Annonce
Fyn

Fynsk filmmand glæder sig til vikarjob på Filmskolen

Bo Damgaard blev i januar 2019 kåret som Årets Fynbo blot få måneder efter, at han var stoppet som direktør for FilmFyn. Nu er der bud efter ham igen, for i den kommende uge sætter han sig i den varme stol som midlertidig rektor for Den Danske Filmskole. Foto: Michael Bager
Fynske Bo Damgaard, som i januar blev kåret som Årets Fynbo, vil endnu ikke udtale sig om den turbulente situation, han kommer til som vikarierende rektor for Den Danske Folmskole.

Det er en erfaren filmmand, som nu bliver midlertidig rektor på Den Danske Filmskole, og erfaren nok også til at gå stille med dørene, når det handler om den uro, der længe har præget filmskolen.

Den resulterede i, at Vinca Weidemann fredag stoppede som rektor efter en periode med hård kritik fra eleverne, som havde krævet hendes afgang og blokeret indgangen til skolen.

- Jeg glæder mig til at møde de studerende og personalet i næste uge efter nogle turbulente uger på Den Danske Filmskole, fortæller Bo Damgaard til avisen.

Han vil derfor ikke gå ind i at forholde sig til den afgående rektor for filmskolen og den mistillidserklæring til Vinca Weidemann, som 87 af skolens 96 elever havde skrevet under på, og som har fået opbakning fra en lang række kendte danske filmfolk.

Men at begynde at kommentere på den uro, der længe har været, vil Bo Damgaard mene er unfair, når han endnu ikke har mødt hverken elever eller undervisere.

Annonce

Bo Damgaard

Bo Damgaard er uddannet cand.phil i dansk og massekommunikation fra Aarhus Universitet.

Fra 1974 til 1978 var han højskolelærer ved Ry Højskole

I 1978 blev han programmedarbejder og studievært i Danmarks Radio.

I årene 1987-89 var Bo Damgaard redaktør og producent ved produktionsselskabet Jydske TV i Haderslev.

Fra 1989 til 1993 var Bo Damgaard redaktionschef i Danmarks Radio.

Fra 1993 til 2007 var Bo Damgaard programchef på TV 2, hvor han havde ansvar for indkøb, udvikling og etablering af programmer.

Modtog i 2007 tv-branchens hædersprisen ”Årets Otto”.

I 2011 blev han direktør for Filmfyn og har været det frem til sin opsigelse i november 2018.

Desuden tidligere formand for Det Danske Filminstitut, medlem af bestyrelsen for TV 2 Norge, Odense Katedralskole og Kerteminde Skole.

Årets Fynbo 2019

Bo Damgaard har siden 2011 været direktør for FilmFyn og frem til sin opsigelse for præcis et år siden. Han har også været formand for Det Danske Filminstitut, og så blev han i januar 2019 kåret som Årets Fynbo for have skabt en væsentlig sammenhængskraft på Fyn, og forbedret selvforståelsen hos fynboerne.

Nu er det ikke utænkeligt, at han skal bruge de samme evner til at skabe en sammenhængskraft, når han mandag sætter sig som rektor for filmskolen, og kan trække på sin erfaring som tv-producent, programchef, redaktionschef, bestyrelsesformand og - senest - direktør for Filmfyn.

- Alle ved, at jeg sætter film højest, så derfor glæder jeg mig til at komme i gang med dialogen om, hvordan vi kommer videre på filmskolen, siger Bo Damgaard.

Efter at han stoppede som direktør for FilmFyn har han arbejdet som konsulent i filmbranchen.

- Jeg er selvfølgelig glad for den tillid, der nu bliver vist mig i forhold til denne opgave, siger han videre.

Allerede i fredags afviste han over for TV 2/Fyn, at han overtager stillingen som rektor for filmskolen permanent.

Bo Damgaard blev i januar 2019 kåret som Årets Fynbo blot få måneder efter, at han var stoppet som direktør for FilmFyn. Nu er der bud efter ham igen, for i den kommende uge sætter han sig i den varme stol som midlertidig rektor for Den Danske Filmskole. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce