Annonce
Sport

Fynsk kuglestøder: Ovalen i Bolbro er en cool kulisse

Sebastian Sund Frandsen (Aalborg AM) vandt guld i 60m hæk, foran Massin Ait Bouziad (202) og Nikolaj Graves (204) ved DM i indendørs atletik. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Hurtigløbere, stangspringere og kuglestødere har gæstet Thorvald Ellegaard Arena i Odense hele weekenden, hvor DM i indendørs atletik blev afholdt. Ovalen i Bolbro blev både kaldt en cool kulisse og en flot arena, og måske kommer inde-DM tilbage i fremtiden.
Annonce

ATLETIK: - Det er en cool kulisse, og nogle rigtig fede omgivelser.

Sådan lyder det fra Steffen Mertov, når han skal beskrive Thorvald Ellegaard Arena i Odense, der for første gang er vært for flere af Danmarks bedste atletikudøvere til inde-DM i atletik.

Steffen Mertov er Odense Atletiks deltager i kuglestød, hvor han inden arrangementet havde forhåbninger om - og gode muligheder for - at kunne kæmpe med om medaljerne. Han måtte dog nøjes med en fjerdeplads.

- Det er fedt endelig at se arenaen i aktion til en konkurrence, siger Steffen Mertov, der sammen med Odense Atletik har trænet i arenaen før.

- Der er en rigtig god atmosfære herinde, og publikum kan se alt. Det kan man ikke altid i andre haller, lyder det.

De sidste mange år har inde-DM været afholdt i Skive, men Steffen Mertov er glad for, at det er på hjemmebane denne gang.

- Det er rart at være på hjemmebane, og det burde jo være en fordel, fordi der så er flere til at heppe, fortæller kuglestøderen.

Klara Skriver Loessl (Sparta AM) vandt en delt sølvmedalje i stangspring ved DM i indendørs atletik. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce

Mindre intenst

Et af de helt store navne ved arrangementet er løberen Andreas Bube fra Bagsværd AC, der også kalder det for en flot arena.

- I Skive, hvor vi har været før, virker det mere intenst, fordi hallen er mindre, og publikum sidder tættere på, fortæller han dog og tilføjer:

- Men det virker til at være en rigtig god bane, som man kan sætte nogle gode tider på.

Steffen Mertov er til dels enig i, at stemningen i Skive virker mere intens, men han manglede absolut heller ikke publikum i Thorvald Ellegaard Arena.

- Jeg kunne sagtens høre dem, selvom de sidder længere fra konkurrencerne, siger han.

- Og så er det jo oplevelserne, der skal motivere os, tilføjer han med henvisning til, at kun meget få danskere kan leve af atletik.

Atletik-oplevelser i Thorvald Ellegaard Arena kan der meget vel komme flere af i fremtiden. Arrangementsleder Andreas Jeppesen arbejder på at få danmarksmesterskaberne tilbage i de kommende år.

- Det er jo en perfekt arena til sådan et event, fordi tilskuerne kan se så meget, lyder det fra Andreas Jeppesen.

Ved 4x200 meter stafetterne sidst på eftermiddagen kom stemningen i ovalen helt op i gear, da der blev råbt og skreget på løberne i et forsøg på at hjælpe dem hurtigere frem på den 200 meter lange bane.

Annonce

Håber på OL

Andreas Bube fortæller også, at det er rart at løbe i Danmark, hvor han kender de fleste. Og så får han set en masse konkurrencer ved inde-DM.

- Jeg er lidt en atletiknørd, så jeg ser de fleste konkurrencer, fortæller han.

Inden 800 meter-konkurrencen, som han deltog i, fortalte han, at han burde vinde.

Han endte da også med en guldmedalje om halsen med en tid på 1 minut og 50,7 sekunder. Cirka 3,5 sekunder fra sin personlige indendørs-rekord.

Inde-DM var hans sidste indendørs-stævne i 2020, så nu går han for alvor i gang med udendørstræningen og forberedelserne til en eventuel OL-deltagelse.

- Jeg håber at kunne klare OL-kravene og komme med til mit tredje OL. Jeg føler, at jeg har haft en god vinter og trænet godt, fortæller han.

Andreas Bube var selvsikker og regnede med en sejr inden 800 meteren ved DM i indendørs atletik i Thorvald Ellegaard Arena. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Mette Graversgaard (Aarhus 1900) vandt guld i 60m hækkeløb ved DM i indendørs atletik. Hun satte også dansk rekord i tiden 8,31 sekunder. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Louise Malmqvist fra Odense Atletik vandt bronze i 200m. DM i indendørs atletik. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Steffen Udengaard Knudsen (61), Gustav Lundholm Nielsen (187), Simon Mathiasen (116) og Kasper Olsen (109) på 200m ved DM i indendørs atletik. Lundholm vandt guld med én hundrededel af et sekund. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Gustav Lundholm Nielsen (Sparta AM) vandt guld i 200m ved DM i indendørs atletik. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce