Annonce
Indland

Fynsk hjælp: Forening opkøber dødssyge heste

Det er heste som disse, foreningen Nyt Hesteliv opkøber.

Stigning i antallet af henvendelser om vanrøgt får foreningen Nyt Hesteliv til at tage pengepungen frem.

Der er ikke mange penge i magre, udsultede heste, der måske samtidig halter.

Alligevel er den fynske forening Nyt Hesteliv begyndt at købe heste fri fra ejere, der ifølge foreningen vanrøgter deres firbenede husdyr.

- Det er i ganske få tilfælde, at vi gør det. Men nogle gange er vi simpelthen nødt til det, når vi kan se, at hesteejere bare lader det hele stå til, siger formanden for Nyt Hesteliv Janne Junker til Fyens.dk.

Hun fortæller, at foreningen gennem de seks år, den har eksisteret, har oplevet en markant stigning i antallet af henvendelser om vanrøgt af heste, så den i dag får kendskab til i gennemsnit fem-seks sager om ugen i hele landet.

Annonce
Det er heste som denne, foreningen Nyt Hesteliv opkøber.

Køb sætter fokus på problem

Derfor føler foreningen sig nødsaget til i enkelte tilfælde til at købe hestene fri.

- Hvis du skal hjælpe hestene, er du nødt til det i dag. Nogle heste er så dårlige, at de ellers ikke ville blive hjulpet, siger Janne Junker og fortsætter:

- Samtidig er det også med til at sætte fokus på, at flere heste har det dårligt.

- Er det ikke et forkert signal at sende til hesteejere, når I betaler dem for at mishandle og vanrøgte deres heste?

- Det er et dilemma, når vi opkøber heste. Men nej, det er ikke et problem. For vi hjælper hesten og et spørgsmål om, hvor meget vi giver, siger Janne Junker til Fyens.dk.

Krisen får skylden

Hun giver blandt andet den økonomiske krise skylden for, at flere og flere hestejere ikke magter økonomisk at tage sig af deres heste. Samtidig er det blevet sværere for ejere at sælge heste.

Hendes indtryk er også, at flere heste lider om vinteren, når der ikke er mere græs at spise.

Foreningen Nyt Hesteliv har i øjeblikket 60 heste i folden, som den forsøger at få på fode igen.

Foreningen har base i Blommenslyst i Odense og tæller 450 medlemmer fra hele landet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce