Annonce
Indland

Fynsk friluftsliv: Hvad ønsker du dig?

Skinnecyklen mellem Assens og Tommerup

Et træskib på havets bund, flere overnatningsmuligheder i naturen. Regeringen lancerer snart en strategi for det danske friluftsliv - hvad er dit ønske?

Et træskib på havets bund, flere overnatningsmuligheder i naturen og en fredning af skinnecyklerne ved Assens.

Det står alt sammen på ønskelisten fra Fyn for fremtidens friluftsliv. I kølvandet på regeringens Narturplan Danmark kommer nemlig Danmarks første nationale friluftspolitik.

For regeringen lancerer strategien senere i år, men det står klart, at den får fokus på de aktive så vel som rekreative tilbud i naturen.

Kredsformand for Friluftsrådet på Nordfyn, Søren Larsen, arbejder dagligt med det fynske liv under åben himmel og har et klart billede af, hvad der skal til.

- Det kan være shelters og vandrestier, som forbinder områder - alt sammen selvfølgelig noget, hvor der er gode oplevelser i, siger han.

Desuden lægger han vægt på, at en del af indsatsen for at skabe et godt friluftsliv på Fyn hænger sammen med naturbevarelse.

- Når vi arbejder med stenrev i Lillebælt, er det for at forberede livet under vandet. Og der skulle man tro, der ikke er andre, som får glæde af det end dyrelivet og dykkere, fortæller Søren Larsen.

Men et godt liv under vandet er afgørende for livet over vandet, siger han og nævner fuglene, der kan være afhængig af at kunne finde føde på havbunden ved kysten.

Annonce

Kulturarv og friluft

På Sydfyn er de også interesserede i at bevare.

Per Brunsgaard, der er kredsformand for Friluftsrådet Sydfyn, håber, der kommer fokus på at bevare kulturarven sammen med friluftsområderne.

- Vi håber, at friluftslivet får nogle gode betingelser, som kunne gå hånd i hånd med at bevare noget kulturarv, siger han.

Han nævner de ombruste skinnecykler mellem Assens og Tommerup (se video), hvor politikerne netop nu diskuterer, om banen skal nedlægges og laves om til cykelsti.

- Det er kulturarv, som også kan bruges til rekreative formål, siger han og peger på færgen Ærøsund, der netop er sænket (se video), som et godt eksempel, der måske kan følges op af et originalt træskib.

Annonce

Fundraising sløjfes

På Nordfyn vil Søren Larsen gerne fremhæve Middelfart Kommune som en kommune, der er rigtig god til at søge private fonde til friluftsliv ved hjælp af kommunens egen fundraiser - altså en medarbejder som søger penge fra private fonde til friluftslivet.

Men under krisen har kommunerne trappet gevaldigt ned for det arbejde, mener formanden for de nordfynske frilufts-frivillige, som samarbejder med kommunerne.

- Vi kan mærke, at der ude i kommunerne er sparet nogle fundraisere, nu hvor økonomien har været hård. Der har de hentet nogle nemme penge, men det er så også de kommuner, der halter bagefter med at få gennemført friluftsprojekter, siger han.

Miljøminister Kirsten Brosbøl fremlægger sidst i 2014 regeringens strategi for friluftslivet.

Skriv her hvad du mener, der skal være mere af i det fynske friluftsliv.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce