Annonce
Erhverv

Fynsk firma vil bygge masser af seniorboliger: -Odense Kommune er meget tung og langsom

Niels Pedersen vil gerne ombygge det tidligere Odense Seminarium til seniorbofællesskab, som han her viser de kommende lejere Vera Thestrup Hansen og Gurli Dong Laursen rundt i. Arkivfoto: Vibeke Volder

Den succesfulde fynske ejendomsudvikler, Niels Pedersen, er utilfreds med tempoet i Odense Kommune, hvor han prøver at få lov til at bygge et stort seniorbofællesskab. Rådmand Jane Jegind (V) erkender, at det tager for lang tid at behandle byggesager.

Odense Kommune er alt for tung at arbejde med, når man skal have behandlet ansøgninger om nye byggerier. Sammenlignet med andre kommuner er tempoet langsomt, og der mangler faglig viden blandt nogle af de ansatte.

Sådan lyder kritikken fra ejendomsudvikler Niels Pedersen, Tommerup. Han har opbygget en stor ejendomsvirksomhed med navnet Miljø-Bo og har erfaring fra mange nybyggerier i forskellige kommuner.

- Det er tydeligt, at Odense helt generelt er tungere at arbejde med end andre kommuner, siger Niels Pedersen.

Rådmand Jane Jegind (V), der er politisk ansvarlig for området, erkender, at der er problemer.

- Vi lægger ikke skjul på, at afdelingen Byggesag har haft problemer på grund af den tidligere sag med bortvisning af flere medarbejdere og en grundig gennemgang af deres arbejde. Det har haft betydning for tempoet, og selv om vi har fået bevilget ekstra penge, er afdelingen endnu ikke oppe på fuld kapacitet, siger rådmanden, der understreger, at udviklingen går den rigtige vej.

Annonce
Sådan skal det kommende seniorboligfællesskab ved det tidligere Odense Seminarium se ud, hvis Miljø-Byg kommer igennem med firmaets idéer. Illustration: Creo Arkitekter

Lang og kompliceret dialog

Niels Pedersen og Miljø-Bo har i lang tid prøvet at få lov til at bygge et senior-bofællesskab i det tidligere Odense Seminarium ved Middelfartvej i Bolbro, og det er især arbejdet med at få lavet en lokalplan, der har givet ham et dårligt indtryk af kommunen.

- Vi har haft en lang og kompliceret dialog med forvaltningen, hvor vi føler at vi gentagne gange er stødt på udfordringer. Det er rigtig uheldigt, at processen skal være så tung, når nu politikerne er velvilligt indstillede, og der er så stor efterspørgsel på lige netop på denne type af boliger, siger Niels Pedersen.

Han siger, at hans firma Miljø-Bo har brugt 15 måneder på projektet, har holdt flere end 30 møder med kommunen og har betalt arkitektregninger for 1,7 millioner kroner. Alligevel er projektet slet ikke på skinner, og han ved ikke, hvornår det kan blive til virkelighed.

- Det er selvfølgelig en subjektiv vurdering, og folk vil måske sige, at vi bare er interesseret i at få vores vilje. Men det er vores klare opfattelse, at nogle af de personer, der har vores sag, ikke fagligt er klædt godt nok på til at behandle et emne som seniorboliger, siger bestyrelsesformand Per Jessen, Miljø-Bo.

- Vi har brug mange kræfter på at finde ud af, hvad de potentielle beboere gerne vil have i et bofællesskab, men det møder ofte ingen forståelse. For eksempel mente en af kommunens medarbejdere ikke, at hver lejlighed skulle have sit eget køkken, da vi planlægger at lavet et fælleskøkken. Det er for mig en overraskende mangel på indsigt i, hvad en seniorbolig er, siger Niels Pedersen.

Sådan skal det kommende seniorboligfællesskab ved det tidligere Odense Seminarium se ud, hvis Miljø-Byg kommer igennem med firmaets idéer. Illustration: Creo Arkitekter

Går direkte til politikerne

Af samme grund vil han forsøge at få et møde med politikerne i By- og Kulturudvalget. Efter mange møder med grupper af kommende lejere mener firmaet, at det kender lejernes ønsker godt. Men ifølge firmaet fejer forvaltningen dette til side og vil selv bestemme udformningen af byggeriet.

- Jeg vil gerne fortælle politikerne, hvad borgerne ønsker sig. Så kan udvalget forhåbentlig forklare forvaltningen, at de kommende beboeres ønsker er mere vigtige end nogle ansattes holdninger, siger Niels Pedersen.

Anne Velling, der er administrerende direktør i Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning, vil ikke udtale sig om sagen om senior-bofællesskabet.

- De firmaer og private, der henvender sig til os, skal kunne være sikre på, at vi ikke fortæller noget om deres sag, mens den er under behandling. Men helt generelt vil jeg sige, at når en sag tager lang tid, skyldes det ikke nødvendigvis, at vores behandlingstid er lang. Nogle gange skyldes det simpelthen, at vi og ansøgeren er uenige, siger Anne Velling.

Sådan skal det kommende seniorboligfællesskab ved det tidligere Odense Seminarium se ud, hvis Miljø-Byg kommer igennem med firmaets idéer. Illustration: Archidea Arkitekter
Sådan skal det kommende seniorboligfællesskab ved det tidligere Odense Seminarium se ud, hvis Miljø-Byg kommer igennem med firmaets idéer. Illustration: Archidea Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce