Annonce
Middelfart

Fynsk kæde lukker butikker i hele landet: - Det er med blødende hjerte

Plint lukker sin butik i Nørregade i Vejle, og har samtidig valgt at holde ophørsudsalg i kædens øvrige butikker i Aarhus, Odense og København. Foto: Torben Juhler

Interiørbutikken Plint, der har hovedkontor i Båring, lukker i Vejle og tre andre byer og satser nu udelukkende på nethandel.

Et skilt i vinduet hos interiørbutikken Plint i Nørregade i Vejle varsler, at strøgbutikken lukker og har sat gang i ophørsudsalg.

Historien gemmer dog på mere end denne ene lukning, for kæden bag butikken har besluttet at lukke samtlige fysiske butikker.

Lukningen af tre af kædens fire butikker annoncerede Plint i sidste uge på Facebook. Det gælder de tre butikker i Vejle, Aarhus og Odense.

Annonce

Vi lukker vores fysiske butikker, fordi det ikke hænger sammen. Vi har flere udgifter end indtægter, mens det går godt med vores webbutik, som vi kører videre med. Det er klart fremtiden.

Anna Tea Tranaes, butikschef i Plint
Når kunderne handler under ophørsudsalget, der varer måneden ud, får de en seddel med, der minder dem om, at butikken fortsat eksisterer på nettet. Foto: Torben Juhler

Men kæden har nu også valgt at lukke den oprindelige butik, som Plint åbnede i Købmagergade i København tilbage i 2002. Her starter Plint ophørsudsalg torsdag.

- Vi lukker vores fysiske butikker, fordi det ikke hænger sammen. Vi har flere udgifter end indtægter, mens det går godt med vores webbutik, som vi kører videre med. Det er klart fremtiden, men det er med blødende hjerte, at vi lukker vores fysiske butikker. Vi er købmænd, der synes, det er sjovt at sælge varer.

- Men vi kan se, at vi sælger langt flere varer i vores webshop end i vores fysiske butikker. Det tager vi konsekvensen af nu og lukker butikkerne. Så skal vi finde på noget andet at lave i byerne, fortæller Anna Tea Tranaes, butikschef i Plint.

Lukker sidst i oktober

Det 18 år gamle selskab Tranaes Company A/S, der har virksomhedsadresse i landsbyen Båring på Nordvestfyn, står bag Plint-butikkerne.

Selskabet er kommet ud af de seneste to regnskabsår med underskud på henholdsvis 53.000 kroner og 688.000 kroner i årene 2017/16 og 2016/15, mens kæden året før havde et overskud på 354.000 kroner.

I samme periode er egenkapitalen faldet fra 1,6 millioner kroner til 857.000 kroner.

Snart kan man kun købe butikkernes brødkasser, tekander, viskestykker, møbler og andet interiør på webshoppen Plint.dk.

- Butikken i Vejle lukker vi, når der ikke er flere varer i butikken eller senest ved udgangen af oktober, fortæller Anna Tea Tranaes.

Ikke bange for nethandel

Plint er en blandt en lille, men voksende skare af butikskæder, der tager konsekvensen af et dalende salg i de omkostningstunge fysiske butikker.

Dvd-udlejningen er forlængst flyttet på nettet, hvilket kostede livet for Blockbuster-kædens butikker i Vejle og resten af landet. Møbelkæden Biva som i sin storhedstid talte 39 fysiske butikker - blandt andet i Vejle Nord - har i dag kun salg på nettet og et showroom i Brøndby.

Alligevel frygter Vejles citychef, Marianne Jeppesen ikke, at Plints beslutning er starten på en trend, der breder sig på den lokale gågade.

- Jeg kender ikke Plint, som har valgt at stå uden for City Vejle. Derfor kender jeg ikke baggrunden for deres beslutning, og jeg vil ikke bare slå ud med armene og sige, at det udgør en tendens. Jeg har respekt for nethandlen, men jeg er ikke bange for den.

- Vi er stadig den by i Jylland, der har tredjeflest butikker, og jeg tror på, at de fleste foretrækker at handle i den fysiske butik, hvis vi giver dem, hvad de gerne vil have. Nemlig oplevelser og god service. Nogle butikker skal huskes på det, ellers bliver de kørt over, siger citychefen.

Butikker vil dø alligevel

Internetgiganten Amazon er på vej til Danmark og lægger et endnu større pres på den danske detailhandel og ikke mindst konkurrenterne på nettet.

- Der er ingen tvivl om, at internethandlen fylder meget i hverdagen hos de handlende. Men spørgsmålet er, om de butikker, der dør på grund af nethandlen, ikke ville dø alligevel. Jeg tror ikke på, at nethandlen udkonkurrerer vores butikker.

- Vi har så meget relevans i byen og har pakket indkøbsoplevelsen ind i en hyggelig gågade og gode parkeringsmuligheder. Jeg tror ikke, at Plint lukker deres butik, fordi den ligger i Vejle. Men de er i en by, hvor der er mange dygtige konkurrenter med samme segment, siger Marianne Jeppesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce