet dem lige godt, siger vicepolitiinspektøren, som derfor ikke har noget imod Kurt Nielsens initiativ.

- Alt, hvad der kan højne trafiksikkerheden, hilser jeg velkomment, forudsat at det er godkendt af de rette myndigheder, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce