Annonce
Fyn

Fynsk formand ser positivt på corona-udmeldinger

Kasper Jørgensen (tv.), direktør i GOG og formand for Divisionsforeningen Håndbold, håber, at der nu bliver åbnet op for flere tilskuere i hallerne, så så mange som muligt blandt andet kan opleve det nye GOG-es, landsholdsprofilen Morten Olsen (th.), i aktion. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Kasper Jørgensen, formand for Divisionsforeningen Håndbold og direktør i GOG, er tilfreds med, at der nu skal forhandles om yderligere åbning af den professionelle idræt.
Annonce

SPORT: Der er sandsynligvis flere tilskuere på vej ind i sportshallerne.

Den politiske aftale for fase 4 i genåbningen af Danmark efter coronakrisen betyder blandt andet, at erhvervsministeren og kulturministeren vil indkalde til drøftelser om yderligere åbninger af både den professionelle idræt og breddeidrætten.

- Det ser umiddelbart positivt ud, konstaterer Kasper Jørgensen, formand for Divisionsforeningen Håndbold og direktør i GOG.

Divisionsforeningen har over for politikerne fremlagt beregninger, der viser et omsætningstab på et trecifret millionbeløb for ligaklubberne, hvis grænsen på 500 personer i en hal i forbindelse med kampe fastholdes. Også klubberne i isligaen - blandt andet Odense Bulldogs - er kommet med nødråb og har kaldt på handling.

- Jeg opfatter udmeldingerne som om, at der vil blive åbnet op for flere tilskuere i hallerne - som man har set det med Superligaen. Og det er det, vi har brug for: Flere folk ind i hallerne, så publikum ikke glemmer produktet, fastslår Kasper Jørgensen, der også glæder sig over, at fase 4-aftalen åbner muligheden for nye kompensationsordninger.

Kasper Jørgensen forventer korte forhandlinger, hvor myndighederne er på den ene side og DIF med de forskellige forbund på sidelinjen er på den anden.

GOG har en trænings- og opvisningskamp mod SG Flensburg-Handewitt i Gudme 27. august, og Kasper Jørgensen håber, at eventuelt nye retningslinjer kan være på plads allerede til den kamp. Ellers har GOG første hjemmekamp i ligaen 4. september.

Fredag meldte Odense Håndbold ud, hvordan klubben vil tackle den mulighed, at der fortsat kun må være 500 personer i en hal til en kamp, men Odense åbner altså også allerede sæsonen på lørdag hjemme mod Team Esbjerg.

Annonce

Håber på "Superligaordning"

Fra DIF lyder der også positive toner. Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, siger i en pressemeddelelse:

- Vi er bestemt ikke i mål endnu, men vi er tilfredse med, at politikerne specifikt nævner idrætten. Vi ser det også som en anerkendelse af, at vi i idrætten har ageret ansvarligt og forsvarligt gennem hele corona-perioden. Forude venter forhandlinger om, hvordan den politiske aftale skal udmøntes i praksis. Den proces bliver mindst lige så spændende og afgørende som de politiske forhandlinger.

DIF håber på, at den nuværende ”Superligaordning” med udvidet tilskuerkapacitet kan udrulles til andre idrætter og understreger også vigtigheden af, at der fortsat er muligheder for økonomisk kompensation, som vil være et sikkerhedsnet for idrætten bredt set.

- Kompensationen er ikke bare vigtig for de professionelle klubber og vores forbund, hvor der har været frygt for konkurser, men også for fællesskabet i de mange frivillige foreninger. De mange aflyste motionsevents betyder nemlig, at en lang række foreninger mister indtægter, som er hele fundamentet for deres aktiviteter, understreger Morten Mølholm Hansen.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce