Annonce
Erhverv

Fynsk job-succes får nyt medlem: Odense-firma vil tilbyde praktik i byggeriet

Arkitektgruppen træder ind i Byg til Væksts projekt om "snusepraktik" på fynske byggepladser. Foto: Arkitektgruppen

Det odenseanske firma Arkitektgruppen melder sig ind i projektet om "snusepraktik", der har stor succes i den fynske byggebranche. - Vi hjælper ledige i job og samtidig løser vi vores egne rekrutteringsproblemer, siger firmaets administrerende direktør.

Den fynske byggebranches såkaldte "snusepraktik" er en stor succes. Indtil videre har 13 byggepladser rundt om på Fyn haft 319 ledige i fire ugers praktik for at snuse til mulighederne for at arbejde i byggebranchen - og heraf er to ud af tre fortsat i job eller uddannelse. Nu melder endnu en virksomhed sig ind projektet, nemlig Arkitektgruppen i Odense.

Organisationen Byg til Vækst, der koordinerer indsatsen, rettede selv henvendelse til Arkitektgruppen. Og her så man med det samme potentialet.

- Byggebranchen mangler hænder, og vi synes, det her var en oplagt mulighed for at slå to fluer med ét smæk: Vi hjælper ledige i job, og samtidig løser vi vores egne rekrutteringsproblemer, siger administrerende direktør i Arkitektgruppen Robin Feddern.

- Det handler også om at tage et samfundsansvar og selv være med til at løfte opgaven med at skaffe hænder frem for bare at læne sig tilbage og vente på, at andre træder til.

Arkitektgruppen

Arkitektgruppen er en privatejet virksomhed, som har bygget boliger siden 1986. Første projekt var 23 parcelhuse i Højby på Fyn.Virksomheden tæller i dag cirka 80 medarbejdere fordelt på hovedkontoret Hollufgård i Odense, salgskontoret i København og mange byggepladser landet over.

Arkitektgruppens portefølje rummer over 7000 boliger og erhvervslokaler.

Praktik hos underleverandører

Gennem Byg til Vækst tilbyder Arkitektgruppen, at ledige kan komme i 4-13 ugers praktik inden for bygge- og anlæg på virksomhedens byggepladser på Fyn. Det sker blandt andet på rækkehusprojektet Skt. Jørgens Engen i det centrale Odense. Her kan praktikanterne prøve kræfter med arbejdet i branchen, hvilket forhåbentlig munder ud i et job eller ønske om videreuddannelse og fortsat beskæftigelse indenfor byggeri- og anlægsbranchen.

- Vi beskæftiger ikke håndværkere direkte: Vi har den overordnede styring, og den her type arbejde foregår ude på byggepladserne. Men fremover vil vi sige til vores underleverandører, at hvis de vil lave entrepriser hos os, så synes vi, at de skal være en del af det her projekt, siger Robin Feddern.

Er man selv ledig og har lyst til at høre mere om "snusepraktik", så kan man møde folkene bag Byg til Vækst hver fredag klokken 11 til 12 på Tolderlundsvej 2 i Odense. Her fortæller de om mulighederne for at komme i praktik i byggeriet på Fyn.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Lina redder landmændenes 'affald': Har reddet mere end tusind raske høns fra aflivning

Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Odense

74-årige Jette er forsvundet ved banegården i Odense: Hun er begyndende dement

Sport For abonnenter

Flere fynske hold er med i pokalhatten - Marienlyst overbeviste mod rival, og Næsby tvang FC Fredericia ud i straffesparkskonkurrence

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

På udebane som BZ'er: Tidligere voldspiller finder nye veje

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mandag fik Heidi lov til at holde sin søn for første gang siden maj: Og nu får brødrene lov til at besøge lille Marco

Middelfart For abonnenter

Nabo til plejehjem efterlyser plan for tomme boliger: - Det er, som om det er ved at gå til

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Assens

Pressede sosu-hjælpere inviterer kolleger til møde om arbejdsforhold: -Vi håber på, at vi bliver hørt helt oppe i toppen

Annonce