Annonce
Odense

Fynsk operachef: - Dejligt, at politikerne har en holdning til kulturen i Odense

Operachef Thomas Storm mener, at det med kulturpolitikernes blåstempling nu bliver lettere at søge penge fra fonde til Den Fynske Opera. Arkivfoto: Michael Bager

leder af Den Fynske Opera Thomas Storm glæder sig over at blive belønnet for sine ambitioner med ekstra penge til at få teatret længere ud i byen.

Det ligger helt fast, at Den Fynske Opera nu kan ansætte den første faste sanger i sit ensemble til sæsonen 2019/20, efter at By- og Kulturudvalget har besluttet at støtte teatret med en ekstra pose penge i forhold til sit budget.

Sådan siger operachef Thomas Storm, der alene har siddet for bordenden af det lille storbyteater i knap et år.

- Jeg er glad for, at politikerne har en holdning til kulturlivet i Odense, for det er beslutningen jo et udtryk for, når flertallet stemmer imod forvaltningens indstilling, siger han.

- Jeg er ekstremt glad for beslutningen og spændt på at komme i gang med at søge fondsmidlerne, som er nødvendige for at føre vores ambitioner ud i livet. Vi skal omtrent have samme fondsstøtte, som vi nu får ekstra af Odense Kommune, men det er meget lettere, når vi på denne måde får blåstemplingen for vores arbejde af kommunen, siger Thomas Storm.

Annonce

Vi skal omtrent have samme fondsstøtte, som vi nu får ekstra af Odense Kommune, men det er meget lettere, når vi på denne måde får blåstemplingen for vores arbejde af kommunen.

[i]Thomas Storm, leder af Den Fynske Opera[/i]

Fonde skal også støtte

Beslutningen om, at Odense Kommune støtter Den Fynske Operas ambitioner om dels at etablere et fast ensemble, dels at komme længere ud til odenseanerne med sin kunst - i form af eksempelvis besøg på skoler - betyder ikke, at Thomas Storm kan hive en færdig plan op af skuffen.

- Nu kan vi bruge efteråret på at regne på forskellige økonomiske scenarier og planlægge, hvordan vi kommer ud til institutionerne. Umiddelbart har jeg ingen planer om at gå op i tid, selv om jeg kun er ansat til 20 timer om ugen og også er engageret uden for huset, men nu skal vi se, hvad der er den bedste løsning, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce