Annonce
Odense

Fynsk lærer anker advarsel til landsretten: - Det er helt ude af proportioner

Erik Schmidt var i 34 år skolelærer på Agedrup Skole, inden han sagde op i 2014, i forbindelse med at han fik en tjenstlig advarsel. Foto: Peter Leth-Larsen

Lærer Erik Schmidt og Danmarks Lærerforening har besluttet at anke dommen fra Retten i Odense, som frikendte Odense Kommune i en sag om en tjenstlig advarsel. Advarslen er uberettiget, mener både Lærerforeningen og den pågældende lærer selv.

Det var i orden, at lærer Erik Schmidt fik en tjenstlig advarsel for sin opførsel på et internt møde på Agedrup Skole i 2014. Sådan lød dommen fra Retten i Odense den 1. november, efter at Danmarks Lærerforening havde anlagt sag mod Odense Kommune for advarslen til Erik Schmidt. Men det sidste ord er ikke sagt i sagen, for Lærerforeningen har sammen med Schmidt besluttet at anke dommen til landsretten.

- Den beskrivelse, vi har fået i denne sag gennem forløbet, gør det stadig svært for mig at se, at der er tale om en tjenstlig forseelse, siger Lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen, til fagbladet Folkeskolen.

Lærerforeningen lægger blandt andet vægt på, at Erik Schmidt fik advarslen, fordi han protesterede over lukket ledelse, hvilket byretten i sin dom understregede var en velbegrundet protest. Derfor mener man ikke, at advarslen er berettiget. Den vurdering er sagens hovedperson, Erik Schmidt, enig i.

- Jeg synes, at det er helt ude af proportioner at give mig en advarsel. Mange lærere og offentligt ansatte skriver til mig og bakker mig op. Jeg synes også derfor, at det er vigtigt, at vi får prøvet denne sag ved landsretten, for det handler om, hvad man kan sige til hinanden, og det handler om den måde, vi driver skole på, siger Schmidt til Folkeskolen.

Ankesagen kommer formentlig til at strække sig til den anden side af sommerferien næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce