Annonce
Odense

Fynsk lærer anker advarsel til landsretten: - Det er helt ude af proportioner

Erik Schmidt var i 34 år skolelærer på Agedrup Skole, inden han sagde op i 2014, i forbindelse med at han fik en tjenstlig advarsel. Foto: Peter Leth-Larsen

Lærer Erik Schmidt og Danmarks Lærerforening har besluttet at anke dommen fra Retten i Odense, som frikendte Odense Kommune i en sag om en tjenstlig advarsel. Advarslen er uberettiget, mener både Lærerforeningen og den pågældende lærer selv.

Det var i orden, at lærer Erik Schmidt fik en tjenstlig advarsel for sin opførsel på et internt møde på Agedrup Skole i 2014. Sådan lød dommen fra Retten i Odense den 1. november, efter at Danmarks Lærerforening havde anlagt sag mod Odense Kommune for advarslen til Erik Schmidt. Men det sidste ord er ikke sagt i sagen, for Lærerforeningen har sammen med Schmidt besluttet at anke dommen til landsretten.

- Den beskrivelse, vi har fået i denne sag gennem forløbet, gør det stadig svært for mig at se, at der er tale om en tjenstlig forseelse, siger Lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen, til fagbladet Folkeskolen.

Lærerforeningen lægger blandt andet vægt på, at Erik Schmidt fik advarslen, fordi han protesterede over lukket ledelse, hvilket byretten i sin dom understregede var en velbegrundet protest. Derfor mener man ikke, at advarslen er berettiget. Den vurdering er sagens hovedperson, Erik Schmidt, enig i.

- Jeg synes, at det er helt ude af proportioner at give mig en advarsel. Mange lærere og offentligt ansatte skriver til mig og bakker mig op. Jeg synes også derfor, at det er vigtigt, at vi får prøvet denne sag ved landsretten, for det handler om, hvad man kan sige til hinanden, og det handler om den måde, vi driver skole på, siger Schmidt til Folkeskolen.

Ankesagen kommer formentlig til at strække sig til den anden side af sommerferien næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce