Annonce
Erhverv

Fynsk medicinalgigant bygger nyt: Orifarm udvider for 150 millioner kroner

Hans Bøgh-Sørensen, ejer og stifter af Orifarm, svang selv spaden, da der mandag blev taget første spadestik til udvikdelsen for 150 mio. kr.. I baggrunden hustruen Birgitte Bøgh-Sørensen, borgmester Peter Rahbæk Juel og adm. direktør i Orifarm Erik Sandberg. Foto: Rico Feldfoss
For få uger siden købte den fynske medicinalvirksomhed Orifarm op for 4,6 milliarder kroner. Mandag tages der hul på en udvidelse for 150 mio. kr., som ikke direkte har med opkøbet at gøre - og så lidt alligevel.

2020 bliver nok det mest begivenhedsrige år i medicinalvirksomheden Orifarm. Der skal i hvert fald meget til at slå det, der er sket bare inden for den seneste måned. For godt tre uger siden offentliggjorde Orifarm opkøb for 4,6 milliarder kroner af 110 lægemidler og to fabrikker fra den japanske medicinalgigant Takeda, og mandag tog virksomheden med hovedsæde på Energivej i det sydlige Odense hul på en udvidelse til 150 millioner kroner.

Ved middagstid mandag blev første spadestik taget til udvidelsen, som først og fremmest udbygger lagerkapaciteten, men der bliver også flere kvadratmeter til adminsitrationen. I alt bliver der bygget 12.000 nye kvadratmeter på Energivej.

Borgmester Peter Rahbæk Juel var til stede og fik mulighed for at sætte spaden i jorden, ligesom selvfølgelig både adm. direktør Erik Sandberg og Orifarm-stifter og -ejer, Hans Bøgh Sørensen tog det symbolske første spadestik i det halvtriste gråvejr.

Coronahilsen til første spadestik: Hans Bøgh-Sørensen, ejer og stifter af medicinalvirksomheden Orifarm i Odense, bød Odenser-borgmester Peter Rahbæk Juel, t.h., velkommen til første spadestisk til en stor udvidelse på 12.000 kvadratmeter. 150 mio. kr. bygger Orifarm for på Energivej, hvor omkring 370 er ansat. Foto: Rico Feldfoss

Skal ansætte 100 flere

Mere plads betyder som regel også flere medarbejdere, således også her, idet Orifarm regner med i den kommende tid at skulle ansætte omkring 100 nye medarbejdere, heraf en god del i Odense. Det sker især som følge af det nye opkøb.

Selve udvidelsen, der i øvrigt også generer arbejdspladser, idet lokale firmaer kommer til at stå for en stor del af den, hænger dog ikke direkte sammen med opkøbet. Den var planlagt i forvejen, men opkøbet gør den endnu mere nødvendigt, og faktisk har Orifarm ifølge Hans Bøgh-Sørensen allerede planer om at udvide yderligere, når de 12.000 kvadratmeter står klar - efter planen sidst på året.

Orifarm har købt nabogrunden, som tidligere husede byggemarkedet Optimera, og her kan der bygges til, når det bliver nødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce