Annonce
Erhverv

Efter fusion: Fynsk it-firma har bredt sig til resten af landet

Både navnet JDM og hovedsædet her på Middelfartvej vest for Odense fortsætter efter fusionerne. Foto: JDM
Odense-firmaet JDM har fået fodfæste på de største markeder i Danmark efter fusioner med virksomheder i Aarhus og senest i Lyngby.

It-virksomheden JDM på Middelfartvej i det vestlige Odense har haft fart på i 2019. I februar fusionerede det med en kollega i Aarhus, og fra tirsdag 13. august har en virksomhed i Lyngby også været med i familien, der fortsætter under JDM-navnet.

- Vores strategi er at vokse og at være til stede flere steder i landet, og det er vi kommet et godt stykke med i år med de to fusioner, siger driftsdirektør Kenneth Holm Lildholdt, JDM.

Efter at være blevet lagt sammen med Massive Dynamics i Aarhus og Cloudworkers i Lyngby er JDM-koncernen oppe på 50 ansatte, som især arbejder med såkaldte cloud-løsninger til erhvervslivet, hvor it-lagring og meget andet sker på store datacentre i stedet for på virksomhedens egen server i kælderen.

- JDM havde i forvejen en del kunder på Sjælland, så derfor har det været en klar fordel at få en placering i hovedstadsområdet også, siger Kenneth Holm Lildholdt.

Annonce
De syv ejere af JDM efter fusionerne. Foto: JDM

Alle bliver medejere

Væksten består i fusioner, hvor de eksisterende ejere fortsætter i ejerkredsen. Ejerne af Cloudworkers, Thomas Belsø og Nis Bank Lorenzen fortsætter i ledelsen og har byttet deres virksomhed ud med aktier i JDM, hvor der nu er syv ejere i alt.

Nis Bank Lorenzen ser store fordele ved at fusionere med JDM:

– Med den rivende udvikling af cloud-services er konsolidering en fordel for både begge os og kunderne. Det er kun muligt at dække det fulde sortiment af Microsoft Cloud-løsninger med flere specialister, der kan dygtiggøre sig i de forskellige områder, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Før fusionen var Odense-firmaet med en bruttofortjeneste på 22 millioner kroner og 31 ansatte væsentligt større end Cloudworkers, der havde en bruttofortjeneste på 12 millioner kroner og 11 ansatte. Til gengæld tjente Lyngby-firmaet flere penge. I de seneste to regnskabsår var det samlede overskud 7,6 millioner kroner før skat, mens det tilsvarende tal for JDM var 5,3 millioner kroner.

Væksten stopper ikke her

Selv om virksomheden nu er til stede i de tre største byer i Danmark, understreger Kenneth Holm Lidholt, at der ikke er nogen planer om at sætte hastigheden ned.

JDM's forretningsområde er it-løsninger baseret på Microsofts produkter, og den har altid været meget tidligt ude med at tilbyde kunderne de nyeste Microsoftløsninger inden for cloudteknologien.

Firmaet er stiftet af Jacques Devantier Møller, der er direktør og en af aktionærerne. Han var tidligere ejer af Odense Telefonbog.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce