Annonce
Sport

Stribe af mesterskaber bag sig: Nu lukker Fynsk motorsport-succes

Fejring af endnu et mesterskab til Team Flexlease.nu. Nu er det fynske projekt inden for motorsporten foreløbig kørt i garage. Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen
Team Flexlease.nu med en stribe mesterskaber bag sig er kørt i garagen. Der er dog ikke nødvendigvis tale om en permanent lukning af projektet.

MOTORSPORT: Team Flexlease.nu har de seneste fire år været lig med fynsk succes inden for motorsporten.

Men nu er det slut. Teamet lukker ned.

- Autosource Group startede Team Flexlease.nu med ambitionen om succes i motorsporten, og det fik vi. Ambitionen har hele tiden været at stoppe på toppen, og derfor har vi valgt at lukke holdet for at fokusere på den stærke vækst og udvikling, som virksomhed er inde i, siger Kent Bernsdorf, administrerende direktør i Autosource Group, der startede Team Flexlease.nu for fire år siden sammen med partneren, Martin Frederiksen. Og Kent Bernsdorf tilføjer:

- Det har været en fantastisk rejse med Team Flexlease.nu, og vores interesse for motorsporten er usvækket. Men vi oplever en stærk og positiv udvikling i Autosource Group, som kræver 100 procent fokus på vores kerneforretning.

En væsentlig ambition for teamet var fra starten af skabe nye stjerner i sporten, der kunne afløse navne som Tom Kristensen, Jan Magnussen og ikke mindst Le Mans-legenden John Nielsen, der har været den tekniske troldmand og strateg i Team Flexlease.nu i hele forløbet.

- Uden John havde rejsen ikke været mulig. Vi har været med til at skabe de nye stjerner i form af blandt andre Kevin Rossel, Lasse Sørensen, Kasper H. Jensen, Max Klinkby Silver, Christian Sørensen og Frederik Schandorff. Alle kørere, der har opnået mesterskaber med teamet, understreger Kent Bernsdorf.

Annonce

Team Flexlease.nu-resultater

2016:
DTC-mester - Kasper H. Jensen
U21-mester - Frederik Schandorff
DTC team-mester - Team Flexlease.nu
FDM Sport-mester - Max Klinkby Silver
2017:
DTC-mester - Lasse Sørensen
U21-mester - Lasse Sørensen
DTC team-mester - Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl
2018:
Runner-up individuelt og i teammesterskabet DTC
2019:
Super GT-mesterskab - Kevin Rossel
Nascar-mester - Lasse Sørensen

Ville samle dansk motorsport

Kent Bernsdorf hylder også det stærke netværk og de mange nye relationer, årene med Team Flexlease.nu har skabt. Og han tilføjer:

Samtidig var vores motto på teamet ”We Make Champions”, og det gjorde vi tre ud af fire gange, og det er vi naturligvis meget stolte af.

Lukningen af teamet betyder dog ikke nødvendigvis et farvel til motorsporten for altid for Autosource Group. Bernsdorf:

- Jeg ikke udtale mig om, hvad fremtiden bringer. Men vi vil holde nøje øje med udviklingen i motorsporten, mens vi nu koncentrerer os om vore kerneprodukter.

Team Flexlease.nu skiftede før sidste sæson fra DTC-serien til Super GT-serien. Dengang talte Kent Bernsdorff og John Nielsen i et længere interview med Sport Fyn varmt for, at der i fremtiden kun skulle være én stærk motorsportsserie i Danmark. Der er dansk motorsport ikke, selv om DTC-serien lukkede efter sæsæon 2019.

De tre hovedpersoner i Team Flexlease.nu på FDM Jyllandsringen ved Silkeborg. På tribunen Kent Bernsdorf (th.) og Martin Frederiksen (tv.) og nedenfor teamchef John Nielsen. Foto: Yilmaz Polat
Før sidste sæson skiftede Team Flexlease.nu fra DTC-serien til Super GT-serien (foto). Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce