Annonce
Kerteminde

Fynsk gårdbutik røg i finalen i én kategori: Blev kåret som Danmarks bedste i en anden

Lene Gommesen og Peter Bisgaard driver Sybergkvæg, hvor de har skotsk højlandskvæg skinner, der alle har  navne og bliver klappet og kælet med, da de slet ikke kan lade være. Privatfoto
Vinderen af goforlocal-prisen i kategorien "Danmarks bedste lokalproducent" kan betegnes som lidt af et wildcard.

Tårup: Egentlig var Sybergkvæg på Hindsholm ved Kerteminde som den eneste gårdbutik på Fyn kommet igennem nåleøjet til finalen om at blive Årets Gårdbutik i Danmark.

De var oppe mod to andre gårdbutikker - én i Nordsjælland og én på Falster. Det er internetportalen goforlocal, der i år gentog successen med at jagte Danmarks bedste gårdbutikker og lokalproducenter.

Sybergkvæg fik ikke prisen for at være Danmarks bedste gårdbutik. Et enigt dommerpanel bestående af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, klimajournalisten Anna Fenger Schefte og forbrugereksperten Flemming Birch, besluttede sig nemlig for, at Sybergkvæg hører til i en helt anden kategori, hvor de så til gengæld nu er kåret til at være Danmarks bedste.

Annonce

Sybergkvæg er nemlig Danmarks bedste lokalproducent, og det fik Lene Gommesen, der sammen med sin mand, Peter Bisgaard, driver Sybergkvæg, at vide over telefon tirsdag.

- Jeg blev rimelig mundlam. Det plejer ellers ikke at ske så tit, og jeg fik den vildeste kuldegysning og sagde: Det bliver du altså lige nødt til at gentage.

Sælger ikke grønsager

Dommerpanelet besluttede sig for, at Sybergkvæg hørte til i den anden kategori, fordi det i gårdbutikken ikke er muligt at købe et helt måltid. Sybergkvæg sælger eksempelvis ikke grøntsager som de andre nominerede i kategorien, gør det.

Det var derfor Stengårdens Økologiske Gårdbutik ved Farum på Sjælland, der blev kåret til Danmarks bedste gårdbutik.

- Jeg havde slet ikke forudset, at vi røg over i en anden kategori, men jeg kan sagtens se det, når jeg hører dommernes begrundelser for det, siger Lene Gommesen og fortæller, at gårdbutikken i Tårup gerne vil sælge grøntsager.

- Der er efterspørgsel på det, men vi mangler bare en leverandør, fortæller hun.


Jeg blev rimelig mundlam. Det plejer ellers ikke at ske så tit, og jeg fik den vildeste kuldegysning og sagde: Det bliver du altså lige nødt til at gentage.

Lene Gommesen, medindehaver af Sybergkvæg


Annonce

Ups med GLS

Lene Gommesen er naturligvis pavestolt af prisen og ånder nu lettet op efter, at hun faktisk synes, at Sybergkvæg kom lidt skidt fra start op til dommmernes votering i konkurrencen.

For her skulle hun sende nogle smagsprøver af sted til dommerne, og dem sørgede hun for at pakke og sende med transportfirmaet, GLS. Desværre misforstod GLS fragtopgaven og troede, at det var Sybergkvæg, der var modtager. Derfor endte smagsprøverne hjemme hos Lene Gommesen på Tårup Bygade igen.

- Så jeg tænkte bare: Shit! For hvad gør man så lige? For jeg kunne ikke nå at sende disse smagsprøver igen, fortæller hun.

Derfor lavede Lene Gommesen en video til hver af dommerne, hvor hun beklagede sig.

Og hele endte jo alligevel lykkeligt.

- Det er kunderne, der til at begynde med har stemt, og dommerne har bestemt, at det var os, der skulle vinde. Det er en kæmpe cadeau til os og Kerteminde Kommune, mener Lene Gommesen.

Annonce
Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Nordfyn For abonnenter

Nordfyn blandt de værst ramte kommuner: Men få enkle ting kan eliminere risikoen for at blive smittet med legionella-bakterier

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Assens

Byrådskandidat om budgetaftale: Anstændig hjemmepleje kan skabes for 200 kroner om året pr. borger

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 21. og onsdag den 22. september

Fyn

Udbredelse af farlig bakterie kortlagt på kommuneniveau: Fyn er hårdt ramt

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Fyn

Kendt Odense-advokat død efter kort tids sygdom

Nyborg For abonnenter

Stædig håndboldtosse med hang til historie: - Jeg er på evig skattejagt

Middelfart

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Annonce