Annonce
Middelfart

Fynsk kæde lukker butikker i hele landet: - Det er med blødende hjerte

Plint lukker sin butik i Nørregade i Vejle, og har samtidig valgt at holde ophørsudsalg i kædens øvrige butikker i Aarhus, Odense og København. Foto: Torben Juhler

Interiørbutikken Plint, der har hovedkontor i Båring, lukker i Vejle og tre andre byer og satser nu udelukkende på nethandel.

Annonce

Et skilt i vinduet hos interiørbutikken Plint i Nørregade i Vejle varsler, at strøgbutikken lukker og har sat gang i ophørsudsalg.

Historien gemmer dog på mere end denne ene lukning, for kæden bag butikken har besluttet at lukke samtlige fysiske butikker.

Lukningen af tre af kædens fire butikker annoncerede Plint i sidste uge på Facebook. Det gælder de tre butikker i Vejle, Aarhus og Odense.

Vi lukker vores fysiske butikker, fordi det ikke hænger sammen. Vi har flere udgifter end indtægter, mens det går godt med vores webbutik, som vi kører videre med. Det er klart fremtiden.

Anna Tea Tranaes, butikschef i Plint
Når kunderne handler under ophørsudsalget, der varer måneden ud, får de en seddel med, der minder dem om, at butikken fortsat eksisterer på nettet. Foto: Torben Juhler

Men kæden har nu også valgt at lukke den oprindelige butik, som Plint åbnede i Købmagergade i København tilbage i 2002. Her starter Plint ophørsudsalg torsdag.

- Vi lukker vores fysiske butikker, fordi det ikke hænger sammen. Vi har flere udgifter end indtægter, mens det går godt med vores webbutik, som vi kører videre med. Det er klart fremtiden, men det er med blødende hjerte, at vi lukker vores fysiske butikker. Vi er købmænd, der synes, det er sjovt at sælge varer.

- Men vi kan se, at vi sælger langt flere varer i vores webshop end i vores fysiske butikker. Det tager vi konsekvensen af nu og lukker butikkerne. Så skal vi finde på noget andet at lave i byerne, fortæller Anna Tea Tranaes, butikschef i Plint.

Annonce

Lukker sidst i oktober

Det 18 år gamle selskab Tranaes Company A/S, der har virksomhedsadresse i landsbyen Båring på Nordvestfyn, står bag Plint-butikkerne.

Selskabet er kommet ud af de seneste to regnskabsår med underskud på henholdsvis 53.000 kroner og 688.000 kroner i årene 2017/16 og 2016/15, mens kæden året før havde et overskud på 354.000 kroner.

I samme periode er egenkapitalen faldet fra 1,6 millioner kroner til 857.000 kroner.

Snart kan man kun købe butikkernes brødkasser, tekander, viskestykker, møbler og andet interiør på webshoppen Plint.dk.

- Butikken i Vejle lukker vi, når der ikke er flere varer i butikken eller senest ved udgangen af oktober, fortæller Anna Tea Tranaes.

Annonce

Ikke bange for nethandel

Plint er en blandt en lille, men voksende skare af butikskæder, der tager konsekvensen af et dalende salg i de omkostningstunge fysiske butikker.

Dvd-udlejningen er forlængst flyttet på nettet, hvilket kostede livet for Blockbuster-kædens butikker i Vejle og resten af landet. Møbelkæden Biva som i sin storhedstid talte 39 fysiske butikker - blandt andet i Vejle Nord - har i dag kun salg på nettet og et showroom i Brøndby.

Alligevel frygter Vejles citychef, Marianne Jeppesen ikke, at Plints beslutning er starten på en trend, der breder sig på den lokale gågade.

- Jeg kender ikke Plint, som har valgt at stå uden for City Vejle. Derfor kender jeg ikke baggrunden for deres beslutning, og jeg vil ikke bare slå ud med armene og sige, at det udgør en tendens. Jeg har respekt for nethandlen, men jeg er ikke bange for den.

- Vi er stadig den by i Jylland, der har tredjeflest butikker, og jeg tror på, at de fleste foretrækker at handle i den fysiske butik, hvis vi giver dem, hvad de gerne vil have. Nemlig oplevelser og god service. Nogle butikker skal huskes på det, ellers bliver de kørt over, siger citychefen.

Annonce

Butikker vil dø alligevel

Internetgiganten Amazon er på vej til Danmark og lægger et endnu større pres på den danske detailhandel og ikke mindst konkurrenterne på nettet.

- Der er ingen tvivl om, at internethandlen fylder meget i hverdagen hos de handlende. Men spørgsmålet er, om de butikker, der dør på grund af nethandlen, ikke ville dø alligevel. Jeg tror ikke på, at nethandlen udkonkurrerer vores butikker.

- Vi har så meget relevans i byen og har pakket indkøbsoplevelsen ind i en hyggelig gågade og gode parkeringsmuligheder. Jeg tror ikke, at Plint lukker deres butik, fordi den ligger i Vejle. Men de er i en by, hvor der er mange dygtige konkurrenter med samme segment, siger Marianne Jeppesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Odense

Ren bonus for politiet: Mand anholdt med 36 poser hash efter påkørsel af betonklods

Annonce