Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fynsk glassamling flyttes til Sjælland

Museets glassamling skal nu gøre gavn i Næstved. Foto: Øhavsmuseet.

Glassamling på Øhavsmuseet Faaborg er med til at sikre nationalt glasmuseum på Holmegaard ved Næstved.

Annonce

Faaborg: I 1990'erne sikrede Faaborg Kulturhistoriske Museer, nu Øhavsmuseet Faaborg, vigtige dele fra Fyns Glasværks produktion i Odense. Ellers havde glasset, som er en vigtig del af Odenses og dermed Fyns kunstindustrielle arv været tabt for de danske museer og i værste fald være forsvundet helt, ifølge direktør Peter Thor Andersen fra Øhavsmuseet.

Men nu kommer glasset fra Fyns Glasværk for alvor til sin ret igen, når det får plads i et nationalt glasmuseum på Holmegaard ved Næstved.

Ifølge direktøren så skal der på Holmegaard indrettes et nyt stort glasmuseum med faglig ekspertise i udforskning og formidling af denne del af vores fælles historie. Holmegaard Glasværks Prøvesamling indeholder allerede glas fra Fyens Glasværk - og andre danske glasværker.

Museets glassamling skal nu gøre gavn i Næstved. Foto: Øhavsmuseet.
Annonce

Overflytning er godkendt

- Ved lukningen af Fyens Glasværk blev rigtig mange glas udskilt og foræret væk eller solgt. En del af glassene i Faaborg stammer fra denne udskillelse. Så man kan sige, at glassene nu finder vej til Holmegaard med nogle års forsinkelse, bemærker Peter Thor Andersen.

Han er glad for, at samlingen af glas på Øhavsmuseet Faaborg nu får den opmærksomhed, som den fortjener.

Det er derfor blevet aftalt, at Øhavsmuseets glassamling bliver overdraget til Musem Sydøstdanmark, hvorunder Holmegaard hører. Begge museer er blandt Danmarks statsanerkendte museer, og der kan derfor laves en overflytning af samlingen efter den faste kutyme, som Slots- og Kulturstyrelsen udstikker.

Beslutningen er truffet med billigelse fra Odense Bys Museer, der i princippet kunne have haft ønsker om at overtage samlingen./EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Annonce