Annonce
Indland

Fynsk mejeri: Fald i rygeostsalg lyder som aprilsnar

Gundestrup Mejeri- og Bryghus laver både gul og hvid ost, men halvdelen af produktionen er rygeost.

Mejeri i Vester Skerninge er uenige i, at rygeosten er på vej ud.

Annonce

Ejeren af Gundestrup Mejeri- og Bryghus, Jørgen Hoff, troede i et sekund, det var 1. april, da han over radioen hos DR Fyn hørte, at der ikke længere er salg i rygeosten og at det er ved at være ”sidste udkald”, hvis den skal blive i supermarkederne.

- Jeg kan slet ikke genkende den udmelding fra Løgismose. Vi sælger mere og mere rygeost, og vi får løbende nye kunder, fortæller Jørgen Hoff.

Siden han overtog i 2007, har Gundestrup Mejeri- og Bryghus øget produktionen af rygeost med mange 100 procent, og alene de seneste par år er salget øget med mellem 30 og 35 procent.

I denne uge alene har Gundestrup Mejeri- og Bryghus produceret over tre tons rygeost, og i en sommeruge laver de mere end tre gange så meget.

Annonce

Forbrugerne vil ikke snydes

Halvdelen af, hvad der bliver produceret på mejeriet i Vester Skerninge er rygeost, og det er den tredjestørste producent af den fynske specialitet i Danmark – efter Arla Foods og Løgismose Mejeri.

- Vi laver osten efter den gode, gamle opskrift. Forbrugerne vil ikke snydes mere.

Hvad mener du med, at de ikke vil snydes?

- De vil have kvalitet. Der skal kæles for osten, lyder det fra Jørgen Hoff.

Annonce

Skyr bliver døgnflue

Han mener, at det er utænkeligt at forestille sig, at rygeosten forsvinder. Faktisk tror han mere på, at skyr – der ellers stormer frem på markedet for tiden – vil ende som en døgnflue og være væk om to år.

- Rygeost har været her i mange, mange år, og selvfølgelig vil rygeost stadig være her i fremtiden. Den er den eneste ost, som vi danskere kan være sådan rigtig stolte af, fordi det er den eneste ost, der er opfundet i Danmark uden inspiration fra udlandet, fortæller han.

Rygeost fra Gundestrup Mejeri- og Bryghus sælges i Lidl og Spar men også en lang række restauranter i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce