Annonce
Erhverv

Fynsk luksuskro klarer sig bedre og lægger sekscifret overskud i kassen

Køkkenchef Kasper Tind Hasse og det øvrige personale på Falsled Kro kan sammen med kroens ledelse glæde sig over, at resultatet efter skat blev markant forbedret sidste år. Arkivfoto: Kim Rune.

Falsled: For godt en måned siden var forventningerne fra ikke mindst madanmeldere og andre restauratører atter skruet op: Nu ville Falsled Kro omsider få en stjerne i Michelin-guiden. Sådan gik det som bekendt ikke, men kroen formår også at tjene penge uden en stjerne i dækfirmaets guide.

Falsled Kro A/S har netop offentliggjort regnskabet for 2018, og det viser, at bruttofortjenesten er vokset fra knap 13,3 millioner kroner i 2017 til 15.495.216 kroner sidste år.

Bruttofortjenesten regnes ud ved at trække blandt andet forbruget af varer og produktionsomkostninger fra salgsindtægterne, og tallet har især interesse, når firmaet ikke oplyser størrelsen på sin omsætning.

Resultatet efter skat blev også markant forbedret - fra et underskud på 128.586 i 2017 til et overskud på 604.181 kroner i 2018, som foreslås overført til egenkapitalen.

Annonce

Ny køkkenchef, vandflyver og brandsikret stråtag

Falsled Kro har det seneste halvandet å gennemgået en del forandringer. I slutningen af 2017 købte en kreds af investorer, blandt dem tidligere Mærsk-formand Michael Pram Rasmussen og Michael Laudrup og med brødrene Grønlykke i spidsen, kroen tilbage fra den kapitalfond, som tre år tidligere havde købt Grønlykke-familiens Løgismose-koncern sammen med madvirksomheden Meyers.

Dermed kom kroen tilbage til familien, som startede gourmet-spisestedet i 1971.

Kasper Tind Hasse trådte til som ny køkkenchef efter Per Hallundbæk, som søgte nye udfordringer på det genstartede Franck A (der måtte lukke igen i 2018), og ejerne begyndte på en fornyelse af kroen, som skal sikre, at den fortsat fremstår "skarp", som det hedder i bestyrelsens beretning i årsrapporten.

Blandt fornyelserne på kroen er istandsættelse af værelser og stuer, pålægning af et nyt og brandsikret stråtag samt en gennemgribende energirenovering.

Medvirkende til årets positive resultat - som ifølge kroens bestyrelse grundlæggende skyldes direktionens og medarbejdernes engagement - er givetvis også, at kroen sidste sommer, der som bekendt var lang og varm, også serverede frokost, hvilket ifølge årsrapporten dagligt fyldte gårdhaven med gæster.

Nogle af dem kom flyvende til kroen med vandfly fra København, og den succes gentages i år med endnu flere fly fra Nordre Toldbod direkte til kroen mellem Haarby og Faaborg.

Fokus på vinen

Også kroens vinkort kom under kærlig behandling i 2018. Udvalget af flasker er gjort bredere og dybere, og der er udvidet med et "Sisseck-kort" med alle vinene fra den danske vinmager i Spanien Peter Sisseck, hvis familiefirma er med i kroens ejerkreds.

Med et ønske om at gæsterne skal have lettere ved at drikke god vin, der kan matche køkkenets niveau, er "prisfilosofien" desuden blevet ændret, og de gode vine er blevet billigere, oplyser bestyrelsen.

Arbejdet med at gøre kroen skarpere fortsætter, og bestyrelsen har en positiv forventning til 2019. Der vil blive investeret et beløb i "nogenlunde samme størrelsesorden" som i 2018, og pengene skal blandt andet bruges på en ny vinkælder med plads til flere spisende gæster.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce