Annonce
Kultur

Fynsk musiker udgiver single som computerspil

Malte Nordtorp er opvokset i Assens og har studeret på konservatoriet i Odense. Foto: Anna Scharling
Malte Nordtorp, der er opvokset i Assens og uddannet musiker i Odense, udgiver singlen "Byens mindste mand" som computerspil. Sangen og spillet er en kommentar til smålighed, og den måde vi reagerer på, når for eksempel coronaen rammer.
Annonce

Fynske Malte Nordtorp er i bund og grund som de fleste. Frustreret over hvordan livet ud af det blå er blevet vendt på hovedet af en virus fra det fjerne østen. Social distance er blevet hverdag, og fysiske møder er i høj grad erstattet af digitale løsninger.

Men Malte Nordtorp adskiller sig på visse punkter fra mange andre. Han er musiker, uddannet på konservatoriet i Odense, og sat i verden med en trang til at kommentere på den virkelighed, han ser sig selv i. I dette tilfælde gør han det med sin musik - men ikke helt, som man kender en udgivelse.

25. september udgiver han singlen "Byens mindste mand" som et rent musikalsk værk - men også som et computerspil skabt specifikt til musikken.

- Selve sangen ”Byens mindste mand” handler om den smålighed, vi lidt for ofte – mere eller mindre ubevidst – kommer til at udstråle; og den stiller spørgsmålet om, hvorvidt det ikke ville føles bedre at være overbærende eller tålmodig. For eksempel når corona-diskussionen brager derudaf på de sociale medier, og vi begynder at anfægte hinandens ret til at reagere som vi gør, siger Malte Nordtorp.

Mens han selv kunne skabe musikken, var han nødt til at få hjælp udefra for at få skabt computerspillet. Det var vigtigt, at spillet, ligesom musikken, fik den særlige lethed, som Malte Nordtorp mener kendetegner hans fynske ophav.

- Jeg er selv vokset op med det, jeg vil kalde den fynske lethed, hvor naivitet ikke partout sidestilles med dumhed. Mere en attitude og tro på at alting nok skal løse sig. Netop dét udtryk har jeg i samarbejde med den fynske kunstner Simon Sommer og programmør Viktor Vase forsøgt at indkapsle, siger han og forsætter:

- Viktors sans for simplicitet i spillet og Simons naivistiske streg har været altafgørende for at spillet kunne føles mest muligt af den fornemmelse, jeg selv har haft af at vokse op på Vestfyn. Nu håber vi bare,at folk fra hele landet kan spille ”Byens Mindste Spil” og tage samme lethed til sig, mens vi fortsat tør forholde os kritiske overfor de mange ændringer og tiltag, der sker lige nu.

Spillet er udviklet i samarbejde med Simon Sommer og Viktor Vase. Screenshot fra spillet
Annonce

Flugten på fynsk landevej

Og det er netop den kritiske sans, der har fået Malte Nordtorp til at reflektere over virkeligheden, han og vi befinder os i - og som har fået ham til at udgive singlen som computerspil.

- Jeg tror ikke, at jeg er den eneste musiker, artist eller anden hjemsendt borger, der har følt sig minimeret til en digital figur i disse tider. Og det skal siges at Covid-19 kun accelererer en tendens, der for længst er blevet en del af vores DNA. Det er i sig selv utroligt at, man bliver nødt til at gøre noget så drastisk som at transformere sig selv til en computerfigur for at blive hørt. Den pointe understreger denne artikel egentlig ganske glimrende, siger han.

Men udover at være en kommentar til tingenes tilstand, så har projektet også fungeret som en ventil for den fynske musiker - og måske også for dig:

- Det har været befriende at kunne personificere det digitale vanvid som en uundslippelig, gal cirkusdirektør, der jagter dig med smålighedens lange pisk, mens du naivt forsøger at flygte på den fynske landevej. Hvis det lykkes dig at slippe væk fra vanviddet og omsider føle, at du får lidt medvind på motorcykelbanen støder du ind på i endnu større udfordring - nemlig en umenneskeligt stor betonkonstruktion med små firkantede vinduer med overskriften ”Staten”.

Malte Nordtorp udgiver singlen under aliasset "Knægt" - find spillet og lyt til singlen via hans facebook-side: www.facebook.com/knaegt.music

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce