Annonce
Odense

Fynsk operachef: - Dejligt, at politikerne har en holdning til kulturen i Odense

Operachef Thomas Storm mener, at det med kulturpolitikernes blåstempling nu bliver lettere at søge penge fra fonde til Den Fynske Opera. Arkivfoto: Michael Bager

leder af Den Fynske Opera Thomas Storm glæder sig over at blive belønnet for sine ambitioner med ekstra penge til at få teatret længere ud i byen.

Det ligger helt fast, at Den Fynske Opera nu kan ansætte den første faste sanger i sit ensemble til sæsonen 2019/20, efter at By- og Kulturudvalget har besluttet at støtte teatret med en ekstra pose penge i forhold til sit budget.

Sådan siger operachef Thomas Storm, der alene har siddet for bordenden af det lille storbyteater i knap et år.

- Jeg er glad for, at politikerne har en holdning til kulturlivet i Odense, for det er beslutningen jo et udtryk for, når flertallet stemmer imod forvaltningens indstilling, siger han.

- Jeg er ekstremt glad for beslutningen og spændt på at komme i gang med at søge fondsmidlerne, som er nødvendige for at føre vores ambitioner ud i livet. Vi skal omtrent have samme fondsstøtte, som vi nu får ekstra af Odense Kommune, men det er meget lettere, når vi på denne måde får blåstemplingen for vores arbejde af kommunen, siger Thomas Storm.

Annonce

Vi skal omtrent have samme fondsstøtte, som vi nu får ekstra af Odense Kommune, men det er meget lettere, når vi på denne måde får blåstemplingen for vores arbejde af kommunen.

[i]Thomas Storm, leder af Den Fynske Opera[/i]

Fonde skal også støtte

Beslutningen om, at Odense Kommune støtter Den Fynske Operas ambitioner om dels at etablere et fast ensemble, dels at komme længere ud til odenseanerne med sin kunst - i form af eksempelvis besøg på skoler - betyder ikke, at Thomas Storm kan hive en færdig plan op af skuffen.

- Nu kan vi bruge efteråret på at regne på forskellige økonomiske scenarier og planlægge, hvordan vi kommer ud til institutionerne. Umiddelbart har jeg ingen planer om at gå op i tid, selv om jeg kun er ansat til 20 timer om ugen og også er engageret uden for huset, men nu skal vi se, hvad der er den bedste løsning, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce