Annonce
Erhverv

Fynsk it-firma: Samler 600 brugere til festival

Umbraco-stifter Niels Hartvig i gang med at high-five nogle af vinderne fra sidste års award-show til firmaets Codegarden-festival. Det var første gang, at den kombinerede konference, fest og festival for selskabets kunder, brugere og udviklere fandt sted i Odense. I denne uge gentager de eventen med 600 gæster fra 32 forskellige lande, som alle har softwaren og programmerne fra Umbraco tæt inde på livet i deres virksomheder. Arkivfoto.

Det fynske firma Umbraco har skabt et verdensomspændende netværk med sit open source-program - i næste uge samler firmaet 600 partnere, udviklere og brugere i Odense til tre dages konference-festival med oplæg, debatter, fest og ikke mindst Umbraco-bingo.

Første gang var de 23 deltagere fra syv lande.

I år er de 600 deltagere fra 32 lande fra Australien til USA, Europa og Sydamerika. De mødes 7.-9. juni i Dok5000 i Odense.

Fynske Umbraco har, siden virksomheden afholdt den første såkaldte "Codegarden"-festival for tretten år siden, udviklet sig til et verdensomspændende firma med partnere og brugere i lande verden over.

Det afspejler sig i tilmeldingslisten til årets konference eller festival, som it-firmaet fra Odense kalder det, når de inviterer til tre dages oplæg, workshops, debatter, fest og traditionsigt Umbraco-bingo.

Normalt mødes udviklere, kunder og brugere med folkene fra Umbraco eller hinanden i forum, på sociale medier eller på mail, men de tre dage i denne uge bringer altså Umbraco-folket sammen i Odense.

-Det er godt med alt det digitale, men det er nu også ret fremragende at mødes face to face med nogle af de mange udviklere, kunder og partnere vi har. Vi har hidtil brugt Codegarden til at fremlægge vores planer for fremtiden og præsentere de nyeste ting, vi har udviklet, siger stifter og direktør i Umbraco, Niels Hartvig.

Annonce

-Det er godt med alt det digitale, men det er nu også ret fremragende at mødes face to face med nogle af de mange udviklere, kunder og partnere vi har. Vi har hidtil brugt Codegarden til at fremlægge vores planer for fremtiden og præsentere de nyeste ting, vi har udviklet.

Stifter og direktør i Umbraco, Niels Hartvig.

Niels Hartvig stiftede Umbraco tilbage i 2004.

Hartvig har skabt et voksende fynskbaseret Umbraco-univers med flere end 415.000 installationer verden over og 220.000 brugermedlemmer i Umbracos onlineforum Our.Den stadigt lille fynske virksomhed står bag verdens mest udbredte CMS-baserede system til private, foreninger og firmaer, som kører deres onlineforretning eller foreningshjemmeside på Microsoft-software.Det gør store og små brugere som Carlsberg, DBU og fodboldklubben i Brobby i Danmark og Heinz, Mclaren og Dubai lufthavn i udlandet. Alligevel er Umbraco en meget lille fisk i et stort hav af it-virksomheder med 28 ansatte og en nettoomsætning på blot 14 millioner kroner bl.a. på servicering og træning af udviklere.Nyeste tiltag er Umbraco Cloud, som være med til at ændre på forretningsmodellen. Cloud-udgaven er et abonnementsbaseret system, hvor brugerne af den gratis software køber sig til hosting, service og support hos Umbraco, vil firmaet i Odense have sine brugere endnu tættere på og samtidigt skalere forretningen.

En gang om året samler Umbraco udviklere, kunder, partnere og andre fra Umbraco-universet til tre dages Codegarden - for andet år i træk nu i Odense, hvor der er oplæg, workshops, fest, middage, udviklingssession osv. Der er tilmeldt 600 gæster i år til eventen, de kommer til Dok5000 og Odense fra 32 forskellige lande.

Niels Hartvig var i første omgang skeptisk over at lægge Umbracos Codegarden i Odense. Men det har været en succes, og i år topper deltagertallet med 600. Arkivfoto: Lasse Hansen

Flere øjne på nye tiltag

Efter at have arrangeret den årlige event 12 gange, har Codegarden dog udviklet sig meget, understreger han. Det startede som en begivenhed primært for udviklere af softwaren og koden, men i dag er de forretningsfolk og brugere, som skal anvende programmet i deres forrretning, en lige så stor del af have-festen, hvor udgangspunktet også har udviklet sig for folkene bag, siger han.

- Nu præsenterer vi ikke 100 procent færdige nye ting, men i stedet lægger vi ting frem, vi har mere på idéstadiet - og så er der lagt op til debat og diskussion, for det er jo brugere, vi præsenterer det for. Og udviklere, som sagtens kan komme op og sige til mig, at vi måske burde gøre det på en anden og bedre måde, siger han.

Årets Codegarden bliver anden gang, Umbraco inviterer til festival i Odense, og igen i år foregår det i Dok5000 på havnen - ikke langt fra Umbraco-hovedkvarteret ved Bazar Fyn.

-Vi er i fuld gang med at bygge om i Dok5000, som er perfekt på mange måder, men vi har brug for at lave nogle flere inddelinger i de store lokaler. Vi har også købt flere hundrede meter rullegræs og strandstole, så deltagerne kan sidde og slappe af i de lange pauser og reflektere og diskutere mellem foredrag og oplæg, siger Niels Hartvig.

Vær forberedt på lidt af hvert, når Umbraco kalder til Codecarden. Her fra forberedelserne sidste år, hvor arrangmentet for første gang blev afholdt i Odense. Arkivfoto: Lasse Hansen

Hoppeborg til en to-værelses

De mange deltagere får to dage med oplæg fra 15 forskellige oplægsholdere, hvorefter der er indlagte workshops og en enkelt masterclass. Derudover er der indlagt awardshow med præmier, middage, bådture med kanalrundfarten og fælles ture rundt i Odense aften- og natteliv. Den sidste dag på festivalen skal deltagerne spille bingo, et meget populært tilbagevendende punkt på programmet.

-Vi har også en del lidt introverte deltagere med, og til vores bingo går vi fra Umbraco forrest og er dybt pinlige, så vi kan vise alle deltagerne, at det er okay at slappe helt af. Man kan også vinde ting, man helst vil være fri for, siger Niels Hartvig.

Sidste års vinder vandt en kæmpe hoppeborg med Umbracos logo på.

-Og vi fløj den selvfølgelig hjem til ham, men det var en franskmand, som boede i en to-værelses lejlighed, så han havde ikke rigtig plads til den, griner Niels Hartvig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce