Annonce
Fodbold

Fynsk fodbold holder vejret i spænding

De fynske klubber venter på deres fremtidige indplacering på den lokale rangstige. Blandt dem OKS - i rød-hvid stribet trøje - fra Danmarksserien og B1913, som fører Fynsserien foran B1909. Her vinder OKS en pokalkamp sidste år mod de blå rivaler. Det er Søren Ilsøe, der springer voldsomt højt på Okson Foto: Sugi Thiru
DBU Fyn vil nu arbejde på løsninger for, hvordan de lokale turneringer skal afvikles eller stoppes, og hvordan man skal afgøre eventuelle op- og nedrykninger.

FODBOLD: DBU Fyn vil efter påske tage stilling til, hvordan og hvorledes den store lokale fodboldturnering kan gennemføres - på den eller den vis.

Eller stoppes. Eller?

DBU Fyn beskrev tilbage i marts fire scenarier for, hvordan en turnering kan gennemføres - alt efter myndighederne beslutninger i forhold til datoer.

Nu er det scenarie D, der gælder.

"Hvordan scenariet skal omsættes til praktik, vil vi melde ud snarest muligt. Der er en lang række praktiske forhold, der skal falde på plads, og vi beder derfor alle om at udvise tålmodighed", skriver DBU Fyn på unionens hjemmeside her i starten af påsken.

"Vi melder ud, så snart vi kan, i naturlig respekt for at såvel klubledere, trænere, spillere, dommere og mange flere ønsker klarhed, så man kan forberede sig bedst muligt. Det gælder også for eFodbold-turneringen".

DBU Fyn oplyser, at klubberne ikke skal gøre noget, men afvente besked fra unionen.

"Vi sørger for at aflyse eller udsætte kampe og kurser, ligesom vi også afbestiller eventuelt påsatte dommere".

Annonce

Svendborg, Otterup - og de andre

"Vi kan allerede nu konstatere at de store DBU 3-Bold stævner i maj og juni aflyses. Her plejer mange børn og voksne at samles, og med forbuddet om større forsamlinger helt frem til og med august, ser vi det ikke muligt at afholde dem".

"Selv om vi alle savner fodbolden og kammeratskabet i klubben opfordrer vi, som følge af myndighedernes retningslinjer, fortsat til, at der ikke afvikles træning og andre aktiviteter i klubberne", melder DBU Fyn.

I plan D ligger, at Fynsserien, Serie 1 og Serie 2 aflyses, og så er det op til unionen at vurdere, hvordan spørgsmålene om op- eller nedrykning skal afgøres.

Der er flere muligheder. Man kan totalt annullere turneringerne, så der ingen op- eller nedrykninger er. Eller man kan ændre rækkernes antal af hold eller sammensætning.

Sport Fyns vurdering: Det er indlysende, at diverse klubber har forskellige interesser, selv om hensynet til de overordnede meldinger fra samfundet er i højsædet.

Danmarksserien er et kapitel for sig selv, idet rækken administreres uden for Fyn og et sted i systemet på landsplan, og her foregår der for tide også grundige overvejelser.

Disse overvejelser vil i det fynske have indvirkning på, om eksempelvis Svendborg-Oure FA eller Otterup stadig har chancen for at rykke op i 2. division fra Danmarksserien, mens hold som Marienlyst, TPI og OKS mere kigger nedad - og er uden chance for oprykning.

Normalt vil antal nedrykkere fra hver af de fire kredse i Danamrksserien hænge på, hvor mange vest- eller østhold, der rykker ud af 2. division, hvis specifikke afvikling endnu ikke er bestemt.

Så det er et markant puslespil, der nu skal lægges af diverse fodboldledere - efter påske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce