Annonce
Erhverv

Fynsk makkerpar kom helskindet gennem Løvens Hule: Vi havde valget mellem det ene og det andet gode tilbud

Zerv ApS med Torben van den Brekel Kulmbak og Mikkel Normann (forrest til højre og venstre hhv.) i spidsen fik investorerne Jesper Buch og Jan Lehrmann (bagerst til højre og venstre hhv.) med i virksomheden, da makkerparret deltog i programmet Løvens Hule. PR-foto: Zerv
Torben van den Brekel Kulmbak og Mikkel Normann virksomheds Zerv, som sælger udstyr til ketsjersport, imponerede flere af investorerne, da makkerparret deltog i DR-programmet Løvens Hule. Det gav pote, og nu skuer virksomheden, der har base i Odense, mod udlandet.

Fyn: - Har vi snakket sammen før? Sådan spørger investor Jesper Buch de to mænd, som lige har introduceret deres virksomhed.

Mændene er Torben van den Brekel Kulmbak og Mikkel Normann. Sammen ejer og driver de Zerv, der er Danmarks største forhandler af udstyr til ketsjersport. De har både en fysisk butik i Odense og flere forskellige webshops.

Makkerparret står foran de fem investorer, der i DR’s program Løvens Hule skal beslutte, om de vil investere penge i iværksættervirksomheder.

Annonce

Jesper Buch genkender dem, fordi han tre år forinden brugte en dag med makkerparret og gav dem gode råd. Det er blandt andet på baggrund af det, at Zerv-ejerne nu kan præsentere en virksomhed for løverne, der omsætter for 25 millioner kroner årligt.

- Det er angstprovokerende at skulle pitche sin virksomhed på den her måde. Vi havde ikke prøvet det før, og så var det vores debut på tv. Vi forsøgte bare at forberede os så godt som muligt, siger Torben van den Brekel Kulmbak om deltagelsen i programmet, der blev optaget i august og sendt torsdag aften i bedste sendetid.

Valget

For at blive klar til at pitche sørgede makkerparret for at have styr på alle virksomhedens tal, gennemså tidligere afsnit for at se spørgsmål, de kunne blive stillet, og de fulgte en guide med 100 spørgsmål, der skulle besvares inden pitchen.

Med planer om at vokse sig større og med en forretning, der allerede har vist sig at være givtig, var tre af løverne klar til at købe sig ind i virksomheden.

Zervs butikker

Zerv forhandler ketsjere, bolde, tøj og meget andet inden for tennis, badminton, padel og squash. 

I dag består Zerv af en enkelt fysisk butik, der ligger i Odense. Derudover har virksomheden flere webshops, der repræsenterer de forskellige ketsjersportsgrene. Den har også webshoppen www.ketshop.dk, hvor det hele er samlet under ét tag.

Derudover udvidede Zerv i efteråret 2020 med to nye webshops på henholdsvis tysk og engelsk for at gøre indtog på det europæiske marked. Torben van del Brekel Kulmbak og Mikkel Normann har planer om at udvide til flere markeder over de næste år.

Førhen hed virksomheden Badmintonshoppen, men navnet blev skiftet til Zerv for bedre at signalere, at virksomheden sælger udstyr inden for flere sportsgrene. Badmintonshoppen eksisterer dog stadig som en webshop.

- Vi skulle træffe valget mellem det ene gode tilbud og det andet gode tilbud, siger Torben van den Brekel Kulmbak, som inden pitchen havde udset sig både Jesper Buch og Jan Lehrmann som oplagte investorer.

I sidste ende valgte Torben van den Brekel Kulmbak og Mikkel Normann da også et samlet bud fra netop de to løver, der sammen gav to millioner kroner for 20 procent af virksomheden. Dermed har Zerv en værdiansættelse på 10 millioner kroner.

Det er tredje uge i træk, at fynske iværksættere har fundet investorer i Løvens Hule. De to andre virksomheder er LIKEconcrete og Decofarver.

Annonce

Vækst

Torben van den Brekel Kulmbak overtog Zerv i 2016, da han flyttede fra København til Fyn. Dengang hed virksomheden Badmintonshoppen og bestod af en fysisk butik i Odense, hvor Mikkel Normann var butikschef.

Torben van den Brekel Kulmbak (t.h.) overtog virksomheden i 2016. Mikkel Normann, der startede som opstrenger i butikken, som han blev chef for i 2012, blev medejer i 2018. PR-foto: Zerv

De to mænd kom godt ud af det med hinanden, og i 2018 blev Mikkel Normann gjort til medejer af virksomheden. Sammen har makkerparret lanceret flere webshops, der specialiserer sig i udstyr inden for badminton, tennis, padel og squash.

I 2017 blev Badmintonshoppen til Zerv, og i 2020 tog firmaet hul på udenlandske markeder med en tysk og en engelsk webshop.

- Virksomheden er gradvist blevet større og større. Nu er den moden til, at vi skulle have nogle kompetencer med om bord, og der virkede Løvens Hule som den bedste mulighed for os, siger Torben van den Brekel Kulmbak.


- Jeg skulle være sprunget på, før jeg kom med alle de gode råd for nogle år siden.

Jesper Buch, investor


- De (Jesper Buch og Jan Lehrmann, red.) kan hjælpe os med at blive endnu bedre til ting, vi allerede er gode til. De har også fantastiske netværk, så hvis vi mangler sparring eller råd til områder af virksomheden, der trænger til en opgradering, kender de den bedste til jobbet, forklarer han.

Annonce

Imperium

På sigt regner Torben van den Brekel Kulmbak med, at Zerv med de to investorers hjælp vil kunne omsætte for 100 millioner kroner i 2023. Det skal ske ved, at Zerv udbygger positionen som markedsleder i Danmark.

På den lange bane håber Torben van den Brekel Kulmbak på, at Zerv bliver til et "ketsjersportsimperium", der sidder tungt på andre markeder end det danske.

- Vi vil gerne have, at om mange år, når der er en person i udlandet, der tænker på ketsjersport, så tænker de på os, siger Torben van den Brekel Kulmbak.

Jan Lehrmann (t.v.) er blandt andet bestyrelsesformand for butikskæden Normal og medstifter af Benjamin Media og BilBasen. Jesper Buch (t.h.) er primært investor og var blandt andet med til at stifte Just-Eat. PR-foto: Zerv

Lige nu er der ikke nogen planer om at få flere investorer med om bord, men Torben van den Brekel Kulmbak kan ikke afvise, at det på et tidspunkt bliver aktuelt.

Interesserede investorer skal dog være hurtige, for som Jesper Buch pointerede til pitchen:

- Jeg skulle være sprunget på, før jeg kom med alle de gode råd for nogle år siden. Det havde fandeme været billigere.

Afsnittet af Løvens Hule kan ses online på DR’s hjemmeside.

Zerv ApS

Hjemsted: Odense SØ, 5220

CVR-nr.: 36931108

Direktion: Torben van den Brekel Kulmbak og Mikkel Normann Hansen

Ejer: Torben van den Brekel Kulmbak og Mikkel Normann Hansen

Seneste regnskabstal fra 2019 (2018 i parentes)

Bruttoresultat: 2,15 millioner kroner (1,52 millioner kroner)

Overskud før skat: 274.000 kroner (359.000 kroner)

Overskud efter skat: 210.000 kroner (296.000 kroner)

Egenkapital: 1,12 millioner kroner (0,91 millioner kroner)

Antal ansatte: 8 (5)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce