Annonce
Indland

Fynsk mejeri: Fald i rygeostsalg lyder som aprilsnar

Gundestrup Mejeri- og Bryghus laver både gul og hvid ost, men halvdelen af produktionen er rygeost.

Mejeri i Vester Skerninge er uenige i, at rygeosten er på vej ud.

Ejeren af Gundestrup Mejeri- og Bryghus, Jørgen Hoff, troede i et sekund, det var 1. april, da han over radioen hos DR Fyn hørte, at der ikke længere er salg i rygeosten og at det er ved at være ”sidste udkald”, hvis den skal blive i supermarkederne.

- Jeg kan slet ikke genkende den udmelding fra Løgismose. Vi sælger mere og mere rygeost, og vi får løbende nye kunder, fortæller Jørgen Hoff.

Siden han overtog i 2007, har Gundestrup Mejeri- og Bryghus øget produktionen af rygeost med mange 100 procent, og alene de seneste par år er salget øget med mellem 30 og 35 procent.

I denne uge alene har Gundestrup Mejeri- og Bryghus produceret over tre tons rygeost, og i en sommeruge laver de mere end tre gange så meget.

Annonce

Forbrugerne vil ikke snydes

Halvdelen af, hvad der bliver produceret på mejeriet i Vester Skerninge er rygeost, og det er den tredjestørste producent af den fynske specialitet i Danmark – efter Arla Foods og Løgismose Mejeri.

- Vi laver osten efter den gode, gamle opskrift. Forbrugerne vil ikke snydes mere.

Hvad mener du med, at de ikke vil snydes?

- De vil have kvalitet. Der skal kæles for osten, lyder det fra Jørgen Hoff.

Skyr bliver døgnflue

Han mener, at det er utænkeligt at forestille sig, at rygeosten forsvinder. Faktisk tror han mere på, at skyr – der ellers stormer frem på markedet for tiden – vil ende som en døgnflue og være væk om to år.

- Rygeost har været her i mange, mange år, og selvfølgelig vil rygeost stadig være her i fremtiden. Den er den eneste ost, som vi danskere kan være sådan rigtig stolte af, fordi det er den eneste ost, der er opfundet i Danmark uden inspiration fra udlandet, fortæller han.

Rygeost fra Gundestrup Mejeri- og Bryghus sælges i Lidl og Spar men også en lang række restauranter i København.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce