Annonce
Erhverv

Fynsk job-succes får nyt medlem: Odense-firma vil tilbyde praktik i byggeriet

Arkitektgruppen træder ind i Byg til Væksts projekt om "snusepraktik" på fynske byggepladser. Foto: Arkitektgruppen

Det odenseanske firma Arkitektgruppen melder sig ind i projektet om "snusepraktik", der har stor succes i den fynske byggebranche. - Vi hjælper ledige i job og samtidig løser vi vores egne rekrutteringsproblemer, siger firmaets administrerende direktør.

Den fynske byggebranches såkaldte "snusepraktik" er en stor succes. Indtil videre har 13 byggepladser rundt om på Fyn haft 319 ledige i fire ugers praktik for at snuse til mulighederne for at arbejde i byggebranchen - og heraf er to ud af tre fortsat i job eller uddannelse. Nu melder endnu en virksomhed sig ind projektet, nemlig Arkitektgruppen i Odense.

Organisationen Byg til Vækst, der koordinerer indsatsen, rettede selv henvendelse til Arkitektgruppen. Og her så man med det samme potentialet.

- Byggebranchen mangler hænder, og vi synes, det her var en oplagt mulighed for at slå to fluer med ét smæk: Vi hjælper ledige i job, og samtidig løser vi vores egne rekrutteringsproblemer, siger administrerende direktør i Arkitektgruppen Robin Feddern.

- Det handler også om at tage et samfundsansvar og selv være med til at løfte opgaven med at skaffe hænder frem for bare at læne sig tilbage og vente på, at andre træder til.

Annonce

Arkitektgruppen

Arkitektgruppen er en privatejet virksomhed, som har bygget boliger siden 1986. Første projekt var 23 parcelhuse i Højby på Fyn.Virksomheden tæller i dag cirka 80 medarbejdere fordelt på hovedkontoret Hollufgård i Odense, salgskontoret i København og mange byggepladser landet over.

Arkitektgruppens portefølje rummer over 7000 boliger og erhvervslokaler.

Praktik hos underleverandører

Gennem Byg til Vækst tilbyder Arkitektgruppen, at ledige kan komme i 4-13 ugers praktik inden for bygge- og anlæg på virksomhedens byggepladser på Fyn. Det sker blandt andet på rækkehusprojektet Skt. Jørgens Engen i det centrale Odense. Her kan praktikanterne prøve kræfter med arbejdet i branchen, hvilket forhåbentlig munder ud i et job eller ønske om videreuddannelse og fortsat beskæftigelse indenfor byggeri- og anlægsbranchen.

- Vi beskæftiger ikke håndværkere direkte: Vi har den overordnede styring, og den her type arbejde foregår ude på byggepladserne. Men fremover vil vi sige til vores underleverandører, at hvis de vil lave entrepriser hos os, så synes vi, at de skal være en del af det her projekt, siger Robin Feddern.

Er man selv ledig og har lyst til at høre mere om "snusepraktik", så kan man møde folkene bag Byg til Vækst hver fredag klokken 11 til 12 på Tolderlundsvej 2 i Odense. Her fortæller de om mulighederne for at komme i praktik i byggeriet på Fyn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce