Annonce
Sport

Fynsk løber træner til maraton: Håber ikke det bliver aflyst

Andreas Lommer skulle have løbet VM i halvmaraton i slutningen af marts, men det er udsat. Nu træner han til Københavns maraton i maj, og det er endnu ikke aflyst. Arkivfoto: Odense Atletik
Først blev VM i halvmaraton udskudt til efteråret, og med coronavirussen hængende over Danmark er Københavns maraton i maj også i fare. Men Odense Atletiks Andreas Lommer træner op til løbet som planlagt. Og han håber ikke, at det bliver aflyst.

ATLETIK: Andreas Lommer havde to store mål i foråret 2020. VM i halvmaraton i polske Gdynia i marts og Københavns maraton i midten af maj.

Men for godt to uger siden blev det besluttet at udsætte VM til oktober, mens arrangørerne af Københavns maraton endnu ikke har meldt noget ud om, hvorvidt coronavirussen får indflydelse på det københavnske løb.

Én ting er dog sikkert. Odense Atletiks langdistanceløber Andreas Lommer træner op til løbet fuldstændig som planlagt.

- For jeg er jo nødt til at holde motivationen oppe, så jeg ikke ender med at sidde for meget på sofaen, siger han.

Og selvom løbet i hovedstaden alt andet lige er i fare for at blive udskudt ligesom så mange andre begivenheder i disse tider, får det ikke Odense-løberen til at ændre sine planer.

- Jeg kan ikke bare regne med, at det bliver aflyst og så lade være med at træne. Det er jo ærgerligt at stå uforberedt, hvis det afholdes som planlagt, fortæller han og tilføjer:

- Jeg håber, at det bliver til noget, for ellers vil det være en halv sæson ud ad vinduet. Men situationen skal selvfølgelig tillade det.

Annonce

- Der er jo ikke noget at gøre ved det. I det mindste er det udskudt og ikke aflyst. Så jeg får i det mindste stadig lov til at løbe - bare til efteråret. Jeg prøver at se det på den positive side.

Træner mindre hårdt

På trods af coronakrisen er Andreas Lommers træning mere eller mindre, som den plejer.

- Der er vi ret heldige som løbere. Vi kan bare hoppe i noget tøj og løbe udenfor alene, og det gør jeg det meste af tiden, siger han.

- Men vi kan ikke mødes i klubberne, og klubtræning er aflyst. Så jeg træner selv eller mødes med en enkelt eller to andre. Vi må gerne samles et par stykker, hvis vi følger reglerne fra myndighederne. Jeg træner nogle gange med Jonas Birkkjær om morgenen, så er det nemmere at komme i gang. Det hjælper på motivationen, når man har en at løbe med, lyder det.

Andreas Lommer har læst og hørt, at det er godt at træne mindre hårdt i disse tider, fordi hård træning nedsætter immunforsvaret i en periode.

- Så jeg presser ikke mig selv ligeså meget som normalt i intervaltræningen. Jeg løber måske på 80 procent i stedet for 95, så jeg ikke er så udsat. Og så er der jo rolige og mindre intense ture som normalt, fortæller han.

Når han træner, sørger han for at holde afstand til andre mennesker. Og han prøver at løbe, hvor der ikke er så mange mennesker.

- Og jeg viser tydeligt, at jeg løber i den ene side af vejen, når jeg passerer nogen. Både for min og for deres skyld, siger han.

Aflyste løb

Mens Københavns maraton endnu ikke er aflyst, er der andre løb, der er aflyst.

Og det ærgrer Andreas Lommer.

- Jeg træner jo ret meget op til både maraton og halvmaraton, og det kan jo vise sig at være spildt. Risikoen for at blive skadet er også større, når man træner meget, så jeg går og tænker på at skrue lidt ned for intensiteten, fortæller han.

Et af de løb, han havde set meget frem til, var VM i halvmaraton i polske Gdynia - nord for Gdansk og ud til Østersøen - der skulle være afholdt 29. marts, men det må han nu vente med indtil oktober.

- Det er jo en meget mærkelig situation, som jeg ikke har stået i før, siger han og fortsætter:

- Men der er jo ikke noget at gøre ved det. I det mindste er det udskudt og ikke aflyst. Så jeg får i det mindste stadig lov til at løbe - bare til efteråret. Jeg prøver at se det på den positive side.

Udover det udskudte VM havde Andreas Lommer planlagt at deltage i nogle motionsløb, men de er allesammen aflyst.

- Det er faktisk både godt og skidt. Det er jo træls, fordi det er sjove løb, men man risikerer jo så ikke at blive grebet af stemingen og løbe hurtigere, end man egentlig burde. Men det er jo gode og sjove træningsture, så det er ærgerligt, siger han.

Mere planlægning

Hjemme i privaten er det blevet nødvendigt med endnu mere planlægning end sædvanligt for Andreas Lommer og familien.

Ved siden af løbetræningen skal studiet til civilingeniør også passes med hjemmeundervisning via Skype.

- Men det hele er faktisk lidt mere besværligt nu, fordi min søn på et år også skal underholdes, mens både mig og min kæreste skal arbejde. Så det kræver lidt mere at finde tid til det hele, når der også skal smides nogle løbeture ind, siger han.

- Men vi får det til at fungere, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce