Annonce
Film

Fynsk film blandt store stjerner: Harpiks bliver vist på Toronto Film Festival

Harpiks, der er optaget på Sydfyn, bliver vist på Toronto Internationale Film Festival til september. Pressefoto
Den fynsk-optagede film Harpiks med blandt andet Peter Plaugborg, Ghita Nørby og Sofie Gråbøl på rollelisten bliver i september vist på Nordamerikas mest prestigefyldte filmfestival.

Film: Når den prestigefulde Toronto Internationale Film Festival i starten af september løber af stablen, får filmelskere fra hele verden et indblik i fynsk filmproduktion. Filmen Harpiks, der er blevet optaget i og omkring Nakkebølle tæt ved Faaborg sidste efterår, bliver nemlig vist på festivalen flere måneder før den danske premiere juledag. Det fortæller Filmfyn i en pressemeddelelse.

Filmfyn har støttet filmatiseringen af Harpiks, der er baseret på Ane Riels prisbelønnede danske roman af samme navn, og den får sin verdenspremiere i Toronto i programsektionen "Contemporary World Cinema".

Sofie Gråbøl, Peter Plaugborg, Ghita Nørby, Amanda Collin og Vivelill Søgaard Holm er på rollelisten i filmen, der er en nervepirrende psykologisk thriller om kærlighed, loyalitet og omsorg. 13-årige Liv - spillet af det unge stortalent Vivelill Søgaard Holm - lever en isoleret tilværelse med sin familie. Afskærmet fra civilisationen lever de i et med naturen, men under overfladen lurer forfaldet som omverdenen rykker tættere på. Det trygge paradis står for fald, og Liv skal opdage en helt ny verden.

Det er 44. gang Toronto Internationale Film Festival finder sted. Filmfestivalen, der er den største i Nordamerika, løber fra 5. til 15. september, og er et vigtigt samlingspunkt for filmfolk fra hele verden. Hvert år bliver der udtaget mellem 300 og 400 film, så nåleøjet, man skal igennem for at få sin film vist, er meget lille. En række af de danske film, der har været udtaget til Toronto, er efterfølgende blevet nomineret til Oscars og Golden Globes, blandt andet Hævnen, Jagten og Under sandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce