Annonce
Fyn

Fynsk filmmand glæder sig til vikarjob på Filmskolen

Bo Damgaard blev i januar 2019 kåret som Årets Fynbo blot få måneder efter, at han var stoppet som direktør for FilmFyn. Nu er der bud efter ham igen, for i den kommende uge sætter han sig i den varme stol som midlertidig rektor for Den Danske Filmskole. Foto: Michael Bager
Fynske Bo Damgaard, som i januar blev kåret som Årets Fynbo, vil endnu ikke udtale sig om den turbulente situation, han kommer til som vikarierende rektor for Den Danske Folmskole.
Annonce

Det er en erfaren filmmand, som nu bliver midlertidig rektor på Den Danske Filmskole, og erfaren nok også til at gå stille med dørene, når det handler om den uro, der længe har præget filmskolen.

Den resulterede i, at Vinca Weidemann fredag stoppede som rektor efter en periode med hård kritik fra eleverne, som havde krævet hendes afgang og blokeret indgangen til skolen.

- Jeg glæder mig til at møde de studerende og personalet i næste uge efter nogle turbulente uger på Den Danske Filmskole, fortæller Bo Damgaard til avisen.

Han vil derfor ikke gå ind i at forholde sig til den afgående rektor for filmskolen og den mistillidserklæring til Vinca Weidemann, som 87 af skolens 96 elever havde skrevet under på, og som har fået opbakning fra en lang række kendte danske filmfolk.

Men at begynde at kommentere på den uro, der længe har været, vil Bo Damgaard mene er unfair, når han endnu ikke har mødt hverken elever eller undervisere.

Bo Damgaard

Bo Damgaard er uddannet cand.phil i dansk og massekommunikation fra Aarhus Universitet.

Fra 1974 til 1978 var han højskolelærer ved Ry Højskole

I 1978 blev han programmedarbejder og studievært i Danmarks Radio.

I årene 1987-89 var Bo Damgaard redaktør og producent ved produktionsselskabet Jydske TV i Haderslev.

Fra 1989 til 1993 var Bo Damgaard redaktionschef i Danmarks Radio.

Fra 1993 til 2007 var Bo Damgaard programchef på TV 2, hvor han havde ansvar for indkøb, udvikling og etablering af programmer.

Modtog i 2007 tv-branchens hædersprisen ”Årets Otto”.

I 2011 blev han direktør for Filmfyn og har været det frem til sin opsigelse i november 2018.

Desuden tidligere formand for Det Danske Filminstitut, medlem af bestyrelsen for TV 2 Norge, Odense Katedralskole og Kerteminde Skole.

Annonce

Årets Fynbo 2019

Bo Damgaard har siden 2011 været direktør for FilmFyn og frem til sin opsigelse for præcis et år siden. Han har også været formand for Det Danske Filminstitut, og så blev han i januar 2019 kåret som Årets Fynbo for have skabt en væsentlig sammenhængskraft på Fyn, og forbedret selvforståelsen hos fynboerne.

Nu er det ikke utænkeligt, at han skal bruge de samme evner til at skabe en sammenhængskraft, når han mandag sætter sig som rektor for filmskolen, og kan trække på sin erfaring som tv-producent, programchef, redaktionschef, bestyrelsesformand og - senest - direktør for Filmfyn.

- Alle ved, at jeg sætter film højest, så derfor glæder jeg mig til at komme i gang med dialogen om, hvordan vi kommer videre på filmskolen, siger Bo Damgaard.

Efter at han stoppede som direktør for FilmFyn har han arbejdet som konsulent i filmbranchen.

- Jeg er selvfølgelig glad for den tillid, der nu bliver vist mig i forhold til denne opgave, siger han videre.

Allerede i fredags afviste han over for TV 2/Fyn, at han overtager stillingen som rektor for filmskolen permanent.

Bo Damgaard blev i januar 2019 kåret som Årets Fynbo blot få måneder efter, at han var stoppet som direktør for FilmFyn. Nu er der bud efter ham igen, for i den kommende uge sætter han sig i den varme stol som midlertidig rektor for Den Danske Filmskole. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce