Annonce
Erhverv

Fynsk leasingselskab vækstede under corona-nedlukningen: Millionoverskud 11 gange i træk

Leasing Fyn flyttede i 2017 ind i nye lokaler ved Bondovej i Odense, og her fulgte Kurt Madsen med som direktør for selskabet. Arkivfoto: Martin E. Seymour
Leasing Fyn opnåede i 2020 et nyt millionoverskud. Virksomheden hjælper nu også flere firmaer med grønne investeringer.
Annonce

En del virksomhedsejere finder det mere attraktivt at leje fremfor at eje. Det kan de mærke hos firmaet Leasing Fyn, som arbejder med finansiel leasing af anlægsaktiver hos små og mellemstore firmaer.

Kunderne skal primært bruge nye eller brugte landbrugs- og entreprenørmaskiner, og de ser en fordel i at lease i stedet for at købe. Leasing Fyn er også i brancher, hvor der bruges industriudstyr og transportmateriel.

I 2020 formåede virksomheden at opnå et overskud på 20,1 millioner før skat, som er over dobbelt så stort som i 2019 med 9,4 millioner. Dermed rammer Leasing Fyn 11 år i træk, hvor regnskabet viser, at der på bunden er mere end en million kroner i overskud.


Regnskabsresultat for 2020 er glædeligt, og vi betragter årets overskud som meget tilfredsstillende

Kurt Madsen, direktør i Leasing Fyn


I en pressemeddelelse udtaler Kurt Madsen, direktør i Leasing Fyn, at millionoverskuddet skyldes firmaets vilje til at lave individuelle løsninger til kunderne.

- Regnskabsresultatet for 2020 er glædeligt, og vi betragter årets overskud som meget tilfredsstillende og glæder os over resultat af en stor og dygtig indsats af virksomhedens 56 medarbejdere.

Annonce

Fremgang på fem procent i udlån

I løbet af 2020 indgik Leasing Fyn også en del nye aftaler. Samlet set havde firmaet i udgangen af 2020 udlån for 2,3 milliarder kroner. Det var fem procent mere end i 2019 og en fremgang på 104 millioner.

En del af de nye udlån har ifølge Leasing Fyn været til klimavenlige virksomheder, som skal have finansieret investeringer i grønnere alternativer end tidligere.

LEASING FYN BANK A/S

Hjemsted: Odense SV

CVR-nummer: 21 62 77 47

Direktion: Kurt Madsen

Ejere: Sparekassen Sjælland-Fyn A/S, Middelfart Sparekasse og Fynske Bank A/S

Regnskabstal 2020 (2019 i parentes)

Resultat før skat: 20,1 millioner kr. (9,4)

Antal ansatte: 54 (54)

I meddelelsen lægger direktøren vægt på, at Leasing Fyn er en attraktiv arbejdsplads, hvor en del ansatte har lang anciennitet.

- Værdien af loyale og erfarne medarbejdere er enorm, og vores medarbejderes mangeårige relationer til vores mange trofaste kunder betyder, at vi år efter år kan skabe flotte resultater, siger Kurt Madsen.

Leasing Fyn oplyser i meddelelsen, at virksomheden har cirka 6000 kunder i hele Danmark. De er indenfor leasing-området, da firmaet i 2020 afviklede sin factoring-forretning i 2020, også kaldet fakturaadministration, hvor kunderne kan belåne fakturaer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce