Annonce
Erhverv

Fynsk kloakvirksomhed ekspanderer i Jylland: Opkøber to konkurrenter

Administrerende direktør i FKS Slamson Michael Nielsen (tv) sammen med sektionsdirektør i HCS Claus Gotfredsen (th). Pressefoto
For seks måneder siden opkøbte den fynske kloakservice-virksomhed FKS Slamson en konkurrerende virksomhed i det jyske. Nu udvider virksomheden endnu engang med købet af yderligere to jyske konkurrenter.

En af Danmarks ældste og største virksomheder inden for kloakservice, fynske FKS Slamson A/S (FKS står for Fynsk Kloak service), udvider virksomheden med opkøbet af yderligere to konkurrenter i Jylland. De seneste år har virksomheden opkøbt flere konkurrenter inden for kloakservice, senest lige før udgangen af 2018 hvor den købte Bøgballe TV-inspektion i Hedensted.

Nu udvider FKS Slamson så endnu engang med købet af Bøgballe Kloakservice i Løsning og Gudenåens Kloakservice i Tørring ved Hedensted.

Købene sker som led i virksomhedens vækstambition i Øst- og Midtjylland.

Ifølge Michael Nielsen, der er administrerende direktør i FKS Slamson, kan Bøgballe Kloakservice og Gudenåens Kloakservice fremover byde ind på flere store opgaver, fordi de får mulighed for at trække på mandskab, maskiner og kompetencer.

Alle medarbejdere fortsætter med over i den nye afdeling i Løsning, hvor Poul Jensen, indehaver af Gudenåens Kloakservice bliver daglig leder.

Alle aktiviteter lægges desuden sammen med Bøgballe TV-Inspektion, som FKS Slamson overtog for nylig.

Annonce

FKS Slamson

Michael Nielsen har siden 2017 været administrerende direktør i virksomheden.

Bestyrelsen består af Vagn Orry Knudsen (formand), Dennis Aaen Knudsen, Per Holm, Mikael Aaen Kajberg Knudsen og Kaj Traphage Andersen.

Virksomheden er ejet af Vagn Orry Knudsen, hans kone Jette Aaen Knudsen og deres to sønner Mikael Aaen Kajbjerg Knudsen og Dennis Aaen Knudsen.

Regnskabstal 2018 (2017 i parentes):

Bruttofortjeneste: 129.135.851 kr. (126.163.809)

Resultat før skat 9.001.701 kr. (11.213.999)

Egenkapital: 56.213.118 kr. (57.917.886)

Ansatte: 148 (134)

Overtager HCS kunder

Det er transportvirksomheden HCS A/S Transport og Spedition, der blandt andet leverer affaldshåndtering og miljøydelser, der siden 2012 har ejet Bøgballe Kloakservice. HCS tilbyder nemlig også deres kunder slamsugning, og med købet af Bøgballe Kloakservice overtager FKS Slamson nu den opgave.

- Vi har indgået en aftale om, at vi nu står for slamsugningen fremadrettet hos de HCS kunder, de får udført slamsugning. Aftalen omfatter HCS kunder i både Jylland og på Fyn. Partnerskabet med HCS er selvfølgelig også med til at gøre købet af Bøgballe Kloakservice ekstra interessant for os, fordi det giver et godt fundament at starte ud på, udtaler administrerende direktør Michael Nielsen i en pressemeddelelse.

Fra 66 til 148 ansatte

Historien bag FKSSlamson starter helt tilbage i 1954, hvor grundlæggeren Hans Erik Knudsen begyndte som vognmand med forskellige aktiviteter i Nørre Aaby. I 1967 købte han den første slamsuger.

Senere i 1980 blev selskabet Fyns Kloak Service Aps stiftet, og tre år senere blev den nuværende ejer, Vagn Orry Knudsen ansat.

I 2003 købte man virksomheden Slamson i Odense, og for 10 år siden blev de to virksomheder sammenlagt under det nuværende navn FKS Slamson A/S og flyttede under samme tag i Odense.

Virksomheden har i de seneste år opkøbt flere konkurrenter, og antallet af ansatte er i de seneste 10 år steget fra 66 i 2008 til 148 i 2018.

FKS Slamsons årsregnskab for 2018, der blev offentliggjort i april, viste, at virksomhedens årsresultat er faldet fra 11,2 millioner kroner før skat i 2017 til ni millioner kroner før skat i 2018.

Til gengæld er bruttofortjenesten i virksomheden steget støt de seneste år. Også i 2018 hvor bruttofortjenesten var 129 millioner kroner mod 126 millioner kroner i 2017.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce