Annonce
Sport

Fynsk klub fortsætter indkøb: Henter endnu en spiller med erfaring fra superligaklubber

20-årige Mathias Würtz har skrevet en kontrakt for halvandet år med Middelfart Boldklub. Foto: Middelfart Boldklub

Fodbold: Middelfart Boldklub har torsdag morgen offentliggjort, at klubben har skrevet kontrakt med målmanden Mathias Würtz, som skifter fra HB Køge, som overvintrer på en syvendeplads i 1. division.

Mathias Würtz har, inden sin tid i HB Køge, repræsenteret Sønderjyske og OB.

- Jeg har været glad for min tid i HB Køge, men havde brug for luftforandring for at fortsætte min udvikling. Derfor er Middelfart det optimale valg for mig. Jeg kender et par spillere i truppen i forvejen, og jeg har kun hørt rigtig godt om det stærke træningsmiljø i truppen, samtidig med at klubbens målsætninger tiltaler mig meget, siger Mathias Würtz i en pressemeddelelse.

Hans kontrakt med Middelfart Boldklub gælder til udgangen af juni 2020.

Middelfart Boldklub råder i forvejen over målmændene Casper Radza og Mathias Eriksen, men rejseplaner for klubbens tredje målmand, Frederik Nielsen, har tvunget klubben til at hente en ny målmand, forklarer direktør Søren Godskesen.

- Inden hans skifte fra OB for halvandet år siden var vi faktisk i dialog med Mathias (Würtz, red.), så vi glæder os til at gøre brug af hans evner, som vi kender ganske godt. Han er enormt seriøs med sin fodbold, og qua sin størrelse fylder han godt på banen. Han er en godt skolet målmand med teknikken i orden, siger Søren Godskesen.

For godt to uger siden kunne Sport Fyn fortælle, at Middelfart Boldklub havde sat pen til papir og med en toårig kontrakt hentede superligaholdet Esbjergs anfører Nikolaj Hagelskjær til Fyn.

Den opsigtsvækkende tilgang indvarslede en aktiv transferperiode for Middelfart Boldklub, for præcis to uger senere, 28. januar, kunne Sport Fyn fortælle om endnu en superligaprofil, der skiftede til den ambitiøse fynske 2. divisions-klub. Denne gang var det angriberen Jesper Lange med en fortid i både OB, Esbjerg og AGF og cirka 200 superligakampe på sit cv, der blev meldt klar til en fremtid som Middelfart-spiller.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce