Annonce
Erhverv

Fynsk hotelkæde sparer sammen: Nu vil vi til København

Aarhus blev indtaget i januar, næste hotelåbning i for Dorthe og Jan Milling bliver i København. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Milling Hotels, der ejer 10 hoteller i det vestlige Danmark, vil ikke købe flere, før virksomheden har råd til at etablere sig i København. - Det kræver vores kunder, siger ejeren.

Der skal være et Milling-hotel i København. Det kræver kunderne i Milling Hotels, som ellers kun har værelser i Jylland, på Fyn og på Lolland.

- Vi er nødt til at finde noget i København, det forlanger vores faste kunder. Uden et hotel i hovedstaden er vi ikke landsdækkende, og det er væsentligt, når man skal lave faste aftaler med for eksempel virksomheder, siger Jan Milling, der sammen med hustruen Dorte Milling ejer Milling Hotels med hovedsæde i Odense.

I januar købte han sit hotel nummer 10 og har dermed opfyldt sin umiddelbare vækstplan. Næste punkt bliver indtoget i København, men det står ikke lige for døren.

- Vi har brugt mange penge på opkøb, så der skal spares noget sammen, før vi får råd til at etablere os i København. Desuden er markedet derovre lige nu rødglødende med enorme udvidelser af kapaciteten, så det er også mest fornuftigt at afvente de næste par år, så vi kan se, hvor det ender, siger Jan Milling.

- Men det er den rigtige vej at gå, også fordi værdien af hele vores kæde vil blive meget højere, hvis vi kan sige, at vi er landsdækkende.

Milling Hotels tjente i 2018 16 millioner kroner før skat, det viser det regnskab, der offentliggøres i dag. På grund af opkøb og en stor udvidelse i Middelfart med blandt andet en konferencebygning til 1000 personer blev overskuddet to millioner kroner mindre end året før.

Egenkapitalen voksede til 128 millioner kroner, men ifølge Jan Milling er det nødvendigt med stor soliditet, fordi man kun kan få realkreditlån på 60 procent af værdien i et hotel. Antallet af ansatte var 114.

Koncernens sidste opkøb var Hotel Ritz i Aarhus i januar, og det kan allerede betegnes som en succes, mener ejeren.

- Vi er ikke helt færdige med at integrere det, men den almindelige drift går fint. Det var en let overtagelse, fordi hotellet var så velfungerende i forvejen, siger Jan Milling.

Koncernen har hoteller i Maribo, Odense (fem), Middelfart, Kolding, Aarhus og Aalborg. De to nyeste i Odense kaldes Mini og kører efter et lavpriskoncept med mindre service og mindre værelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Juleåbent hos Stokkebye Vingård

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce