Annonce
Odense

Fynsk operachef: - Dejligt, at politikerne har en holdning til kulturen i Odense

Operachef Thomas Storm mener, at det med kulturpolitikernes blåstempling nu bliver lettere at søge penge fra fonde til Den Fynske Opera. Arkivfoto: Michael Bager

leder af Den Fynske Opera Thomas Storm glæder sig over at blive belønnet for sine ambitioner med ekstra penge til at få teatret længere ud i byen.

Det ligger helt fast, at Den Fynske Opera nu kan ansætte den første faste sanger i sit ensemble til sæsonen 2019/20, efter at By- og Kulturudvalget har besluttet at støtte teatret med en ekstra pose penge i forhold til sit budget.

Sådan siger operachef Thomas Storm, der alene har siddet for bordenden af det lille storbyteater i knap et år.

- Jeg er glad for, at politikerne har en holdning til kulturlivet i Odense, for det er beslutningen jo et udtryk for, når flertallet stemmer imod forvaltningens indstilling, siger han.

- Jeg er ekstremt glad for beslutningen og spændt på at komme i gang med at søge fondsmidlerne, som er nødvendige for at føre vores ambitioner ud i livet. Vi skal omtrent have samme fondsstøtte, som vi nu får ekstra af Odense Kommune, men det er meget lettere, når vi på denne måde får blåstemplingen for vores arbejde af kommunen, siger Thomas Storm.

Annonce

Vi skal omtrent have samme fondsstøtte, som vi nu får ekstra af Odense Kommune, men det er meget lettere, når vi på denne måde får blåstemplingen for vores arbejde af kommunen.

[i]Thomas Storm, leder af Den Fynske Opera[/i]

Fonde skal også støtte

Beslutningen om, at Odense Kommune støtter Den Fynske Operas ambitioner om dels at etablere et fast ensemble, dels at komme længere ud til odenseanerne med sin kunst - i form af eksempelvis besøg på skoler - betyder ikke, at Thomas Storm kan hive en færdig plan op af skuffen.

- Nu kan vi bruge efteråret på at regne på forskellige økonomiske scenarier og planlægge, hvordan vi kommer ud til institutionerne. Umiddelbart har jeg ingen planer om at gå op i tid, selv om jeg kun er ansat til 20 timer om ugen og også er engageret uden for huset, men nu skal vi se, hvad der er den bedste løsning, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce