Annonce
Erhverv

Fynsk olie-kæmpe udvider

VÆKST: United Shipping i Middelfart bygger kontorhus på 1700 kvadratmeter

Middelfarts oliekæmpe, United Shipping & Trading Company, er ved at sprænge alle rammer. Koncernen har ikke længere plads nok i hovedsædet på Strandvejen.

Derfor går virksomheden inden længe i gang med at opføre et helt nyt kontorhus i tilknytning til det bestående. Koncernen sælger bunkers og smøreolie til skibsfarten på alverdens have og havde sidste år en samlet omsætning på næsten 20 milliarder kroner

Annonce

Prisen er tys-tys

Det bliver en fritliggende bygning i to etager på 1700 kvadratmeter, inklusive 600 kvadratmeter kælder, oplyser den byggeansvarlige, teamleder Henrik Zederkof fra koncernen.

Prisen for projektet ønskes ikke oplyst.

Også auditorium

Nybygningen skal rumme koncernens tankskibsrederi Unitankers A/S og selskabets eget it-firma, Outforce IT A/S, der fra alene at servicere på de indre linjer nu ekspanderer med store eksterne kunder. Også det 50 procent ejede reklamebureau Rechnietzer A/S fra Kolding flytter ind. Umiddelbart vil 35-40 personer befolke bygningen, der er dimensioneret med fortsat vækst for øje.

Ud over kontorer rummer bygningen også et auditorium til undervisning af medarbejdere og til præsentationer.

Kontorhuset, der adskiller sig i design fra det eksisterende domicil, er tegnet af arkitektfirmaet Karl Rosenberg Rasmussen, Middelfart.

Der blev holdt licitation over byggeriet i sidste uge, og en kontrakt ventes underskrevet inden for to uger, hvorefter byggeriet kan gå i gang. Det er hensigten, at bygningen allerede skal være klar til indflytning i april næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce