Annonce
Erhverv

Fynsk job-succes får nyt medlem: Odense-firma vil tilbyde praktik i byggeriet

Arkitektgruppen træder ind i Byg til Væksts projekt om "snusepraktik" på fynske byggepladser. Foto: Arkitektgruppen

Det odenseanske firma Arkitektgruppen melder sig ind i projektet om "snusepraktik", der har stor succes i den fynske byggebranche. - Vi hjælper ledige i job og samtidig løser vi vores egne rekrutteringsproblemer, siger firmaets administrerende direktør.

Den fynske byggebranches såkaldte "snusepraktik" er en stor succes. Indtil videre har 13 byggepladser rundt om på Fyn haft 319 ledige i fire ugers praktik for at snuse til mulighederne for at arbejde i byggebranchen - og heraf er to ud af tre fortsat i job eller uddannelse. Nu melder endnu en virksomhed sig ind projektet, nemlig Arkitektgruppen i Odense.

Organisationen Byg til Vækst, der koordinerer indsatsen, rettede selv henvendelse til Arkitektgruppen. Og her så man med det samme potentialet.

- Byggebranchen mangler hænder, og vi synes, det her var en oplagt mulighed for at slå to fluer med ét smæk: Vi hjælper ledige i job, og samtidig løser vi vores egne rekrutteringsproblemer, siger administrerende direktør i Arkitektgruppen Robin Feddern.

- Det handler også om at tage et samfundsansvar og selv være med til at løfte opgaven med at skaffe hænder frem for bare at læne sig tilbage og vente på, at andre træder til.

Annonce

Arkitektgruppen

Arkitektgruppen er en privatejet virksomhed, som har bygget boliger siden 1986. Første projekt var 23 parcelhuse i Højby på Fyn.Virksomheden tæller i dag cirka 80 medarbejdere fordelt på hovedkontoret Hollufgård i Odense, salgskontoret i København og mange byggepladser landet over.

Arkitektgruppens portefølje rummer over 7000 boliger og erhvervslokaler.

Praktik hos underleverandører

Gennem Byg til Vækst tilbyder Arkitektgruppen, at ledige kan komme i 4-13 ugers praktik inden for bygge- og anlæg på virksomhedens byggepladser på Fyn. Det sker blandt andet på rækkehusprojektet Skt. Jørgens Engen i det centrale Odense. Her kan praktikanterne prøve kræfter med arbejdet i branchen, hvilket forhåbentlig munder ud i et job eller ønske om videreuddannelse og fortsat beskæftigelse indenfor byggeri- og anlægsbranchen.

- Vi beskæftiger ikke håndværkere direkte: Vi har den overordnede styring, og den her type arbejde foregår ude på byggepladserne. Men fremover vil vi sige til vores underleverandører, at hvis de vil lave entrepriser hos os, så synes vi, at de skal være en del af det her projekt, siger Robin Feddern.

Er man selv ledig og har lyst til at høre mere om "snusepraktik", så kan man møde folkene bag Byg til Vækst hver fredag klokken 11 til 12 på Tolderlundsvej 2 i Odense. Her fortæller de om mulighederne for at komme i praktik i byggeriet på Fyn.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce